Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem nevěděl jak tomuto filmu přistupovat. Ruční kamera a exorcismus. Dva stále častější jevy v hororech posledních let. Již od začátku mě ale scénář filmu zaujal. Narozdíl od Paranormal Activity apod. toto působí opravdu autenticky, jako normálně točený dokument. Proto také scény z exorcismu samotného apod. jsou velmi realistické a tím i pro mě byly, dá se říci, děsivé. Celkově ale film má spíše "poklidnější tempo". Tím ale neříkám, že postrádá napětí, to ne. Spíše než o horor se pro mě jedná o thriller s prvky hororu, což je ve výsledku jedno. The Devil Inside je podle mě dobře udělaný film, bez větších blbostí, s dobrými triky a scénami a ani dialogy nejsou pitomé. Dobrá práce. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o exorcismu, ale báli jste se zeptat. Pokud ty místní zvratky chápu dobře, ve vymítacích filmech by nikdo, ale opravdu nikdo neměl v žádném případě vymítat, protože tohle už kdysi dělal Maks fon Sidol!! Jsem docela zvědav, co tady vyblijete u příštího áčkového rymejku Drákuly, pokud tam náhodou někdo někoho hryzne do krku. No, naštěstí verbal ze zkušeností ví, že v pornu se obvykle jebe a tak to s povýšeneckým výrazem "Tohle už jsem, kurva, někde viděl!" rozhodně do kopru nepošle jenom proto, že vyměnili baby a trochu tomu zvedne rejtynk. Amatérský kameraman má kupodivu stabilní stativ, hezky ostří a nikam nezdrhá, kudlanky vymítají ostopéro, démoni s nasazením posedávají a dělají s postiženými papírové čerty a jiné roztomilé kousky. Čtyři jak víno!! ()

Reklama

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také sklamanie ako som čakal. Niektoré scény boli dokonca aj na jemné zimomriavky, ale škoda že ich nebolo o niečo viac. Takýto typ filmov je v poslednej dobe ako húb po daždi, a nie vždy je to výhra. V tomto prípade môžme hovoriť o horore, ktorý až tak nenastraší ale ani nenudí. Pre milovníkov satanizmu odporúčam. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vyložená srágora Devil Inside není,ale v rámci vymítání nepřináší vůbec nic nového (což snad ani nelze).Ruční kamera a autenticita však už začíná být v podobných případech poněkud otravná.První co mi vytanulo na mysl byl druhý díl Paranormal activity,kde jsem se po většinu filmu taky úspěšně nudil a těch pár celkem zvládnutých lekaček to bohužel nedokáže zachránit...40% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem chtěl dát odpad. Film, který nenabídne vůbec nic nového, plný okoukaných frází. Líbit se může, to nepopírám, ale ve své hluboké podstatě je úplně o ničem. Nic mě nevyděsilo a spíš jsem se bál obrovských porcí nudného tlachání. Vůbec je divné, že to tento nímek dotáhl až do českých kin. Blba, co to schválil bych nechal posednout Ďáblem a pak upálil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Uvažovalo sa aj o pokračovaní, kým režisér William Brent Bell nezačal dostávať nenávistné e-maily kvôli koncu filmu. Projekt preto radšej odvolal. (Arsenal83)
  • Matthew Peterman a Brent Bell přišli s nápadem natočit film poté, co si přečetli kníhu o Vatikánu, ve které byla zmíněna škola exorcismu. (maluti)
  • Natáčanie začalo v roku 2010 na niekoľkých miestach vrátane Bukurešti (Rumunsko), Ríma (Taliansko) a Vatikánu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama