Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Jandera, bývalý a legendární ředitel záchranné služby, se vrací ze svého působení v Africe v rámci Lékařů bez hranic. Setkává se se svou rodinou, s Eliškou, kdysi velkou láskou a dnes už jen bývalou manželkou, s dospělým synem Markem – začínajícím lékařem, bratrem Jardou, ředitelem konzervatoře a jeho ženou Alžbětou, ale i se svou druhou ženou, doktorkou Markétou Foldynovou, nemocniční lékařkou, pocházející z velmi bohaté rodiny. Setkání je složité a mnohé předznamenávající: rozpaky obou manželek, synova nezávislost, ale i problémy bratra a jeho ženy. Doktor Jandera se vrací do nejistoty a neví, co sám se sebou a svým životem.

Přijíždí nový ředitel záchranné služby, doktor Kaderka, vynikající odborník, zasažený osobním, rodinným neštěstím. Bydlí u své rázné matky a začíná v Praze od nuly – seznamuje se s původními i novými postavami, jejichž osudy jsou tak či onak spjaty se záchrannou službou: se stále stejným Fandou Beznoskou, se zachmuřeným záchranářem Nelibou, s novými i původními doktory na záchrance, Karlíkem, Bláhou, Radostou, s děvčaty na dispečinku, kterým velí Janderova první žena Eliška. Nový ředitel se potká i se svou dávnou láskou, dnes nadřízenou pracovnicí radnice a zároveň manželkou jednoho z jemu podřízených lékařů. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Lalaith22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý úvod, kdy se seznámíme se všemi důležitými postavami. Velmi se mi líbí, jak v rámci několika rozhovorů dokázali shrnout, co se stalo mezi posledním dílem Sanitky 1 a dnešní dobou. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Úsměvným momentem je fakt, že tvůrci chtěli Janderovu slávu ještě poněkud pozvednout, a tak mu přiřadili praxi u Lékařů bez hranic netušíc, že o pár let později půjde o totálně zdiskreditovanou organizaci, tudíž při repríze si Jandera za tuto činnost moc sympatií nezíská. Ale celkově seriál docela šlape. Opakují se sice motivy z původní Sanitky, ale musím pochválit režiséra, že scény, které mají být napínavé, opravdu napínavé jsou, tam, kde by měla být nervozita, tam skutečně je, většině herců roli také věřím. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama