Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (346)

hrona 

všechny recenze uživatele

Jako celek mě tento seriál opravdu mile překvapil. Pominu-li telenovelské pošťuchování mezi hlavními hrdiny. Akční scény jsou opravdu na české poměry pěkně natočené a je se na co dívat. Převážná většina hereckého obsazení také sympaticky vybrána. Zkrátka, dle mého názoru plnohodnotné pokračování původního seriálu. Filip Renč rozhodně ostudu neudělal. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, tak ještě že maj šíbři v četečku zase vejvar za ty pepečka. Ale já to chápu, voni ti naši údmělci přece vždycky trpěli bídou a prachy na kultůru nejsou, že... . . . Jedna hvězda tedy za to, že opravdových sraček plodí naše >veřejnostádní< a ty naše tévé okolo kolem a kolem dávno víc a že si naše hvězdy národní zase aspoň trochu polepšily, hlavně paní exprezidentová bude mít zase nějaký drobný na kosmetiku a zlatá Zlata na nový šmuky. Jinak je to želkultuře naší zase jen další šašskotelevizácký stádumilný šmé. Při setkání s postavami jsem se málem udělal a jak to budou dělat dál už mě zase ale fak nezajímá. Když tak si zavolám nějaký ty emergencí! Tak zachraň se kdo můžeš a stádu zdar! - - - P.S. A Budaři, ty alternatívče jeden, probuď se, stává se z tebe karikatura čudlárenské plytkosti!!! - - - P.P.S. A hahaha, slyšet z tlamky nejmenované pražské čudly mistra V. že v "...jůesej se musí makat..." působí jak slovo (z)boží. Ještě že Bůh není a v USA by tyhle naše artistický party někde v béčkových produkcích nejspíš pochcípaly hlady... - - - P.P.P.S. A slyšel jsem, že když Renč lezl ze sanitky, šlápl do hovna a tak si bude kupovat větrolet. Ale to jsou už asi jen nějaké bulvární plky, že... Howgh. - - - - - (Poprvé a nejspíš i naposledy - to si raděj budu číst postřehy zdeuživatele Dobytka, aha, ale on se na to po třetí epissodě taky vysral - doslova protrpěn pouhodlouhý první díl, hodnocení 854., komentář zde rozmrzelý jako stýčtyřicátýsedmý - 14.10.2013) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod - hodnocení bude odpovídat průměrům podle jednotlivých dílů, s tím že samozřejmě až bude po všem, bude se možná celé posouvat (jak do sebe skládačka zapadne). Ale protože mám trochu problémy pamatovat si x týdnů staré seriálové epizody, jsem líný psát si někam mimo poznámky, a nechce se mi jen kvůli citům některých uživatelů rozhazovat počty hodnocení a komentářů, jsou tu už po první epizodě kromě obvyklých keců i hvězdy. A co říct k věci? Asi to, že první díl byl opravdu na rozjezd - vychrlil na nás hromadu postav, nastínil kolik různých linek se tu asi bude odvíjet, ale celkově to bylo takové rozpačité. Renč (resp. Hojda) ukázal, že ho baví obrazové vychytávky (několik druhů prolínaček, rozdělování obrazu, zoom sem zoom tam), ale pokud měl být dramatický záměr ukázat divákům, že se vlastně u záchranky za těch několik desítek let nic nezměnilo, tak selhal, protože z toho mám jen a pouze pocit, že si tu někdo chtěl mermomocí "jen" střihnout několikero scén z původního seriálu - protože to jsou téměř doslovné kopie, jen např. místo Srstky je tam Vašut (BTW ta scéna, kde dojde ke konfrontaci Jiráčka s Vašutem u nosítek prostě nemá konec:)) a místo rodičů "Evy" zase Ilja Racek;) Uvidíme co bude dál, zatím postrádám uvěřitelnost, kterou původní Sanitka mohla rozdávat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce jde skoro až o další klon odpadové Ordinace v růžové zahradě, jen v dosti nablýskanějším a akčnějším pojetí, v němž hvězdní herci nemají ani moc co hrát. A s tímto scenáristickým mišmašem si bohužel neví moc rady ani sám Renč. Jistota v akčních sekvencích se mu sice odepřít nedá a v některých scénách umí vyvolat ten správný pocit intenzity a napětí (Janderova záchrana pobodaného muže na ulici těžce vládne). Také slušné kamerové nápady a výtečná práce se střihem vyčnívající nad tuzemskou konkurencí mluví v Renčův prospěch a je poznat, že na všemožné záchranářské kousky zbylo zkrátka v kasičce České televize hodně peněz. Jenže jinak si se scénářem a křečovitými dialog neví moc rady a kdykoliv mají postavy něco řešit, tak je zle a seriál se tak mnohdy potácí na hraně nechtěné parodie a ani ty šťouchance do současné společenské situace mu příliš nepomáhají. Kapitální průser ala nové Nemocnice na kraji města se sice nekoná, zase tolik ovšem k další ostudě jedničce nechybělo. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Po polovině seriálu musím konstatovat, že Jiří Hubač by se styděl. Pokud někdo hodnotil "starou Sanitku" průměrně, tak jak má hodnotit tohle Renčovo "veledílo" ? Jsou tam scénky, které by dohromady možná daly na slušný celovečerní televizní film, ale na desetihodinový seriál je to setsaktramentsky málo. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • První klapka padla 12. září 2011 ve vysílači Liblice. Natáčení trvalo 171 dní, během kterých byl utracen rozpočet 170 milionů Kč. Poslední klapka padla 29. června 2012 na Smíchově. (kosticka7)
  • Se seriálem byli mimo jiné spokojení i skuteční záchranáři. Při rozhovoru se serverem iDnes.cz nešetřili chválou. Převážně chválili zaměření na dispečink, který je velice důležitý, a dále i nad hádkami ve voze záchranné služby, které údajně v záchranářských vozech skutečně probíhají, přestože ne tak často jako v seriálu. Ředitel pražských záchranářů Zdeněk Schwarz, který dělal u seriálu odborného poradce řekl: "I když jsme se s režisérem často přetlačovali a oba jsme dělali ústupky, myslím, že z devadesáti procent to odpovídá realitě. Vyložená kravina tam určitě není." (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo i přímo v sídle MF DNES, které tak dostalo dočasně háv bulvárního deníku "Terč". [Zdroj: MF DNES] (hippyman)

Reklama

Reklama