Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím, jak moc je film věrný celé kauze, ale ta ukázka honu na čarodějnice v americké puritánské společnosti vyšla na jedničku. To srovnání se Salemem, které použil představitel Damiena, není tak úplně od věci. Film sám o sobě je spíše hranou rekonstrukcí, než klasickým krimi-thrillerem, takže víc než na postavy a jejich psychologii se soustředí na průběh vyšetřování a soud. Na klasické žánrové postupy tudíž nedošlo, ale mě to přesně takhle vyhovovalo, protože vše tak nabývalo na důvěryhodnosti. Slušná práce. 80% ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě herecky bezchybné hlavní duo (Colin Firth a Reese Witherspoon) i dobří herci ve vedlejších postavách (Mireille Enos, Kevin Durand, Dane DeHaan, Amy Ryan…). Faktem však je, že film v některých momentech působí jaksi šroubovaně, chování postav a návaznost děje někdy pokulhávají. Kvůli výborně navozené mrazivé atmosféře a emotivnímu příběhu se stále nevyjasněným koncem ale hodnotím za čtyři. Devil's Knot na mě totiž přes patrné nedostatky prostě fungoval a splnil účel – zaujal mě a udržel bez problému po celou dobu moji pozornost. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

I přes několik nefungujících momentů snímek dokázal navodit mrazivou atmosféru a zaujali mne i herci, kteří v tomto filmu byli zase trochu jiní, než v jiných filmech. Reese a její přízvuk, Mireille jsem téměř nepoznal, to samé Kevina Duranda. Colin hraje svoji klasiku a potěší i Dane DeHaan v menší roli. Za mě spokojenost. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zajímavá, poutavá a díky tomu, že jde o film podle skutečných událostí, i poměrně zneklidňující podívaná. Mohla, ale není, protože je tak, tak moc špatně zpracovaná, že by si tvůrci zasloužili kopnout pořádně do koulí. Tohle si totiž tento skvělý příběh vážně nezasloužil. Jednak mi tedy vážně vadilo, že se zde v dost nevhodných momentech a nefunkčním způsobem dějově skákalo jak na trampolíně, ovšem rozčarován jsem byl především z opravdu odfláknutého budování napětí, atmosféry a na to, o jak závažný a v podstatě nekompromisní příběh šlo, tak naprostou absenci emocí považuji za absolutně neodpustitelný tvůrčí prohřešek, neboť něco tak naléhavého a smutného natočit tak chladně a odtažitě, je fakt umění. Filmu navíc nepomohlo ani obsazení, Firth jede tak na půl plynu, Witherspoon jsem nevěřil ani dobrý den, no a zbytek působí spíš jen jako nevýrazný kompars, který čeká, jestli dostane vůbec zaplaceno. Je zkrátka vážně škoda, že se tento hrůzný případ nerozhodl zpracovat někdo krapet schopnější a talentovanější, než pan Egoyan, který z dané látky nedokázal vytřískat víc, než unylou, televizní záležitost, ze které ve mně zůstala jen pachuť toho, že místo perfektního, mrazivého thrilleru, který tento případ nabízel, jsem se dočkal studeného vývaru, bez chuti a nápadu. Silně promarněná podívaná, vážně škoda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp. (nicolcat)
  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)

Reklama

Reklama