Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

John8 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála současných pohádek na kterou se s bráškou rád podívám. Zajdu až tak daleko a nazvu Mášu novým Tomem a Jerrym protože všechno na nich do sebe prostě zapadá, je tu pocit mírného šílenství ze kterého vychází většina vtipů současně opěvují spoustu tradičních ruských folklórních i jiných zvyklostí a detailů, ale zároveň to není jen kopie něčeho jiného. 5* a byl bych hrdý kdyby se i nám čechům povedlo vytvořit něco podobně skvělého (co by nahradilo ožralou kozu) ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál. Vždy mi zvedne náladu. Skvělá animace (Disneyho Zvonilka mi proti Máše příjde odfláknutější. Vlastně skoro všechno mi příjde odfláknutější), hezká hudba s veselými písničkami. Hlavní hrdinka je veselá holčička abnormálně malého vzrůstu, která si našla v lese nového kamaráda vysloužilého cirkusového medvěda, kterého navštěvuje a vtahuje do svých dětských her. Jediné co mi hodně vadí, je vměšování politiky do tohoto seriálu pro nejmenší (sovětská brigadýrka pohraniční stráže a tankystická čepice jsou docela silná káva). Filmy a seriály pro předškoláky by měly zůstat čisté, ať už se jedná o jakokoli zemi. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Roztomilá holčička tyranizuje dobráckého medvěda.Tahle pohádka je nejen pro děti, ale mohla by sloužit i jako varování rodičům žádné děti nemít. Bohužel se k ní pravděpodobně dostanou, až když už je mají. Je to jeden z mála pořadů pro nejmenší co sleduju s opravdovým zájmem. Může za to spousta drobných detailů, které děti nejspíš ani nevnímají, ale dohromady dávají příběhu další úroveň. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jeden z dílů u mého kamaráda, který má malé prcky. Ještě než to pustil jsem si říkal, tohle mě přece nemůže chytnout v mém dospělém věku. Krtečk je nádherný, český, ale přece jen tam hraje nostalgie z dětství. Tady žádná nostalgie přece nemůže hrát, protože to není moje dětství. Ano je tu Máša a medvěd, tj. základ pohádky z dětství. No nic, viděl jsem pár dílů, potom jsem si pustil to celé. No a ono to funguje. Je to snad druhý animovaný ruský seriál, co mě chytil, tedy po Vlku a zajíci :). Vynikající je díl s mobilním telefonem, ala jak je to, když dítěti svěříte mobil. Skvělý je díl, kdy Máša s méďou píšou scénáře k filmum ala Zoro, Titanic , King Kong či Avatar. A co u mě boduje je díl s tenisem a narážkou na Šarapovou a tenis a její vzdychání :). No zatím to nemá hluché místa. Uvidíme. Zatím si přeju, ať to tento seriál pokračuje. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Za mých mladých resp. dětských let jsem znal jen dvě filmové mocnosti, točící krásné animované filmy. Ameriku se Sněhurkou, Bambim, Myšákem Mikim, Plutem... a Rusko s Jen počkej a neskutečnou škálou krásných animovaných pohádek, hojně se zvířátky. Až později přišla rodina Smolíkova z Maďarska a z Francie Šmoulové. Pif nás např. zcela minul... Dnes to mají děti jinačí. Můžou si vybrat co chtějí. Animovaných filmů a seriálů je doslova přehršel a malý divák si může vybrat od klasiky s princeznou a zlou čarodějnicí až po celou japonskou mytologii potvor typu Pikaču, Gormitů nebo americké Transformery... Zdá se, že by v této konkurenci těžko mohl uspět dobrácký méďa s milou malou holčičkou Mášou, jejich kamarády a zlotřilými vlky. Rusové však vsadili na klasiku a dobře udělali. Animace jsou krásně udělané a i jednotlivé příběhy. Celé je to okořeněno kupou velmi chytlavých písniček a já musím uznat, že se tohle Rusům moc povedlo. Nikde se nestřílí, nikdo s nikým nebojuje, neužívá žádné bleskové útoky atd... prostě animovaný seriál v moderním hávu avšak jakoby z časů, kdy mi svět připadal krapet normálnější (ehm no tehdy vlastně končila studená válka že.. ?! :-). Snad to je i důvodem, že jsem se výjimečně uvolil s omladinou jít i na lední šou Máša a medvěd. 4 jahody. * * * * ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • V ruskom meste Elaň sa v mestskom parku nachádza socha Máše a medveďa. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Zvuky medveďa pochádzajú od zvukového režiséra Borisa Kutneviča. Na úlohu medveďa sa nedarilo tvorcom rozprávky dlho nájsť umelcov. Keď to už nemohol zvukový režisér vydržať, tak sa sám rozbehol k mikrofónu a začal ukazovať, ako má medveď vrčať. Výsledok bol taký dobrý, že Boris je dodnes autorom zvukov, ktoré vydáva medveď. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Zlúčenina, ktorú má Medveď nakreslenú na tabuli v epizóde "Rastový vitamín", sa nazýva 3-[(6-amino-2-methyl-1,2-dihydropyrimidin-5-yl)methyl]-5-(2-hydroxyethyl)-4-methyl-1,3-thiazol-3-ium. (Lukoh)

Reklama

Reklama