Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (134)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem objevil několik dosud neobjevených zjištění. Jonah Hill je třeba totální ucho. Nevěřím, že je to sympaťák. Neuvěřil jsem mu to v žádném filmu a nevěřím mu to ani tady. To James Franco je jinej válec. Ten nejenom, že režíruje, točí klikou od kamery nebo píše scénáře, on ještě hraje a hraje naprosto výborně. Problém tohoto filmu je ten, že jde na vyšetřování vraha úplně jinak, než je tomu zvykem. Snaží se diváka přesvědčit, že není psychopat, ale jen nastrčená figurka, která nic neprovedla. A i když jsem mu to celý film nevěřil tak, jako Jonah, stejně jsem si tu jeho psycho postavu užíval. Závěrem to dodělal a svým charismatem tenhle film vysloveně zachránil. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Rozhodně nejde o nic převratného, ovšem to u příběhů podle skutečných událostí netřeba. Hillovi vážnější role svědčí, Franco pak utáhne cokoliv, takže i přesto, že mám hlavně ve druhé polovině fimu krapet problém s interpretací hlavních motivů, musí se nechat, že šlo o slušný překvápko. Za mě palec nahoru. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Diletantský pokus o psychologické drama, ve kterém se od hlavního záporáka nechal ochcat jen hlavní klaďas a divák se jen znuděně ptal sám sebe a tvůrců, ČÍM? Reálný vrah z tohoto případu byl úlisný narcistní blbeček, který kradl kudy chodil, padělal šeky a když mu došly všechny prachy, vyvraždil rodinu, odjel do Mexika a tam píchal nebohé turistky, načež ho FBI ve spolupráci s mexickou policií dopadla a pomalu násilně dovlekla zpět do USA. Ve filmu z toho není nic, aby se mohla pomocí Franca vybudovat neexistující "reálná" postava člověka podezřelého z vraždy, o jehož vině by pravděpodobně měli diváci, zastupování Hillem, silně pochybovat až do závěrečného rozsudku. Názorová rozepře o jeho vině pak měla být hlavní náplní filmu a taky zřejmě to jediné, co by na něm bylo zábavné. Jenže to právě vůbec nefungovalo. Hill byl naprosto stupidní kretén s jehož rozhodovacími schopnostmi jsem se jako divák ztotožnit skutečně nemohl, nemluvě o tom, že jako herec na takové role nemá a Franco se snažil být charismatický tak moc, až předvedl přehrávajícího idiota, který měl být studeně přitažlivý zlosyn a tím působit právě ty rozepře, což na mě jako heteráka nezabralo, zvlášť když se mě nesnažil zmást ani žádnou historkou, prostě jen seděl, čuměl a to je vše. Když jsem shodou okolností před pár měsíci viděl dokument o tomto případu, nudilo mě to jako prase, protože jasnější případ se najde jen těžko, možná jen Kramný je víc jasný. Tento film by měl mít schopnost mě zmást více, zvláště když je podle pravdy tak jenom jako a postavu vraha značně vylepšuje. Nepovedlo se a je ještě nudnější než ten jeden díl z televizního cyklu. 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi dobře a drželo si to takový poměrně příjemný opar tajemna a manipulace. Vztah mezi novinářem, který měl slušně našlápnuto, jenže udělal jeden hloupý krok, a mužem, který za mřížemi čeká na soud. Obviněný je ze zvlášť ohavného činu – vražd svých tří dětí a manželky. Novinář si tady nehraje na detektiva, poslouchá, snaží se číst mezi řádky, oprošťuje se od morálních zásad a pokouší si zachovat zdravý rozum. Ale k jeho vlastním démonům se nedostaneme. Tvůrci sice prokázali umění vybrat si netriviální téma, ale chyběla tomu odvaha ušpinit si ruce, celkově to působí povrchně a uhlazeně, vyprávění tolik nevtáhne, názorová rozepře o vině negraduje. Po verdiktu soudu se to naštěstí nezvrhlo v nic banálního, ale do kolen to jednoduše nedostane. Oba hlavní herci docela slušní, Felicity Jones pak trestuhodně nevyužitá. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Hill-a, do takejto role mi nepríde príliš šťastné riešenie. Samotná story sa opiera o pomerne vážnu tému, doslova by sa dalo povedať, že bolestnú, no keďže divák, neustále vidí jeho postavu prevažne v komédiách, v ktorých sa pomerne slušne strápňuje, ako dosiahne, aby bol práve v tomto prípade považovaný za "serióznu" osobnosť, ktorá vnútorne bojuje s výčitkami svojho konania? Ba dokonca komunikuje s bezcitným vrahom svojej rodiny? Nie, toto bohužiaľ napriek silnému príbehu podľa skutočnosti, príliš nevyšlo ... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller založený na skutočných udalostiach rozpráva príbeh neuznaného reportéra, ktorého si zahral Jonah Hill, ktorý je vtiahnutý do nebezpečnej hry na mačku a na myš, keď si usvedčený vrah (James Franco) privlastní novinárovu totožnosť. Zabiť vlastné deti, tak to je silná káva. Emotívny príbeh, ktorý ale asi nebude baviť každého. Bol som skutočne zvedavý, ako to vlastne bolo. Isté je, že Jonah Hill je čím ďalej viac vyhranenejší herec. A toto je podľa skutočných udalostí. Jamesa Franca veľmi uznávam ako herca. Hrať vie, dobre sa na jeho herecké podanie pozerá. Tu si zahral po boku tlsťocha Jonaha Hilla, ktorý mi tiež prirástol k srdcu. Dobrá dvojka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle James Franco nemohl utáhnout sám. Atmosféru True Story sice má, ale nemá to moc dobrý děj. Tady je jasně vidět jak Jonah Hill nestíhal a do tak vážného filmu "zatím" nedospěl. Slabší podprůměr, ač třeba z takového příběhu šlo vytěžit mnohem víc .. 4/10 = 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jonah HIll v polohe vážnej drámy? Pre mňa doposiaľ scifi, avšak musím uznať, že chalan sa nestratí ani pri vážnejších postavách. Miestami sa to zdalo trošku prekombinované, ale na záver do seba všetko pekne zapadlo. Páčilo sa mi ako tu naťahovali diváka do poslednej chvíle - spravil, nespravil, spravil...? Priemer. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný príbeh na motívy skutočnej udalosti. Ale spracovaný skôr tradične, pričom sa v tomto prípade mohlo zájsť určite ďalej aj po umeleckej stránke. Film hľadá paralely medzi novinárom a vrahom, čo mi pripadalo možno trochu nasilu, motivácie postavy čakajúcej na súd nám ale jasné nebudú ani v závere, čo je ale v poriadku, niektorí ľudia a ich činy by mali zostať pre normálneho človeka nepochopiteľné. Myslím si však, že išlo skôr o materiál pre nejaký kvalitný televízny krimi seriál typu Mindhunter, ak celovečerák, možno by prvá polovica mohla byť venovaná rekonštrukcii prípadu, pokojne aj zo subjektívneho pohľadu vraha. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

James Franco je prostě miláček. Je krásnej, charismatickej a sexy, i když je vrah. Jonah Hill mi tam vůbec neseděl. Oba jsou sice herci hlavně v komediích, ale Franco se s tím vypořádal mnohem líp než Hill. Každopádně příběh naprosto výborný a celá zápletka je fakt dobře promyšlená! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Malé TV drama říznuté kriminální zápletkou. Na jedno podívání neškodné, ale v divákovi nic nezanechávající. I přesto, že to je TRUE Story. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil téměř rok, trailer vypadal výborně a obsazení ústředního dua mi sedělo dokonale. Jsem zklamán. Hill i Franco mají potenciál a zvládli by spolu utáhnout celý film, který na nich ale nestojí... nestojí totiž na ničem. Otravně rychlý stříh a přesvětlené prostory sem žánrově nesedí, atmosféra chybí úplně, stejně tak jakýkoli důvod sžít se s postavami, které jakobychom sledovali přes tlusté sklo v místnosti pro návštěvy. Tak moc neosobně film působí. Právě scény, kde divák dostává šanci pochopit postavy, najít si k nim cestu a ztotožnit se s nimi, jsou zde úplně vypuštěné. Respektive nám jsou podány beze zvuku. Víme, že Hill s Francem se týdny sbližují, ale divák u toho chybí, baví se o všem, otvírají se druhému, a právě zde vzniká propast a ztráta, kterou divák už nedožene a na to True Story doplácí.... + Felicity je zde jen do počtu (ne svou vinou) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kariéra Jamese Franca♥ zřejmě najela na pásovou výrobu, což by vysvětloval nárůst filmových zmetků úměrný počtu nevybíravých zakázek a jednou z nich je i tahle True Story, která vás sice nějakou chvíli dokáže povodit za nos díky určité mysteriózní iluzi, než ta se počne rozplývat ve špatně obsazených postavách či jejich neuvěřitelných výkonech, aby celé kouzlo neodvolatelně vyprchalo pod tíhou důkazů proti strůjci všeho - Rupertu Gooldovi... Usvědčen z neschopnosti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý príbeh nepodaný zaujímavým spôsobom. Potenciál nebol využitá naplno, začiatok filmu diváka celkom zaujme, no potom to na škodu filmu ide kvalitou dolu pre mnoho psychologických dialógov. Vhodné na pozretie, ale maximálne jedenkrát. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

ASI I SE SPOILERY Zvláštní: váhala jsem mezi odpadem a plným počtem, což je neobvyklá rozpolcenost, a tak jsem zvolila kompromis v podobě čtyř hvězdiček. _____ Měla jsem sto chutí dát odpad za hrůzu nahánějící necitelnost příběhu. Vyvraždění celé rodiny a novinář s podezřelým vtipkují o věnování v knize, o tom, jak správně popsat své pocity, o tom, jak se díky knize vrátit k vysněné profesi….? Oba jsou necitelné sobecké zrůdy, krutí narcisové. Nad osudem mrtvých se nezamýšlí ani jeden z nich. ____ Ale je to důležitý příběh, právě proto, že je o téhle okoralosti, o sebestřednosti, která ničí vše kolem sebe. Oba se provinili – i když míra zavinění je různá – ale ani jeden sám sobě vinu nepřipustil. ____ OK. A napsala se o tom kniha. Autor zbohatl. Aktér příběhu se stal slavným. A co ti mrtví? ____ Truman Capote napsal Chladnokrevně taky o vyvraždění jedné nevinné rodiny, ale on neměl tak pokřivené pohnutky a jeho román promlouvá dodnes. Navíc za to zaplatil absolutním tvůrčím vyhořením. Tady oba protagonisté dosáhli svého. Svět je někdy všivé místo a nevinným někdy nedá ani právo obhajoby. Vyšla kniha, byl natočený film a mrtví zůstali mrtvými. K čemu to? Právě proto jsem ten odpad nedala. Jedině proto, jak je tohle burcující, když někdo bude číst i, co nebylo napsáno a zfilmováno, ale i to, co je za tím. SHRNUTÍ: Shnijte oba v pekle! ()

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama