Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

RoCho 

všechny recenze uživatele

Je to určitě jedna z nejhezčích pohádek moderní doby, protože na většinu nových animáku se nedá koukat. Moje nejoblíbenější pohádky z dětství byli určitě Pat a Mat, Krtek, Silvester a Tweety a bylo jich určitě ještě více. Nyní má dvouletá dcera nejraději kouká na Mášu a já na to koukám s ní. Pohádka je za mě určitě nejhezčí v originálním ruském znění, česky dabing se moc nepovedl. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S03: Z pohádek pro nejmenší je to třeba oproti těm čtyřem barevným žvatlajícím kreténům rozhodně krok kupředu, jelikož to má jednu takovou fajnovou věc, které se říká scénář. Vzhledem k tomu, co se však na obrazovce děje (Máša je alespoň ze začátku opravdu strašná svině a já být ten medvěd, tak bych jí už někde v průběhu první řady utrhnul hlavu), to však není příliš edukativní záležitostí pro někoho, kdo se teprve učí, jak se správně chovat. Nechci znít jako upjatej mravokrárce, ale v tomhle ohledu existují vhodnější (a lepší) pohádky. 5/10 ()

Reklama

endrix 

všechny recenze uživatele

Naší malé (ani ne rok) se to hýbající se barevné moc líbí, takže i já občas kouknu na nějaký díl. Je milé vidět něco Ruského a nemuset z toho mít strach (i když si nemohu pomoct, Máša a Medvěd jsou svou atmosférou velmi Ruští, cítím v nich důraz na tradiční ruské hodnoty, podobně jako jsou nenápadně vpašované třeba ty francouzské do Asterixe - podle mě to prostě není neutrální univerzální pohádka, jako třeba Krteček). Animace je hezká, příběhy originální, jen mi občas vadí určité přehánění a překračování původního příjemně komorního rámce (např. Hit sezóny). Celkově však důstojný nástupce Jen počkej. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Haleluja !!! Konečně střízlivá (ne pseudo) pohádka pro celou rodinu. Rusáci jsou prostě někde jinde, než amíci. Máme k nim mentalitou blíž a na těch pohádkách je to kurevsky vidět. Agresivní arogantní amíci toto nikdy nevytvoří, na to nemají mozek. Hamburgerem a Coca-colou vyžraný George potřebuje násilí, sex a vulgarismy, což mu Pixar a Disney předhazuje jak na běžícím páse. Máša a medvěd je milá, krásná, vtipná a poučná série příběhů, které malé dítě pro svůj vývoj POTŘEBUJE vidět! A dospělí se baví také. Je mi neskutečně dobře u srdíčka, když vidím, že nejsem sám, kdo si to myslí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nějaký číman mi zakryl první díl, vycházím tedy z premisy, že Béďa porodil téměř lidské (tedy ruské) dítě, rozhodl se protivit přírodě i nadále a nesežral jej, aby následně trpěl více, než pták v trní. Ďurovo poznámku o objednávce ÚV FSB podepisuji vlastní menstruační krví a dodávám, že na dálněvýchodní původ jde jinak o velice zdařilou kokotinu. Dětem se to líbí. Dětem se sice líbí ledasco, kupříkladu žížala na patře nebo olizování chcíplého vrabce (výjimečně nejde o peďácké dvojsmysly, pouze o výčet toho, co se dnes mé pitomstvo snažilo před domem narvat do tlamičky), ovšem zde jsem ani já netrpěl touhou ukázat světu včerejší oběd. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Máša vie hrať na elektrickú gitaru ("Hit sezóny"). (Carol Pifková)
  • Zvuky medveďa pochádzajú od zvukového režiséra Borisa Kutneviča. Na úlohu medveďa sa nedarilo tvorcom rozprávky dlho nájsť umelcov. Keď to už nemohol zvukový režisér vydržať, tak sa sám rozbehol k mikrofónu a začal ukazovať, ako má medveď vrčať. Výsledok bol taký dobrý, že Boris je dodnes autorom zvukov, ktoré vydáva medveď. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Zlúčenina, ktorú má Medveď nakreslenú na tabuli v epizóde "Rastový vitamín", sa nazýva 3-[(6-amino-2-methyl-1,2-dihydropyrimidin-5-yl)methyl]-5-(2-hydroxyethyl)-4-methyl-1,3-thiazol-3-ium. (Lukoh)

Reklama

Reklama