Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Vrah z mostu" vzkázal, že těla nalezená na geografické hranici mezi Dánskem a Švédskem na mostě přes Öresund, byla pouhým prvním krokem v jeho plánu upozornit na pět neduhů současné společnosti. Po nerovnosti před zákonem nyní otravami bezdomovců otevřel palčivou otázku osudu lidí, kteří v sociálním systému propadli až na dno. Mezi oběťmi je i Sonja, sestra Stefana Lindberga. Zatímco dánská policie čelí náporu médií kvůli zanedbanému případu prostitutky a nadcházejícímu soudu s pěti policisty obžalovanými ze zabití zadrženého, pachatel plánuje další krok. Unese bezdomovce Bjorna Rasmussena, o jehož osudu mají splacením vysokého výkupného rozhodnout čtyři realitní magnáti ze Švédska a Dánska. Jakou cenu má lidský život? (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečakal som, že sa jednotlivé línie pretnú už tak skoro, ale načo zbytočne otálať, keď budú na programe dňa ďalšie záležitosti typu zachraňovania nejakej persóny kapitalistickými nenažrancami. Ale zase nám jedna vedľajšia línia pribudla, aby sme snáď nezískali pocit, že sa to celé vyrieši už nabudúce. Zatiaľ asi vrchol série, dej ide vpred, máme tu už spomínané preľnutia, nejaké tie zvraty a komisárkin "vecný humor" ma pomaly začína baviť... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saga je skutečně bravurně napsaná postava, která u mě vzbuzuje chuť si představovat, že by byla právě ona mojí kolegyní, ať už by se jednalo o libovolnou práci. Její pracovní nasazení je totiž úplně fantastické. Zatímco ostatní po práci řeší naprosté píčoviny, jako třeba rodinu, tak Saga po práci...ehm zase jen pracuje a její "koníčky" jsou omezeny výhradně biologickou nutností. Její pohled na svět poté nepovažuji vůbec za nemocný nebo deviantní. Jistě se vymyká společenským standardům, které jsem si zde za dlouhá léta nastavili, ale je to pouze naše umělá představa o tom, jakým stylem bychom měli žít, nebo spolu komunikovat. Že se i s Aspergerovým syndromem dá zahrát v životě velké divadlo dokládá kupříkladu ruský prezident Vladimír Putin. Její kolega k ní poté dotváří luxusní protiklad, a tak vzniklo úžasné vyšetřovací duo. Zápletka na téma "Jakou cenu má lidský život?" určitě také skvělá, jen se v této epizodě nestihla moc rozvinout. Dějově i napětím trošku přízemnější díl. Lepší 3 kousky. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linky se nevyhnutelně spojují zatímco dostáváme náhled do mysli našeho psychopatha bojujícího za práva všech. Je pro mne příjemné, že tenhle seriál si stále udržuje i po třech epizodách svoji atmosféru. Napětí se dá krájet a i když ne vše jde podle plánu stejně nakkonec hrozba pokračuje a naš vrah dostává mnohem více rozměrů se žádostí o výkupné. A kdo by si kdy pomyslel, že kriminálka bude náhledem do komplikovaných vztahů rozvedených rodin ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že tvůrci seriálu našli ve druhé epizodě svůj standard, který teď budou nadále pouze udržovat. Já v to tedy alespoň doufám, přece jen je to už nějaký pátek, co jsem tuto záležitost viděl poprvé. Třetí setkání se zvláštní (pro mladší diváky speciální) dvojicí vyšetřovatelů bylo znovu zajímavé, lehce pochmurné, místy i vtipné a velice mě bavilo. A rozbor pachatelova profilu mě rozsekal:-) / Poučení: Prcháš před vrahem? Nezastavuj. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlad nevlídného severského prostředí i chlad mezilidských vztahů. Pachatel budí zájem u veřejnosti, poukazuje na problematická témata, která obě země sužují: imigranti, lidé na dně sociálního systému, násilí ze strany policie, mizerná péče o psychicky nemocné. S ústředním duem se už dobře známe, tak nějak tušíme, co od nich čekat. Po téhle stránce je rozhodně zajímavější Saga Norén s patrnou poruchou autistického spektra. Její bystrost totiž opakovaně „nabourávají“ potíže v komunikaci a sociálním chování, takže občas řekne něco „nevhodného“ pozůstalým obětí, zhodnotí pozvání na večeři, že jí jídlo nechutnalo, nebo vyklopí kus ze svého intimního života, viz noční dobrodružství z baru. „Vrah z mostu“ mezitím unáší bezdomovce a rozjíždí nonstop internetovou hru o výkupné. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama