Reklama

Reklama

Most - Série 3

(série)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2015, 10 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Thure Lindhardt, Rafael Pettersson, Sarah Boberg, Maria Kulle, Dag Malmberg, Sarah-Sofie Boussnina, Nicolas Bro, Katrine Greis-Rosenthal (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Švédsko-dánský seriál Most se stal mezinárodním hitem a zařadil se mezi špičku celosvětové seriálové produkce. Napjatě očekávaná třetí série, premiérově uvedená ve Skandinávii během podzimu 2015, opět přichází se stejným konceptem. Dvojice odlišných vyšetřovatelů ze zemí propojených titulním mostem přes úžinu Öresund společně řeší spletitý případ zasahující do jurisdikcí Švédska i Dánska. Také tentokrát vše začíná činy, které se vztahují k aktuálním společenským tématům a globálním otázkám, konkrétně k maximálně inkluzivní společnosti. Tato švédská společensko-politická linie, kterou konzervativní jedinci vidí jako do extrému dohnanou politickou korektnost, zahrnuje přijímání minorit i potlačování omezujících stereotypů a diskriminace, ať už týkajících se rasy, vyznání, orientace či genderu. Skrze motivy vážící se k fenoménům, jako jsou genderově neutrální školky či sňatky gayů, otevírá téma polarizované společnosti, kde se konzervativní tábor stává menšinou, což vede k jeho radikalizaci. Ale podobně jako v předchozích dvou sériích vyšetřování odhaluje, že hlavním hybatelem jsou vždy jednotlivci se zcela osobními motivacemi, kteří aktuální témata i jejich zanícené zastánce či odpůrce využívají jako pouhé nástroje k dosažení svých cílů.

Pro fanoušky seriálu zásadní otázku představovalo, jak se tvůrci vypořádají s vývojem hlavních postav na konci druhé série. Jelikož představitel Martina Rohdeho, Kim Bodina, svou účast na seriálu (přinejmenším dočasně) ukončil, musela Saga Norénová dostat nový dánský protipól, ale také se stala ústřední osobou. Třetí série se proto zaměřuje na její vztah s kolegy i rodinou, se kterou zpřetrhala vazby po smrti sestry. Soukromé i pracovní peripetie ji navíc nutí čelit tomu, co ji nejvíce vyvádí z míry a s čím jediným si neví rady – jejími vlastními emocemi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

campix 

všechny recenze uživatele

Osobně hodnotím třetí sérii o kousek výše než tu předchozí. Potěšilo mě výměna Martina, který si slouží svůj čas ve vězení za mladšího dánského kolegu, který se svými démony perfektně zapadá na místo vedle Sagy. Finální pointa docela ušla, jenom prvních pár dílů bylo značně nepřehledných z důvodu velkého množství postav a vedlejších dějových linií. Většinou mě u podobných detektivek štve angažovanost vyšetřovatelů ve finále, kde vlastně jde o osobní zúčtování, jako tomu bylo v předchozí sérii, a tak mě finále celkem i potěšilo. Snad kromě ve finále zbytečné linie kolem Sagy a její rodiny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem nemohl seriálu odpustit, že se zbavilo Martina, který mi přišel jako skvělý kontrast k Saze Norén, ale případ mě dovedl natolik strhnout, že jsem jim tuhle skutečnosti i odpustil. Navíc její nový kolega, Henrik, je natolik zajímavou postavou, že vás docela brzy dokáže strhnout na svou stranu. Děj se nám komplikuje, vztahově to není nudné a prostor pro pokračování rozhodně je. Jsem zvědavý, co bud dál. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z ponuré, syrové a drsňácké atmosféry seriálu "Most" jsem byla nadšená. Řady S01 a S02 byly naprosto dokonalé. S řadou S03 jsem měla zpočátku problém.. Saga Norén je výtečně napsaná i zahraná postava, ale aby skutečně vynikla její charakteristika, potřebuje kolem sebe také silné hráče.. V prvních pár dílech mi silně chyběl Martina Rohde :-( Naštěstí nová kolegyně dříve skončila, než začala a jen co se nový parťák trošku rozehrál, padl mi k Saze možná ještě lépe.. Zapeklitost a barvitost vražd byla super, ale pointa trošku zklamala.. Už to bylo až moc překombinované.. Jinak vedlejší postavy boží jako vždy.. Správní slizouni :-D ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,PROČ BYCH MĚL TRPĚT, KDYŽ NETRPÍ TI, CO JSOU ZA TO ZODPOVĚDNÍ?“... /// Celkem dost postav (kam se sere Temnej případ). Samozřejmostí je všudypřítomná severská ponurost, ze který i ti, kteří nikdy nic v knižní podobě nepřelouskali, pochopěj, vo co přicházej. Bron nebude nikdy fenoménem jako třeba Temný případ. V mnoha věcech ho ovšem předčí. Nejen skromností… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu zjistit, jak vypadá severskej rapl. 2.) Spojuje nás most. Mám začít vraždit? 3. Thx za titule „jaCUBE“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí sérii už pro mě v jejím závěru děj občas zaskřípal, i tak si ode mě tato řada (stejně jako obě předchozí) připsala plný počet hvězdiček. A to jsem měl, zvlášť po první epizodě, velké obavy z absence Kima Bodnii. Thure Lindhardt se ale ukázal být velmi kvalitním náhradníkem, dal celé sérii nový náboj a já jsem si jeho kriminalistu hodně užíval. Tvůrci seriálu přišli, tak jak jsem si u nich už zvykl, s vynikající pochmurnou atmosférou, kvalitním napětím a občas i se slušnou akcí a i potřetí se jim podařilo dojít ke zdárnému konci. / Poučení: Nikdy jsem nebyl v Dánsku ani ve Švédsku, ale na mostě přes Sund si už připadám jako doma. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama