Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádkový příběh, ve kterém nechybí humor ani napětí, začíná v městečku, kde probíhají přípravy na divadelní představení. Hra O pokladu vypráví místní pověst o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho touží najít, ale kdo se pro něj vypraví, už se nikdy nevrátí. V představení vystupují i dvě sestry, Kačenka a Barborka, a také muzikant Jakub, Barborčin žárlivý milý. Téma hry přiláká i lakomého zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku, s ním přijíždí i jeho bratr Ignác, výstřední vynálezce a badatel. A kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strašidelní strážci a krátí si čas vymýšlením všelijakých kratochvílí, ze kterých Vládce podzemí nemá žádnou radost. Jeho trpělivost přeteče v okamžiku, kdy nudící se strážci zasáhnou do lidských osudů – kvůli sázce, jak dopadne láska Jakuba a Barborky. Řada nešťastných i komických nedorozumění vyvrcholí nebezpečnou výpravou tří hledačů pokladu: Barborky, Jakuba a pana Bořivoje. Každý z nich má jiný důvod, každého čekají cestou jiné zkoušky a nástrahy… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka, která bohužel nevyniká originalitou, ani zajímavým scénářem. Za zmínku a třetí hvězdu stojí skvělá hudba Čechomoru a též vedlejší role Karla Heřmánka a Pavla Lišky. Jinak bohužel příběh, na který se velice lehce zapomene. Ani tak ale nelituji, že jsem ho viděl. Své diváky si určitě najde. 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi výprava a hudba od Čechomoru, ale jinak... Příběh je docela zmatený, dlouho je problém zjistit, kdo co vlastně chce, a jestli je hodný, nebo zlý. Ale to tak nevadí, jako vadí představa tvůrců, že veselá pohádka vznikne, když herci nehrají, ale pitvoří se, tajtrlíkují a dělají ze sebe debily. Ne, pánové, není to vtipné!!!! Heřmánkův Lucifer v pohádce S čerty nejsou žerty má vtipné hlášky, ale funguje i jako strašidelná postava, funguje jako určitý charakter. Ale tady ne, tady je prostě jen tajtrlík (promiňte, pane Heřmánku, já vím, že jste ten scénář nepsal a na režii nemáte vliv). Celkově je to hloupé, zcela vtipuprosté, ale jen uječené, jako pohádky od toho, jak se jmenuje, od Trošky. Kouknou na Stracha, jak se dělá pohádka bez uječenosti, ale s uvěřitelnými postavami, které mají charakter, a herci se nemusejí pitvořit, ale mohou tu postavu hrát a zahrát. Btw, tou taneční kreací chtěla ČT upozornit na to, že se David Švehlík účastnil Stardance? A docela by mě zajímalo, kolik tvůrců a lidí z ČT se tady snaží zvedat procentuální průměr pětihvězdičkovými hodnoceními? :-) Že jim to blbé není. Postavy se chovají jako idioti, Barborka má chování a mluvu jak z domu s červenou lucernou a být Jakubem, taky jí nevěřím. I když má Barborka tak velké kozy - nebo právě proto. Chlapi převlečení za víly, to je další zbytečné tajtrlíkovství, a celá ta akce druhé části ve stylu kohoutek a slepička postrádá rovněž napětí. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl horší pohádky, to je pravda, ale O pokladech rozhodně není ničím oslnivá. Příběh kombinuje klasické (a již viděné) motivy ze starších pohádek (pomoc zvířat za dobrý skutek) a v hereckých výkonech (až na Dyka, Töpfera a Krause) působí příliš nastrojeně, resp. uřvaně a přehraně (i přehnaně). Potěší ale lokace (Boskovice, Lysice, Kutná Hora, atd.) a hudba, také efekty a výprava. Za svůj "oscarový" herecký výkon v komparzu (teď už jistě chápete, proč si dovoluji komentovat výkony "kolegů" herců) nemohu nedát alespoň 2*, to snad každý chápe. :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Kouzelný medvěd ! Toho ještě nemám." ----- Musím vyzdvihnout písničky, které berou za srdce, i nosnou zápletku, která - bohužel (!) - není samonosná. Neboť se prakticky bez odporu nechává přizabít vlastní realizací, když umožní režii plně rozvinout velice specifické novočeské neumětelství. Dějová linie poskakuje kupředu s elegancí neposlušného parního stroje a milý Jakub se při cestě za pokladem chová jako idiot. Tu se zbytečně máchá v potoce, když by se mohl daleko pohodlněji ubírat kupředu podél něho, tam zase s obtížemi šplhá vzhůru na pískovcovou skálu, jakoby se jeskyně s pokladem měla nacházet až kdesi v oblacích. Ignác, bratr zámeckého pána, se pro změnu projevuje jako naprostý hňup za každé situace. Hňup a ještě k tomu slaboch, protože se nedokáže vzepřít svému bratru ani v jedné jediné maličkosti. Těžko k nim cítit náklonnost či snad dokonce lásku ... co se mě týká, sympatičtěji a zábavněji se projevují tři svérázní strážci pokladu, třebaže moc chytrosti taky nepobrali ... 2,5* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Bezpečně největší vánoční zklamání. Už podle upoutávek jsem věděl, že tomu tak bude. Ze srdce totiž nemám rád pohádky, kde je povětšinou tma a vládne v nich ponurá atmosféra. Ani Pavel Liška nebyl schopen tuto pohádku dostat výš. Tvůrci dokonce vsadili na Karla Heřmánka coby vládce podsvětí. Proč taky ne, když jako vládce pekel se v pohádce „S čerty nejsou žerty“ osvědčil královsky. Jenže to by tato pohádka nesměla být tak uměle pitomá a … temná. Nevím ani, která chytrá hlava s citem pro duši pohádkového labužníka vymyslela tak stupidní tři úkoly. Nebo spíš realizaci jejich plnění. Vše bylo tak laciné a hloupé, až je mi toho fakt upřímně líto. Vánoce 2012 ale považuji za úspěšné, protože dvě ze tří nových pohádek, které ČT nabídla, ode mne dostaly krásné čtyři hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Vojtěch Dyk, představitel Ignáce, a Markéta Frösslová, která ztvárnila Kačenku, byli v minulosti skutečnými partnery. (Stupet)
  • Natáčení začalo 25. září 2011 v Kutné Hoře, pokračovalo ve skalách v okolí Hrubé Skály a v okolí Mumlavského vodopádu. Dále se filmovalo v Doksanech a v Praze, kde bylo natáčeno například v Arcibiskupském paláci. Poté štáb zamířil na Moravu na zámky Valtice, Lysice, Boskovice a na Sychrov. Dále se filmovalo v Koněpruských jeskyních v okrese Beroun, v zámeckých parcích na Konopišti, v Lednickovaltickém areálu a objeví se také paláce arcibiskupa pražského a šlechtického rodu Colloredo-Mansfeld u Karlova mostu. (SedmikraskaL)
  • Scéna je dílem architekta Martina Kurela, který měl zkušenosti s natáčením v Doksanech a lokaci režisérovi (Vít Karas) doporučil. (SONY_)

Reklama

Reklama