Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

Lima 

všechny recenze uživatele

Moje dvouletá praneteřinka to bezmezně miluje. A občas je to fakt vtipné. Třeba díl s tenisovým zápasem, kde si tvůrci utahují z řevu uječených tenistek, jako je Šarapovová, nebo Azarenková. Samozřejmě děti to nepoberou, ale pro nás dospělé je to příjemný bonus. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Technicky i jinak vymazlená animovaná groteska z Ruska? Nu, je na čase se soudruhů začít opravdu bát, protože to dokazuje, že skutečně dokážou "dohnat a předehnat":) Občas sice mám pocit, že se tu v oblasti vyobrazování "trademarků" ruského kulturního dědictví trochu moc tlačí na pilu (hlavně písničky jsou takové, ehm...), ale převážnou většinou mě tyhle příhody starého cirkusového medvěda a blonďaté copaté pohromy nehorázně baví. 90% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že je to snáď robené na objednávku Putinovho ústredného výboru, tak je to šovinisticky ruské (červené hviezdy a iné národné symboly, vzdialený príbuzný je čínska panda...), ale nedá sa nič robiť, práve preto je to neodolateľne zábavné. Každá epizóda výborná, zatiaľ to nemá slabú časť (hodnotím po 27 dieloch). Navyše tá animácia je na televízny seriál prvotriedna. Nič lepšie v tejto oblasti momentálne neexistuje. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ruská odpověď na Denise, postrach ulice. Výborný timing gagů, množství originálních nápadů, velmi hezká animace. Jedna z mála věcí, na které se může rodič dívat s děckem a nebude mít pocit, že ho do hlavy řeže úhlová bruska. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejný fenomén jako bylo za mých dětských let Jen počkej. A jako tam byly sympatie všech na straně vlka, tady jsou na straně medvěda, aby už konečně tu malou teroristku sprovodil ze světa. Jenže ona je při vší nesnesitelnosti roztomilá a naprosto dokonale nadabovaná (myslím originál Aliny Kukuškiny). Bez ní by to nebylo ono. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ruské překvapení hřeje u srdce. Propojení americké řekněme svižnosti se slovanskou hloubkou a typickými prvky ruského folklóru s náznaky pravoslavného křesťanství přináší až překvapivé výsledky. Bujné veselí se v něm snoubí s citovou hloubkou a něhou. Že ženy v jakémkoli věku, jsou-li při temperamentu, jsou schopny jakékoliv pozitivní špatnosti a legraci nejen nekazí, ale i rozvíjejí až k naprosté bezuzdnosti, se tu zhmotňuje do tříleté holčičky se značně rozvinutou slovní zásobou. Něžná pohroma koženosti a obvyklosti se vyznačuje velkou hlavou, charakteristickou spíše pro batolecí věk; šátek zvyšuje její ambice a umocňuje její vlídně dobrosrdečnou divokost. Medvěd jako symbol nanejvýš tolerantního patriarchalismu je ve své podstatě jejím dvojčetem. Poučen zkušenostmi a otřískán životem přece jen svou svéhlavou droboučkou přítelkyni chrání a dědečkovsky úzkostlivě nad ní bdí. Gejzír gagů v divokém rytmu někdejší němé grotesky toto kouzlo na ploše rekordně krátké a invenčně bohaté jen dále rozvíjí. Zůstat sám sebou lze i v neoliberální éře. To je poselství, které nepostrádá aktuálnost ani pro naši zemi. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi malá, hyperaktivní Marfuška, pardon, Máša, a její dobrácký dospělý parťák Medvěd. Má to v sobě hodně ze vztahu Boo a Sully z Monsters Inc., ale je to málo sentimentální a hodně rozpustilé. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nějaký číman mi zakryl první díl, vycházím tedy z premisy, že Béďa porodil téměř lidské (tedy ruské) dítě, rozhodl se protivit přírodě i nadále a nesežral jej, aby následně trpěl více, než pták v trní. Ďurovo poznámku o objednávce ÚV FSB podepisuji vlastní menstruační krví a dodávám, že na dálněvýchodní původ jde jinak o velice zdařilou kokotinu. Dětem se to líbí. Dětem se sice líbí ledasco, kupříkladu žížala na patře nebo olizování chcíplého vrabce (výjimečně nejde o peďácké dvojsmysly, pouze o výčet toho, co se dnes mé pitomstvo snažilo před domem narvat do tlamičky), ovšem zde jsem ani já netrpěl touhou ukázat světu včerejší oběd. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Za mých mladých resp. dětských let jsem znal jen dvě filmové mocnosti, točící krásné animované filmy. Ameriku se Sněhurkou, Bambim, Myšákem Mikim, Plutem... a Rusko s Jen počkej a neskutečnou škálou krásných animovaných pohádek, hojně se zvířátky. Až později přišla rodina Smolíkova z Maďarska a z Francie Šmoulové. Pif nás např. zcela minul... Dnes to mají děti jinačí. Můžou si vybrat co chtějí. Animovaných filmů a seriálů je doslova přehršel a malý divák si může vybrat od klasiky s princeznou a zlou čarodějnicí až po celou japonskou mytologii potvor typu Pikaču, Gormitů nebo americké Transformery... Zdá se, že by v této konkurenci těžko mohl uspět dobrácký méďa s milou malou holčičkou Mášou, jejich kamarády a zlotřilými vlky. Rusové však vsadili na klasiku a dobře udělali. Animace jsou krásně udělané a i jednotlivé příběhy. Celé je to okořeněno kupou velmi chytlavých písniček a já musím uznat, že se tohle Rusům moc povedlo. Nikde se nestřílí, nikdo s nikým nebojuje, neužívá žádné bleskové útoky atd... prostě animovaný seriál v moderním hávu avšak jakoby z časů, kdy mi svět připadal krapet normálnější (ehm no tehdy vlastně končila studená válka že.. ?! :-). Snad to je i důvodem, že jsem se výjimečně uvolil s omladinou jít i na lední šou Máša a medvěd. 4 jahody. * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vtipná animovaná seriálová rozprávočka o jednom veľmi, ale veľmi nezbednom a roztopašnom dievčatku, ktorého sa boja všetky zvieratká. Teda až na toho medveďa, ale aj on je s ňou často v koncoch. Niekedy má chuť pred ňou ujsť, inokedy sa zase skryť. No ale dá sa to? Pred Mášou predsa niet úniku, keď si vás vyberie za kamaráta tak nemáte na výber. Deťom sa Máša ohromne páčila, dúfam, že si ju nezoberú za príklad :). 80/100 ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pri tejto rozprávke si spomínam na staré časy za éry Cartoon Network kedy som takmer každú rozprávku s úžasom pozerala a smiala som sa aj keď som všetkému nerozumela. Masha i Medved je podobný prípad, občas nerozumiem čo Masha povedala, ale už len za ten jej úžasný dabing a smiech a celkovo za tie scénky, ktoré sa tam dejú sa musím minimálne uchechtnúť. Zbožňujem rozprávkové seriály a Masha i Medved nie je výnimkou, seriá ma peknú animáciu a navyše ruština sa mi veľmi dobre počúva. Občas sa zasmeje na samotnej ruskej vete, pretože občas to vyznie dosť vtipne. Najlepšie na tom je, že seriál mi odporučil ocino, čo by som na neho nikdy nepovedala, pretože on rozprávky moc nepozeráva ale evidentne v každom z nás sa ukrýva malé dieťa. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mášu by som doma mať nechcela, radšej toho medveďa ... by sme si pekne v kľude každý to svoje išli. Fantastická rozprávka, u nás doma obľúbená. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Dcéry to majú radi a ja som spokojná, keď mám chvíľu kľudu :-). Máša je veľká výmyselníčka, ale popravde radšej vymýšľajúca Máša ako otĺkajúce a neustále si ubližujúce zvieratká či podobné rozprávky. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Taká tá Tom a Jerry premisa, keď menšia a slabšia postavička v podstate šikanuje väčšiu. Len medveď si to na rozdiel od Toma nezaslúži. Navyše Máša ešte o to viac lezie na nervy, že vie rozprávať. Chýbajúcu originalitu mi kompenzuje fakt, že naša malá seriál zbožňuje. Prvé dve série majú dokonca dobrý český dabing. Potom sa zmení dabérka Máši, na ktorej to celé stálo. Škoda. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Můj malej bráška tuhle pohádku miluje, na nic jiného nechce koukat :D A mě se to taky líbí, je to fakt super pohádka pro děti. :-) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zabijárna kterou dětska žerou, najde se tam světla stránka zajímavosti ale ve směs je to fakt na hlavu postavené ale co když to frčí proč ne. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Videla som pár dielov na chlastchate a zabávali sa všetci bez rozdielu veku. Doma by som si to nepustila, ale kamaráti s drobotinou si nevedia vynachváliť. ()

Reklama

Reklama