Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádkový příběh, ve kterém nechybí humor ani napětí, začíná v městečku, kde probíhají přípravy na divadelní představení. Hra O pokladu vypráví místní pověst o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho touží najít, ale kdo se pro něj vypraví, už se nikdy nevrátí. V představení vystupují i dvě sestry, Kačenka a Barborka, a také muzikant Jakub, Barborčin žárlivý milý. Téma hry přiláká i lakomého zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku, s ním přijíždí i jeho bratr Ignác, výstřední vynálezce a badatel. A kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strašidelní strážci a krátí si čas vymýšlením všelijakých kratochvílí, ze kterých Vládce podzemí nemá žádnou radost. Jeho trpělivost přeteče v okamžiku, kdy nudící se strážci zasáhnou do lidských osudů – kvůli sázce, jak dopadne láska Jakuba a Barborky. Řada nešťastných i komických nedorozumění vyvrcholí nebezpečnou výpravou tří hledačů pokladu: Barborky, Jakuba a pana Bořivoje. Každý z nich má jiný důvod, každého čekají cestou jiné zkoušky a nástrahy… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Inci

Inci (hodnocení, recenze)

Hezký barvy, medvídek, ale jakto, že to nešlo udělat aspoň trošku napínavý?

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Nebýt Jany Pidrmanové v červených šatech a jejích předností,tak bych nedokoukal.Blábol.Heřmánek se na lucifera nehodil,Liška,Budař a Polášek převlečený za "ženy" byli otřesný i hl. představitelka(J.Pidrmanová) odříkávala text jako ,kdyby ho četla .

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

webersinke: Sledování rudých šatů v pohybu. :-) Taky mne to fascinovalo. :-)

webersinke

webersinke (hodnocení, recenze)

Já nemohu hodnotit, jelikož jsem se začal koukat někde v půlce. Ale dokoukal jsem to do konce, zejména kvůli sledování rudých šatů v pohybu :) Děj jsem už nestihl pochopit. Tak snad příště.

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

dereti: No to byl Cugnotův vůz. Ale bohužel to bylo strašně nevyužitý, proč to tam vůbec dávali, když to nakonec byla jen kulisa :(

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

dereti: Spíš jen steamové. Punk se vypařil a pojhádka se jako pára vypaří z paměti zanedlouho také.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

U mě za **. Moc nelogicky moderní (zbytečně), většinou takové nuceně vtipné. Z loňského Micimutru mi ale bylo špatně mnohem víc. Za týden už o tomto ... pohádce?... nebude nikjdo vědět. Jediným skutečným plusem tak asi byla dvojice Dyk+Frösslová a jejich postavy. Ignác měl raději vynelézt kontaktní čočky, s brýlemi to moc Káče neslušelo :D

READYX

READYX (hodnocení, recenze)

Hodnotit pohádky by měli děti a proto že se smáli víc než dvou předešlím dávám za ně ****

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Rozpaky no, nakonec za tři a to jen díky technické stránce, která byla naprosto skvělá.

lu1

lu1 (hodnocení, recenze)

Pohádka byla náhodou docela vtipná, ovšem proč nás tvůrci ztrestali Adamem Krausem, mi zůstává záhadou ...

Prehry

Prehry (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Ne, nebylo to tam vysvětleno .. ale jo, je to tak, jak říkáš .. konina :-/

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Bohužel mi utelko prvních pár minut - bylo tam vysvětleno, proč má princ (nebo coto vlastně je za pána a jeho nepovedeného bratra) uchovanou nabalzámovanou hlavu své máti? Zatím to totiž má tendenci vývoje: Pohádka > Pohádkový příběh > Moderní pohádkový příběh > Konina.

Zyne

Zyne (hodnocení, recenze)

Chjo, film jde 15 minut a tady uz pres 20 hodnoceni... Troubove... A do obsazeni by se tu mel pridat Karel Hermanek, nejak tu vypadl...

Prehry

Prehry (hodnocení, recenze)

Achjo.. rádoby vtipné hlášky a hodně postav .. no já nevím, snad se to zlepší .. :)

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

JUK_JANA: No, Mirka Spáčilová je etalon kritické novinářské katastrofy ovšem. Tu bych bral jako bernou minci asi stejně, jako Dagmar Honsovou při předpovědi počasí.

JUK_JANA

JUK_JANA (hodnocení, recenze)

(Mini)Recenze Mirky Spáčilové

Podobně doplácí na scénář pohádka O pokladech, kterou ČT uvede v neděli, jinak natočená s přehledem a v pohybu od první akční jízdy za zlaťákem až po labužnické hry s kočičí siluetou a hlavně starými stroji a strojky.

Jenže obsah tvoří figurkářská výřečnost a zase odvozeně: i tady zavládne mánie tří úkolů, navíc znásobená kabaretními výstupy tří skřetů. Poctivé nápadité triky, Vojtěch Dyk coby komik, výtečný stylový doprovod kapely Čechomor a režisér Vít Karas by si zasloužili jiskřivější text.

Zdroj: http://kultura.idnes.cz/televizni-glosar-novych-pohadek-do1-/televize.aspx?c=A121227_090809_televize_ob

sinesis

sinesis (hodnocení, recenze)

No tak za nezdařilý příběh bych spíš kritizovala scénáristku, nikoli režiséra. Vít Karas je velmi dobrý režisér a to, že se pohádka Micimutr dala dokoukat v bdělém stavu, byla včetně zajímavého hereckého obsazení hlavně jeho zásluha.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Bože, on to točí stejný... tvůrce, jako Micimutr:

 

http://aktualne.centrum.cz/kultura/televize/clanek.phtml?id=767075

"Vít Karas dostal důvěru druhý rok po sobě a v tandemu se spisovatelkou Irenou Douskovou připravil pohádku O pokladech. Po scenáristické stránce nebyla jejich loňská Micimutr žádný zázrak, ale Karas se prokázal slušnými vizuálními nápady (třeba při práci se svícením v nočních scénách) a tím, že si do rozpočtu prosadil realisticky pojatého digitálního draka místo zastaralých loutek."

Realisticky pojatého digitálního draka? Autor článku si snad dělá prdel. Alespoň, že nedostal dúvěru a "O Pokladech" tento rok ČT nedávala jako hlavní pohádku na Štědrý večer. Případná má očekávání tedy padla dost hluboko, nehledě na to, že byla nulová, jelikož jsem o téhle pohádce dnes slyšel prvně. Tak schválně, co se z toho dnes večer vyklube.

Reklama

Reklama