Reklama

Reklama

Automata

Trailer 1

Země, rok 2044. Sluneční erupce vyhubily téměř celé lidstvo a povrch zamořily radiací. Svět prodělává politickou a ekonomickou krizi a roboti jsou součástí našeho každodenního života. Jsou jištěni dvěma základními zákony. Jacq Vaucan je obyčejným pojišťovacím agentem robotické společnosti, kterému je svěřen na první pohled rutinní případ robota, který se stal obětí manipulace. Během vyšetřování však začíná docházet k závěru, že se někteří roboti dokážou vyvíjet mimo svoje naprogramování. Tento objev může mít vážné důsledky pro budoucnost celého lidstva, jenomže Jacqův zaměstnavatel to nenechá jen tak. Před Jacqem tak stojí volba - postavit se na stranu vlastního druhu, nebo dát přednost robotickým bytostem. (TV Nova)

(více)

Recenze (279)

POMO 

všechny recenze uživatele

Neškodné sci-fíčko které má rádo hodné roboty a Blade Runnera, a chce si vystačit s námětem, se kterým by se pořádný biják teprve rozjel. Banderasovi ta pleš, agentský plášť s kravatou a kontaminované post-apo pouště sednou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Yo, autómata. Calcador“ aneb s tímhle jdi do prdele, Toníčku. Vím teď sice, kam jej strčit roboděvce, ale jinak jsem si celou dobu znuděně pohrával se zplihlou mršinou a doufal, že se odněkud vynoří Vilda Kovář a trochu to plagiátorské trápení oživí. Marně. Na něj už Antonínovi nezbyla Eura a já velmi doufám, že nemá v šuplíku ještě nějaký „originální“ scénář k další autonomní autodecepci s názvem „Yo, leyenda“ o psychologii polidšťování virem zmutovaných Hispánců. Au, au automat! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si říkal, co na tomhle filmu může být bulharského. Nakonec jsem ale po shlédnutí filmu zhodnotil, že takové kulisy postkomunistického betonového světa vhodné do postapokalyptického sci-fi, byste hledali v jiných zemích hodně marně. Natočeno zajímavě, odvážně a nápaditě. Onen svět roku 2044 je ztvárněn hodně věrohodně. Horší je to ale s příběhem, u kterého chvilkami nevíte, co se vlastně děje. Víte akorát to, že to má něco společného s roboty a vlastně se utápíte ve scénách, které místy nemají jasných souvislostí. Postupem času se ale nápad ustálí a i když je druhá půlka trošku nudnější, v závěru to vyrovná solidní přestřelkou. Sci-fi je obecně obtížný žánr na natočení a každý zajímavější a dobře natočený kousek by měl stát za respekt. Tento je jeden z nich. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby Celosvetovo $5,074,000▐ také komorné robo-sci-fi, ktoré nechá zaspomínať na akčnejšie blockbastre tipu Ja, robot, prípadne pripomenie aj ponurú atmosféru Blade Runnera, Antonio Banderas sa opäť herecky pekne uchytil a podáva sympatický výkon, triková stránka na úrovni a dejovo možno jednoduchšie ale za to civilnejšie podané, dej má čo povedať, ponúknuť, v poslednej dobe sa darí na žánrovom poli sci-fi, aj keď občas príde na nízkorozpočtovku ako tomu bolo aj u The Signal sa vedia tvorcovia celkom slušne vyhrať s príbehom a s ponúknutými podmienkami, takže spokojnosť /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Už jenom kvůli Antonio Banderasovi obsazenému a hrajícímu oproti své zaběhlé škatulce je tahle vizuálně inspirující variace na evoluční teorii s trochou náboženské alegorie originální a zajímavá. Postapo-robotická sci-fi, něco mezi Já, Robot a Blade Runner, ovšem s pouze průměrnou myšlenkou a hloubkou, v níž plusem jsou celkem zajímavé nápady a mínusem ryze béčkový konec s předvídatelnou přestřelkou a přemírou akce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní dílo pojednávající o pomalém úpadku lidské rasy a asi organických bytostí vůbec a vzestupu robotů. Film statečně bojuje s malým rozpočtem a vizuálně je rozhodně zajímavý. Bohužel je to rozvleklé a fakt mě to chvílemi vůbec nebavilo. Antonio Banderas v poušti prostě nemá co dělat a je tam spousta prázdných scén, nebo nefungujících zvratů. Přišlo mi, že se zástupci robotí korporace chovali opravdu velmi nelogicky, jen aby mohli být za záporáky. Na druhou stranu to až westernové finále se velmi povedlo a mělo opravdu sílu. Perfektně vybraná lokace. Stejně tak scény s živými roboty měly správnou atmosféru. Hudba se mi nelíbila a vůbec se tam nehodila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO TĚ ZMĚNIL? KDO TI ZMĚNIL ZÁKONY?"... /// Po válečný (španělský) kriminálce, tu máme (španělský) kriminální sci-fíčko. Co vám budu povídat – moc krásní robotci, jen promluvit! (ty vole, dyť mluvěj…) A ta futurologie! Navíc parádní Banderas – takovej jinej, vošuntělej… Příběh vo tom, jak kvantovej mozek překonal snahu lidí udržet ho v rozměrech lidský mysli, je postavenej na solidní trikový stránce, takže to rozhodně není levná sračka. A jediný co mu chybí k vyšší metě, je zajímavější, hlubší, extrémnější či snad honosnější myšlenka. To, že lidi jsou násilný opice vím. Nejvíc to vodsere závěr, kterej je stejně jako celej film dobře koukatelnej, ale takovej jednoduchej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Byl jsem vytvořen. 2.) Dlouho jsem nepotkal inteligentního robota. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spíše Sci-fi drama než thriller, žádné napětí ani atmosféra se ke mně nedostavila. Banderas je zde nevýrazný, tématika robotů je nezajímavě a zdlouhavě ztvárněná, že by jste raději hráli piškvorky. Film tedy ani nedoporučuji, je to pomalé a nezáživné jak ďas, což si od tak atraktivní produkce Francie/Španělsko nedokážu vysvětlit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Roboti porušili Druhý protokol a po pobytu u moře toužící pojišťovák Jacq kvůli tomu začal experimentálně zkoumat účinky radiace na svou pleť. Nic proti tomu, zvlášť když má v zádech ozbrojené komando odhodlané uzavřít pojistnou událost. Jenže já se celkem nudil a to se pak těžko řeší problémy robotického průmyslu či přijímá nějaké intelektuální poselství. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Do půlky to vypadalo docela zajímavě, ale od chvíle, kdy se Antonio Banderas vydá do pouště s partou robotů a řeší tam s nima nějaký filozofický otázky, je to příšerná nuda. Myslel jsem, že to snad ani nedokoukám, ale věřil jsem, že to ještě zachrání konec, kdy přijde třeba nějaká geniální pointa. Ale ten konec je vyloženě na blití. Už jsem jenom čekal, kdy tam roboti začnou ronit robo-slzy. Dávám jednu hvězdu za první polovinu. Jinak je to celý zralý na odpad. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Panečku, to byl ale film. Zrovna v této době, kdy každému na potkání vehementně vyprávím, jak moji vyprahlou duši uspokojují filmy o ničem, se zjeví tento film o ničem, aby mi ukázal, co to je opravdový film o ničem a jak je to celé výsostně neuspokojivé. Přitom kdyby mi někdo řekl, že holohlavý Antonio Banderas bloudí pouští a pochybuje o podstatě lidství, tak budu zřejmě očekáváním skákat vysoko ke stropu, nedbaje nemocné čéšky v koleni. Jenomže mně někdo řekl, že viděl trailer a bude to něco jako horší Já, robot, a tento soud se ukázal jako fatálně pravdivý. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co čekat od filmu, na jehož plakátu je zachycen Antonio Banderas, jak se snaží vysrat někde v poušti? Nabízí se říct, že... Jen nějakou sračku, ale... A možná jo, možná to i sračka byla. Voilá... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Asimov(ie), jehož výprava se sice statečně pere s rozpočtem a nabízí zajímavé exteriéry, ale otázky stvoření života, svědomí a svobodné vůle pokládá v poněkud vlažném a sterilním obalu. Holohlavý pojišťovák Antonio podává spolehlivý výkon, co na tom, že jeho umělá ex-manželka Melanie působila dojmem, že už jí odchází akumulátor. Na druhou stranu takový zadek robotice Cleo…kvůli němu by Kryton snad i aktivoval tříselnou zásuvku.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gabe Ibáñez, Igor Legaretta Gomez, Javier Sanchez Donate | Hudba: Zacarias M. de la Riva | Distribúcia: Millennium Entertainment (US), A Contracorrientes Films (ES) | Štúdio: Nu Boyana, Green Moon Espana | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 5,074,000 $ | Ocenenia: - || Presne typ filmu, ktorý dokáže vyvolať dosť rozporuplné pocity k tomu, aby sa nad ním človek pozastavil. Za relatívne nízky rozpočet sa nám tu dostáva futuristicko-apokaliptická výprava, s nenadľudským Banderasom a s ohoblovaným príbehom. Dať tomu trošku hlbšie posolstvo (ktorého náznaky tam jednoznačne sú), rýchlejšie tempo, a hralo by to jak gitara Ibanez z japonska. Vskutku zaujímavý počin, ktorý v človeku jednoznačne vyvolá neopísateľnú, nekategorizovateľnú emóciu. 60% | HD, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, vynaliezavé sci-fičko, ktoré poteší zaujímavou formou, ale sklame obsahom. Aj keď snaha o pútavú myšlienku s hlbším odkazom je viditeľná, všetko to stroskotáva na obmedzenom rozpočte. Scenár má v sebe toľko potenciálu, že by to chcelo rozpočet bayovských blockbusterov, aby z neho vyťažili všetky nápady a pretransformovali ich na plátno. Aj napriek tomuto okresanému rozpočtu však tvorcovia vymačkali maximum možného, postapo vízia je veľmi slušná, práca s kamerou dokonalá. Hĺbavý dej má miestami sklony k svižnejšiemu priebehu, ale chcelo by to zaradiť vyššiu rýchlosť. Zaujímavá spolupráca exmanželov Banderas-Griffith ukázala, že pred kamerou im to ide lepšie ako v súkromí. 60%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivá sci-fi ve stylu P. K. Dicka střihlého Asimovem. Trochu kostrbatá příběhová linie o pojišťovákovi, který se nechtě nachomýtne k nevyhnutelné druhové evoluci ve své podstatě nenabízí nic moc nového, ale je to právě ta neotesanost, která zaujme. Banderas hraje velice dobře, ale očividně proti srsti. Atmosféra je někde mezi Blade Runnerem a Elysiem a klidně bych si z téhle neveselé radioaktivní budoucnosti nechal povyprávět něco dalšího. Malinko nadhodnotím, ale opravdu jenom malinko. P.S: Skvěle budovatelské úvodní titulky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rok 2044. Zase jsme jednou pořádně v prdeli, ze Země se stává radioaktivní poušť, civilizační vývoj je tentam, populace se scvrkla na nějakých jedenadvacet milionů lidí. Robotická sci-fi s velmi slušným Antoniem bez vlasů nevypadá vůbec zle, sráží jí kostrbatý děj i pár scén, které se měly sestříhat. Má to však slušný vizuál i dobré triky, předpokládám totiž, že co se rozpočtu týče, tvůrci se museli s otřepaným „hodně muziky“ docela poprat. Myšlenku moc neřeším, prostě jsem se podíval, atmosféra mi sedla, i když nepopírám, že za pár dní nebudu tušit, že jsem něco podobného zhlédnul. Před patnácti lety by to byla pecka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Úvodnýmy minútami príbehovo mierne "podobný" snímok, populárnejšiemu Smithovmu "robotovy, Ja". Dej plynie ako v klasickej kriminálke kde sa vyšetruje zločin z "vášne". Keby toto scifi béčko obsahovalo viac akcie, pričom obsahová stránka vôbec nie je špatná, mohol "Automáta" v konečnom hodnotení dosiahnuť viac. Tak isto je na škodu, že film disponuje mnohými nudnými pasážami, ktoré odrádzajú diváka od jeho sledovania (napríklad, Ja som si stihol ostrihať nechty), čo značne uškodí záveru, ktorý väčšina už len predrieme. Totiž, z kómy do ktorej počas plynutia deja upadol, sa preberá veľmi ťažko. Škoda. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická pseudopsychologická a pseudofilozofická zlátanina bez nápadu. Antonio Banderas a ani Melamie Griffith nezaujali. ()

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama