Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Terva 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson jako Steve Schmidt a Ed Harris jako Mc Cain. Produkce tohoto příběhu, mimo jiné - Tom Hanks. Natočeno podle stejnojmenné knihy Marka Halperina a Johna Heilemanna. CITÁT - Příští zastávka: Bílý dům............. Jenže proti Baraku Obamovi nemůže vyhrát obyčejný běloch středního věku. Potřebujem ženu. CITÁT - Nosí zbraň, voličské jádro z ní bude na větvi................ Možná bych tvůrcům vytknul tu úvodní scénu. Ta mi tam neseděla. Kdo to pozorně sledoval mohl tušit, že guvernérka Aljašky Sarah Palini (Julianne More) provede něco totálně nečekaného. Divák akorát zatím může hádat, co to bude. Film je jedna velká politická mašinérie a HBO k ní zcela politicky sehnalo pár dobrých herců v čele s Woody Harrelsonem. DIALOG - Zavolejte našim lidem na Aljašce. Pane, ale na Aljašce jsou tři hodiny ráno??!! Ve tři hodina ráno nefungují telefony? CITÁT - To můžem vyhrát........ Hezky se na to kouká ale dlouhá stopáž to zbytečně prodlužuje. Ke konci už jsem se nudil. Jen jsem netrpělivě očekával konec. CITÁT - .....jo a třeba se probudím z vlasatou hlavou.......... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak by to niekto za desať rokov nakrútil pre veľké plátno, tak by sa to v momente stalo kultovou politickou drámou. Na to, že to nakrútili Demokrati (Tom Hanks) je film prekvapivo pozitívny a nikto tam nie je bad guy. Je to iba film o sérii zlých rozhodnutí, kde sa jedna žena nikdy nemala stať guvernérkou, nieto ešte nominantkou na viceprezidentku. A pritom film mi na Sarah Palin vytvoril skôr pozitívny názor ako na v pohode ženu, ktorá zjavne (okrem iného) nepozná mýtus o Ikarovi. Epická tragédia nakrútená ako komorná dráma. Tlieskam. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Ale královna není hlavou vlády." "A kdo tedy?" "No přece premiér." Aneb jak se dělá víceprezident. Jakkoliv měl McCain oproti Obamovi výhodu ve zkušenostech, v odbornosti a v reálných vizích, chybělo jeho týmu to hlavní a totiž mediální atraktivita. Sarah Palin se pak zdála jako trefa do černého, ale Bůh ví, zda to nakonec nebyla ona, kdo McCainovi prezidentský souboj prohrál. Game Change je realistickým pohledem do práce volebních štábů, které by dokázaly udělat víceprezidenta i z mírně inteligentního šimpanze, což v případě Sarah Palin platí dvojnásob. Hodina dějepisu, kdy jí bylo vysvětlováno, kdo byly státy Osy či její neschopnost odpovědět na otázku co je to FED, to byly věci, které mě docela dostaly. Navíc Julianne Moore byla ve své roli víc než přesvědčivá. Vůbec obsazení bylo dalším plusem a z mého pohledu se jedná o další film z produkce HBO, který by si zasloužil kino. Takhle má vypadat správné politické drama. 80% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Učebnice volební kampaně s několika zamyšleními, s řadou nezapomenutelných scén, se špičkovými hereckými výkony s Julianne Moore v čele a s vtíravou otázkou, na čem vlastně to bohatství demokracie, ta možnost volby a ideál spolurozhodování a zodpovědnosti, dnes stojí...? Na obsahu nebo formě nebo ...? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsem zhnusen, neboť nenacházím větších přešlapů. A je fajn vidět, že i ta odkvétající mrdna, kterou z tohoto hlediska (snad) manžel nenechal zahálet, tedy že tato multirodička, střelkyně, fanatický antipotratník a kreacionistická trubka je také člověk. Dokonce - byť se to zdá neuvěřitelné - není úplný mentál. Jen poloviční. Tedy standardní politik. Při nedávné debatě dokonce prokázala značný progres ohledně zahraniční politiky. Na dotaz, co by měly USA dělat se Sýrií, odvětila hrdě a vyprseně: ,,nebylo by lepší v zemi, kde se obě strany navzájem zabíjejí a ani jedna není zárukou dodržování základních lidských práv, a za situace, kdy obě shodně provolávají Allahu Akbar, abychom nechali na Alláhovi, ať to tam vyřeší? " ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)
  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama