Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (346)

Eleanor05 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že neexistuje trapnější a umělohmotnější seriál z nemocničního prostředí, než je Ordinace v Růžové zahradě? Omyl! Ordinace si alespoň neklade ambice "konkurovat zahraničním seriálům". Ne, Renči, opravdu jim konkurovat nemůžeš. Vzhledem k tomu, že si to myslíš, nikdy jsi žádný zahraniční seriál neviděl... ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář je tak plytký, že by se za něj styděli snad i v Ordinaci... Po druhém díle je dramatická linka je jasná: starej Mádr má rád anglickej humor, takže až zjistí, že mladej Jandera byl rok v Anglii, daruje mu snachu i s novým gaučem... 3. díl Na scéně Zdeněk Srstka... Proč mu někdo nevysvětlil, že nenatáčí pořad Chcete mě??? 4.díl Střih na Nelibova (Vašutova) syna do USA...... reklama na Univerzitu třetího věku ..... popeláři v roli záchranců ..... a paparazzi opět v základní sestavě hereckýho souboru 6. díl Spojení s USA funguje a dolary proměněný za koruny se sypou, do toho nějaká deprese.= Komédie alias Audience u ředitele:-) ------------------------- díl.7 Mádrovy přelety nad vilou a Nelibovy telefonáty s USA pokračují - to je fakt nápadité. Aspoň, že Mádrová nezapomněla rodný jazyk: "Dědo, mohli byste postrážit Filipka?":-) Ale scénárista nezapomněl, že ve správném seriálu musí někdo zemřít. To, jak 10 minut ždímali emoce při akčních scénách s chuděrou Alžbětou, to byla parodie. To měl radši nechat doktorovi bez hranic ukousnout hlavu na misi v Africe. Třeba krokodýlem... 8. díl Dramatická scéna s křížencem čivavy + mix (jak se vyjádřil odborník pan Srstka) byla uměle natahovaná, ale aspoň scénárista mohl rozvinout jeden ze svých motivů (smrt Kaderkových blízkých). Opakující se Gordonovy létací manévry doprovázené komentářem Beznosky (Zdeníčka) stejně jako jízdy novináře - motorkáře "odlehčují" dramatický děj:-) Řešení problémů Mádrovy rodinky naprosto nefunkční. Nedotažená pomsta Jardy Janndery (Juřičky), čekal jsem, že při bičování pachatelů zavolá záchranku... 9.díl Jízda sanitkou po dvou dvoudeckách = amatérské natahování "děje". 10. díl Pretty Woman střihnutá muslimskou telenovelou s dojemně tklivým hudebním podkresem. 11. díl Kulajda - v tom guláši se vyznat, ale některé jistoty zůstávají: Nelibovy hovory s USA a záchranáři bez auťáku:-) 12.díl Tak Kaderka musí protrpět indonéskou džungli a kobra mezi tím zaútočí Nad Potokem:-) 13. díl Ty Bláho, Bláha v roli férovýho zachránce cvičenej psů. Jímavější scénu by v Růžovce divák nenašel:-) Pro všechny experty, kteří vytýkají srovnání s Růžovkou: Růžovka s Gitou alias Šinkorovou nebo Čestmírem alias Rychlým si nehrála na žádný velký umění. Prvních cca 100 dílů mělo linku mnohem lepší než Sanitka 2. Ani rozpočet, jaký měl Renč a spol., se s nekonečnou Růžovkou nedá srovnávat. Kdyby byla Sanitka 2 označena jako parodie, hodnotil bych 50%. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na Sanitce Reborn je nejvíc fascinující ta koncentrace klišé a stereotypů, se kterou je zinscenován snad každý jev, o kterém se za posledních 10 let alespoň jednou psalo v novinách, každý vztahový spletenec, každá dějová linka. Na Sanitce Reborn je také facinující ten nepoměr mezi vcelku dobrým herectvím a naprosto šíleným hereckým neumětelstvím; ten úžasný žánrový mix sahající od komedie až po softporno; ten kontrast mezi technologickou profesionalitou a provinčním amatérstvím. Pokračování Sanitky je tak úchylně rozplizlé, tak neskutečně scénáristicky a dialogově diletantské, že jsem nemohl odolat a (provinile přiznávám) podíval jsem se na všechny dosavadní epizody, abych se elitářsky ujistil, že tento výstup české televizní tvorby symptomaticky předznamenává smrt televize jako média, které lze brát vážně... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo nezbytné točit pokračování osudů záchranářských týmů, ale po strhujícím závěru jsem se dala obměkčit a už neříkám, že to bylo šlápnutí vedle. Pro mě osobně to bylo zajímavé v tom, že se člověk více dozvěděl o tom, jak to probíhá, když vytočíte 155.. Oproti staré Sanitce zde měl dostatek prostoru i tým "andělů", sester, které navigují, jak pomoct a které musí odhadnout, kolik vozů na místo poslat. Samozřejmě, že se polovina věcí točila okolo vztahů, a tím pádem mě tam některé věci šíleně vytáčely, ale nakonec se to vstřebalo. Krom vztahů mě taky doháněla k šílenství všepřítomná politika (nevím, jestli to takhle ve skutečnosti funguje, a jestli ano, pak to jsou všichni šašci počmáraní). Některé díly haprovaly mezi 2-3*, některé zase mezi 4-5*, takže bych to měla shrnout na průměr, ale.. když tu vidím to číslo 44%, tak se mi to zdá málo, proto přidávám a zaokrouhluji na 4*. jooo, zvedla jsem to o jedno procento ;-) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu uškodila masivní reklama, vzbuzující velká očekávání, která se podle mnohých nesplnila. Dnešní divák má možnost srovnání jednak s původním seriálem a taky s tématicky podobnými špičkovými zahraničními seriály, kterým se snaží tvůrci vyrovnat. Já bych to v naší současné domácí seriálové televizní produkci viděla na lepší průměr. Pominu-li časové nesrovnalosti, tak mám malé výhrady k hereckému obsazení. Václav Jiráček mi v roli Janderova syna příliš připomíná heparinového vraha z filmu Hodinu nevíš. Mohli ho pro odlišení aspoň ostříhat. Taky paní Havlovou mám problém zařadit mezi běžné herce, ale nesouvisí to s jejím hereckým výkonem. Jsem tolerantní, jsme ve čtvrtině, tak uvidím, co bude dál.Po shlédnutí celého seriálu musím poněkud zkorigovat svůj původní názor na tento počin české televize. Dodatečně doceňuji jak jeho dynamiku, tak i to, že se tvůrci nesnažili kopírovat zahraniční tvorbu a vyhnuli se i laciné podbízivosti a stupiditě mnohých současných seriálů. Zaujal mne a pobavil, na každý díl jsem se těšila a dokonce jsem začala paní Havlovou vnímat zase jako herečku. Věřím, že nezapadne a časem si získá další diváky. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Hajný (Zdeněk Hess) říká, že je ze Suchdola u Příbrami. Toto místo však spadá pod kompetenci Středočeské záchranky, nikoliv Pražské. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy záchranáři míří na další klamavé volání do klubu Varieté, velkému sanitnímu vozu nesvítí jedna žárovka na SPZ. Při dopadení anonyma Cíglera (Igor Bareš) ho odváží záchranáři na Václavské náměstí. Tam už ale sanitnímu vozu svítí obě dvě žárovky. (PAULOO)

Reklama

Reklama