Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Lasse zklamal. Hodně, hooodně předvídatelné, až má člověk pocit, že ti cajti jsou úplně blbí a jak kdyby ten případ ani nechtěli objasnit... a tím pádem se to taky hodně, hooodně táhne. Trocha napětí přijde asi 5 minut před koncem, když se potápí autobus, ale to je tak všechno. Totální průser je hysterická postava Leny Olin, která mi celou dobu šla na nervy. Tuhle herečku fakt nemám rád, neni pěkná a je hrozně nesympatická. Jak je nesympatická herečka, tak je hysterická a blbá ta postava. Taky ten hypnotizér není nic moc a cely je to jakysi prapodivny, že mě to vůbec nebralo a těšil jsem se na konec. Tohle se prostě nepovedlo a nestojí to za to. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych byl hodinu a půl v hypnóze, a pak se lusknutím prstu probudil. Stejně rychle se klasicky severská ponurá a atmosferická pokoukaná proměnila v blábolení někoho, kdo už nemá co říct, ale musí pokračovat, protože hodina končí až v celou. Bohužel jsem neměl omluvenku, tak jsem musel zůstat, ale řeknu vám, že to byl jeden z těch případů, kdy dřívějším odchodem o zážitek ani o pointu nepřijdete. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu mám dojem, že logické lapsusy sú okopírované z knihy a bohvie prečo s nimi scenárista nič neurobil. Ak by všetko na seba logicky nadväzovalo a viac krát som sa nemusel v duchu pýtať, prečo sa veci dejú tak ako dejú, tak by som bol veľmi slušne spokojný. Atmosféra je seversky tajomná a občas až hororová, herci sú adekvátni a príbeh s jednotlivými zvratmi taktiež ujde. Nemal som dokonca problém ani s pomalším tempom. Ale keď si nedokážete odpovedať na tie najjednoduchšie otázky a máte chuť postavám radiť, aby sa začali chovať racionálnejšie, tak sa to vizuálnou formou ani šokantnými zvratmi zakryť nedokáže. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Nelze nevnímat přílivovou vlnu severských autorů na pultech našich knihkupectví. Musím se přiznat, že až na jednu výjimku mě nechaly knihy made in Skandinávie chladným. Bohužel ač rád čtu a hodně, tak filmová adaptace knihy Hypnotizér od Larse Keplera si mě pro severskou literaturu nezískala. Film se může pochlubit slušnou svíravou atmosférou. Což si myslím, že na zmrzlém severu přesněji ve švédském hlavním městě Stockholmu není až takový problém vykouzlit. Povedený závan tísnivé deprese je asi jediné pozitivum, za které film ode mě dostal plusové body. Režie se ujal profesionál Lasse Hallström, ale s děravým scénářem toho moc nesvedl a prkenní herci mu taky moc nepomohli, ač je film dle mého názoru dobře obsazen. Přiznám se, že mi to jako celek přišlo strašně jednoduché a průhledné. Vraha jsem poznal jen, co se poprvé objevil na plátně a to si o sobě nemyslím, že bych byl nějaký Sherlock Holmes. Můj nemastný a neslaný pocit z filmu korunoval hloupý konec. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale popravde budem rád ak Lasse Hallström bude radšej pokračovať vo svojich kvalitných drámach a žáner krimi nechá radšej na iných. Celý film pôsobila ako obrovská spleť všemožných kriminálkových klišé - od vraždy, cez únos, až po hypnotické stavy a psychopatov... Možno keby tak veľmi netlačili na pilu, tak by to bolo omnoho obstojnejšie, ale tak je to tak na cca 3*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Cca v čase 26:35 Magdalena (Eva Melander) říká, že nenašli jinou DNA než rodiny. Jenomže Josef (Jonatan Bökman) byl adoptován (dozvídáme se později ve filmu), takže logicky musí mít jinou DNA. (PatrikP4)
  • Práva na tento film byla prodána do více než 30 zemí světa ještě před prvním uvedením. (morgos)
  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)

Reklama

Reklama