Reklama

Reklama

Prokurátor Oulehlo a advokát Sluníčko se u soudu tvrdě střetnou kvůli případu znásilnění. Sluníčko, který zastupuje obžalovaného, zastává názor, že znásilnění v podstatě neexistuje, většinou jde o výmysl té které ženy. Oba muži jsou ovšem přáteli, a tak se jako vždy sejdou na chatě, kde s hajným Kňourem hrají karetní hru préférance. Jejich dospívající děti odjedou na diskotéku. Právníci ovšem i při hře ke Kňourově nelibosti pokračují ve svém sporu. Kňour se rozhodne přátele vytrestat. Večer jim předloží svršky Sluníčkovy dcery Sandry a tvrdí jim, že byl v lese svědkem znásilnění Sandry, přičemž viníkem byl Oulehlův syn Vašek. Nastane hádka, při níž oba muži změní své původní názory na znásilnění. Sluníčko již o něm nepochybuje, zatímco Oulehlo se snaží syna vylíčit jako oběť. Kňour se nakonec ke lsti přizná a vysvětlí, že svršky si odněkud „vypůjčil“. Vzápětí dorazí příslušník VB, který dostal hlášení o ukradených svršcích a považuje Kňoura za hledaného zloděje. Oba advokáti policistovu domněnku škodolibě podpoří a rozzlobený Kňour je označí za spoluviníky. Všichni tři tedy putují na policejní stanici… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

po většinu doby celkem nudné, s ne tak dobrým scénářem a patrné jsou i dost křečovité dialogy, ale úsměv se u mne sem tam dostavil, navíc jednu * přidávám za samotný závěr, který pobavit dokáže. Ovšem stejně považuju za hovadinu fakt, že se o znásilnění natáčí komedie, která má být vtipná, což dost vtipů srazilo do prachu a bahna trapnosti. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Ani Cupák, kterého si ČT Ostrava přizvala aby zakryla tradiční plytkost svých TV inscenací nic nezachránil... ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Chodit po lese v takovéhle teplé páteční noci když je diskotéka, to je krajně nediskrétní." Obhajca Šárský s prokurátorom Cupákom za pomoci lesníka Vochoča na chate mastia karty a rozoberajú vo voľnom čase pracovné spory ohľadom závažnosti trestného činu znásilnenia, na ktoré majú značne odlišné názory. Zeleného mužíka to prestane baviť a vymyslí si na nich habaďúru s fiktívnym násilným smilstvom, ktoré by sa ich priamo dotýkalo a obaja páni zázračne zmenia názor. Ich slovné prestrelky pred aj po čine pre mňa bola radosť sledovať, neskoršie zapojenie manželiek do rozpravy bolo tiež výživné, akurát koniec s esenbákom už mi prišiel trochu navyše. Herecké výkony chlapskej trojky vynikajúce, žienky trochu slabšie a potomstvo docela bieda. Vynikajúca ostravská konverzačka s témou trochu na hrane. "Nejrozumnější uspořádání rodiny je celibát."  ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jak to dopadne, když se na jedné chatě potká obhájce a zástupce případu znásilnění? "Vždyť seš krátkozrakej jako slepýš v mlze." 45% ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Nemohu být zcela objektivní, protože inscenace ostravského studia jsou pro mě srdeční záležitostí, proto tak vysoké hodnocení. Popravdě však, tohle by se mohlo ujmout na prknech Divadla Jiřího Myrona coby činoherní taškařice pro nenáročné publikum, ale jako televizní film to moc nefunguje. Na druhou stranu, objevila se zde v docela velké roli má oblíbenkyně "infarktózní" Alexandra Gasnárková! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama