Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

verbal 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o exorcismu, ale báli jste se zeptat. Pokud ty místní zvratky chápu dobře, ve vymítacích filmech by nikdo, ale opravdu nikdo neměl v žádném případě vymítat, protože tohle už kdysi dělal Maks fon Sidol!! Jsem docela zvědav, co tady vyblijete u příštího áčkového rymejku Drákuly, pokud tam náhodou někdo někoho hryzne do krku. No, naštěstí verbal ze zkušeností ví, že v pornu se obvykle jebe a tak to s povýšeneckým výrazem "Tohle už jsem, kurva, někde viděl!" rozhodně do kopru nepošle jenom proto, že vyměnili baby a trochu tomu zvedne rejtynk. Amatérský kameraman má kupodivu stabilní stativ, hezky ostří a nikam nezdrhá, kudlanky vymítají ostopéro, démoni s nasazením posedávají a dělají s postiženými papírové čerty a jiné roztomilé kousky. Čtyři jak víno!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzácný příklad filmu, u kterého není možné vyspoilerovat, jak dopadne, protože nijak nedopadne. Scenáristicky je The Devil Inside velmi slabý, postavy se chovají nepravděpodobně a děj je spíš jen takovým nesouvislým sledem scén než komplexním příběhem, který by cílevědomě někam vedl. Přes všechny mínusy, kterých je opravdu požehnaně, si film nicméně alespoň v druhé a třetí třetině drží jakous takous atmosféru. Hororové scény, které nemají za úkol posunovat "děj", jsou totiž zvládnuté, působí nepříjemně, fungují. Lví podíl na tom má fakt, že použitý doku-styl je až abnormálně vizuálně hnusný, barevně vyblitý, že se nepříjemná atmosféra kouzlí celkem snadno. Jakmile se prostě vymítá nebo posedlí lidí lidé vyvádějí nějaké skopičiny, tak se to celkem dá... Bohužel mnohem častěji se pouze nudně kecá o ničem, takže na doporučení to určitě není. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky, když mě malarkey tahá ke sledování nějakýho hororu, připravuju se na nejhorší. Tentokrát však strejda malarkey překonal sám sebe a s tímhle filmem posnul hranice odpadu, zase o o několik palců níž. Další mongol co si myslí, že když si veme digitální kameru a natoči film jako dokument budou mi lidi říkat Martin Scorsese. Já až obdivuju tu veleimbecilitu když někdo natáčí kus podlahy, nebo zhasne a nechá postavy křičet výkřiky typu "utíkej, utíkej. Viděla si to? Pozor. Ááááá". Jako až dojde v zoo potrava pro šelmy, tak bych tam začal házet "tvůrce" tohohle "filmu". ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Podezřívám Vatikán z toho, že si tenhle film objednal na zakázku, aby nás donutil věřit ve vymítání ďábla. Mimochodem, může mi někdo vysvětlit, proč se ďábel vymítá ve většině případů jen z žen? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $53,261,944Tržby Celosvetovo $101,386,096Tržby za predaj DVD v USA $2,122,575 //počet predaných kusov 144,160║ Podobných filmov je už moc a aj keď tento prípad nie je zrovna najhorší, nič preborné čo by nejak moc strhlo neponúkne, niektoré scénky dosť vydarené, minutáž vyhovujúca. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POKLIDNÝ ŽIVOT V "SEVERNÍM HARTFORDU" BYL ZASAŽEN TRAGÉDIÍ. PO NALEZENÍ TŘÍ MRTVÝCH KNĚŽÍ.... /// ...je na vědě, aby poskytla rozumný vysvětlení. A jestli se vám nechce čekat, je tady tenhle film (nebo TENHLE - a ani se tolik ,,netřepe“). Předem povídám, že su na ty pseudodokumenty už kapku alergickej. Třeba tady – Isabella si to šuká po Římě, až najde ty ty správný týpky, kteří ji vymetou. (POMODLEME SE...) Snůška píčovin s herci věrohodnými jako výjevy z Bible. Třesoucí se kamera (konečně si dostal debile epileptickej záchvat, doteď to byla nuda) slušně doplňuje podivuhodnej scénář. Bože ty to vidíš.... (nebo ne?) Tak Eskymáci – za kožešiny už né. Tímhle směrem, bych vymítat (Ďábla) nechodil. Doktore Solferne - hodně dlouhá hodina a čtvrt. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli jsem mentál, nebo posedlej. 2.) Něco mě ovládá.... a ty to víš.... 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,paba1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tých exorcistických found footage tu už pár bolo a dopadli ešte omnoho sračkoidnejšie, ale aj tak to asi nie je veľká útecha. Takže žiadna sláva, ale viacmenej som to čakal, ešte že som na to nešiel do kina. Čo tam vlastne bolo, dve scény vyháňania démona a celkom slušne zvládnutá koncovka. Toť vsjo. Jedinou originálnou vecou tu bolo preskakovanie démona z jedného tela do druhého. Ináč klišé, otrepané a stokrát videné. Proste nie, mám taký pocit, že studňa pobožnej handycam tématiky už definitívne vyschla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horory o Dáblech a Exorcismu mám nejradši hned po Exploitácích.. Nejhorší to nebylo, ale čekal jsem větší nářez, jelikož se film dostal i do našich Kin.. Jakmile se vymítalo tak to mělo slušnou Atmosféru.. Strašně mě mrzí Konec! Dlouho jsem neviděl film, který by nijak nezkončil.. Případ její matky se ve filmu vlastně ani nedořešil.. Takže scénář, příběh tohle hodnotím velmi Záporně! Při filmu jsem se, ale Nenudil! takže hodnotím za 3! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další vymítačská krize, kterých se poslední dobou vyrojilo až nezdravě moc. Je s podivem, jakou vlnu odstartovala taková soudní nuda, jakou byla The Exorcism of Emily Rose. Last Exorcism pouze nahradil klasickou filmařinu moderním FF kabátem a Ďábel v těle v tom jen pokračuje. Pořád je to však stejně křečovité a bez nápadu, takže další nové počiny mě jen utvrzují v to, že s tímhle tématem posedlých lidí (v drtivé většině to ke všemu odserou dívky) se nedá víc manipulovat. Uvidíme, co na to Bornedal. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné. Klišé, amatérské, chování postav stupidní, atmosféra není mrazivá jako u Exorcist, kde nám všechna hrůza odehrávající na plátně koluje v žilách a na Friedkinovu inovaci nikdy nezapomeneme. Tu vše vyšumí do prázdna už v závěrečných titulcích. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Isabella (Fernanda Andrade) má trauma." Takto bude začínat anotace každého mého filmu. Scenárista tady na mě trochu působí jako vzteklý pes, co honí suché listí ve větru, ale film mi přesně sednul do nálady a tak jsem k němu shovívavá. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu celkově, zatím jsem neviděla snad ani jeden "Exorcist movie", který by mě zklamal. Ať to byl kultovní Vymítač ďábla, či dle hodnocení průměrný, až podprůměrný The Last Exorcism či Possesion of Emma Evans. Ďábel v těle sice možná nepřináší do daného žánru nic nového a jak se tak dívám, tak ani "Shaky Hand Cam" už nedokáže v divácích vzbudit tolik obdivu či pozornosti, jako, když se ve filmech začala objevovat poprvé. Já jsem s filmem i přes jeho značnou průměrnost spokojena a dokonce jsem v něm objevila i dvě, zcela jednoduché, až primitivní lekačky, které na mě však dokázaly mít patřičný lekací efekt. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vzásadě proč ne, být na exorcismy nějak zvlášť fixovaný, asi bych byl nadšenější. Solidně odvedená práce a docela fungující atmosféra. Nevýhodou je, že kolem roku 2012 už tohle nikoho neohromí. Film je málo bombastický, málo klasický, nebo málo novátorský (taky můžu mít měřítka obroušená a poškozená devíti sezónami Supernaturalu, kde se s démony moc nepárají a vymítání se koná vždycky mezi snídaní a čištěním zubů nebo pro ukrácení volné chvíle při čekání, než se ohřeje večeře v mikrovlnce – nehledě na to, že pár posledních sezón už je to padni komu padni a vraždí se démoni včetně posednutých lidí). Trochu mi taky vadil falešný tón vyplašenosti tlustšího kněze – pořád řešil, že ho vyhodí z církve asi na úrovni vykopnutí z práce, nikoli selhání svazku s bohem, poslání a oddanosti. Ale jinak, jak jsem předeslal, celkem funkční. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také sklamanie ako som čakal. Niektoré scény boli dokonca aj na jemné zimomriavky, ale škoda že ich nebolo o niečo viac. Takýto typ filmov je v poslednej dobe ako húb po daždi, a nie vždy je to výhra. V tomto prípade môžme hovoriť o horore, ktorý až tak nenastraší ale ani nenudí. Pre milovníkov satanizmu odporúčam. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Až takmer v samom závere, v poslednej 20 minútpvke sa konečne niečo deje. Inak ideálna uspávanka za bieleho dňa. Niečo nové málo pribudlo inak sme už všetko niekde videli. Film je akousi zemiakovou medailou v disciplíne jemu podobných. Žiadna sláva - 45%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem neměl to srdce to takhle "odpálkovat", páč jsem se mnohokrát přistihl, že buď tiše lapám po dechu, nebo trnu hrůzou v děsuplném příslibu několika následujících vteřin. Jenomže poslední čtvrtina je vyloženě nefér čekání na strhující konec, který jen a jen přijít... a nic. NIC. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle mě po bambiliónté vzbudil můj baby tyran kolem druhé v noci, což mělo obvyklý následek: mrně si znovu spokojeně usnulo, já však ne. Naštěstí televize často dokáže insomnii vyléčit. Program byl tou dobou tradičně ubohý: Poslanecké interpelace jsem zamítla - já se potřebovala uklidnit, nikoliv nasrat k nepříčetnosti a začít spřádat plány bombového útoku. Zakopla jsem o cosi s názvem "Ďábel v těle". No výborně - porno, to by mělo starou frigidu jako jsem já spolehlivě uspat. No fuj, rozlítaná kamera, to by se člověk zblil přes záda na paty... pornoherečky se schopnostmi hadích žen, to bude prasárna... ale kdy už ti chlapi sundají hábity, místo křížů vytáhnou vercajk a přestanou cákat akorát svěcenou vodu? Shrnu to: Morpheus se na mě vyflatuloval, ale nelituji, vcelku na mě to vymítání v mladém provedení udělalo nepříjemný dojem, takový ten dobře nepříjemný, jak má u hororů být. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud na rozpacích, co s tím. První polovina filmu nestojí za nic. Nějak mě tyhle pseudodokumenty přestávají bavit a nejvíce mi vadí třesoucí se kamera. Samotné scény vymítání nejsou špatné, i když mohly být klidně i drsnější. Působí ale vcelku věrohodně. Problém je, že do žánru nepřináší tenhle snímek nic nového a místo mrazivé atmosféry staví na lekačkách. Ty sice fungují, jenže vybafnout za rohem na někoho není nijak těžké. Dal bych 2*, leč třetí je za závěr. Ano, nic jiného si ti tři nezasloužili! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ďábel sem, ďábel tam, kdo se v tom má k čertu vyznat? Přeci jen se "Ďábel v těle" dá zařadit do té lepší poloviny hororů s vymítačskou tématikou. Found Footage tomu rozhodně prospělo. ()

Reklama

Reklama