Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kariéra Jamese Franca♥ zřejmě najela na pásovou výrobu, což by vysvětloval nárůst filmových zmetků úměrný počtu nevybíravých zakázek a jednou z nich je i tahle True Story, která vás sice nějakou chvíli dokáže povodit za nos díky určité mysteriózní iluzi, než ta se počne rozplývat ve špatně obsazených postavách či jejich neuvěřitelných výkonech, aby celé kouzlo neodvolatelně vyprchalo pod tíhou důkazů proti strůjci všeho - Rupertu Gooldovi... Usvědčen z neschopnosti. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ze samotného zločinu běhá mráz po zádech, jenom z té letmé rekonstrukce obsažené ve filmu se mi zastavil dech, což asi vypovídá ve prospěch filmu. Franco je ve své roli výborný, Hill se mi tam moc nehodí a jeho chemie s Jonesovou je nulová, což je špatně především proto, že její postava, byť prostorem omezená, má pro vyznění snímku důležitou emocionální funkci. Výsledný dojem spíše standardní, mírně nad průměrem. 65% ()

Reklama

Baronne 

všechny recenze uživatele

Mám z toho trochu smíšený pocity. Dávám vysoký hodnocení, protože celková atmosféra filmu, ať už trochu kostrbatá, byla velmi dobrá. Jonah a Felicity jsou excelentní, stejně jako jemná, podkreslující hudba. ALE! Franco je příšernost, totální nesmysl.. Na bláznivýho vraha, kterej zabil celou svojí rodinu (tři děti do šesti let) nasadit týpka, kterej hraje buď úplný idioty (Apokalypsa, Interview), nebo prostě a jednoduše trouby, to je fakt obrovskej fail. Vůbec to nezvládnul, Jim Carrey by to uhrál líp, a tim jsem si stoprocentně jistej. Jinak z toho mám ale docela dobrý dojmy, mysteriózní to je, stejně jako Zodiac, jen v trochu menší míře. Takových příjemných 70%. ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Abych to shrnul, byl to takový průměr. Ničím neoslní, ale špatné to taky nebylo. Příběh ze hlavně soustřeďoval na Jonaha Hilla, kterého mám jako herce rád, obzvlášť v 21 Jump Street. Jamese Franca už tak rád nemám, příjde mi, že v poslední době v ničem slušném nehrál. Akorát Interview, a jinak nic. Jina trošku horší kameru doprovázela skvělá hudba Marca Beltramiho, který v poslední době skládá hudbu dost, ale v poslední době teda nic moc. Když vezmu v potaz režiséra, viděl jsem od něj zatím jen tohle. A teď k příběhu. Vcelku slušně natočeno, přišlo mi ale, že by se to bez některých scén úplně obešlo. Dohromady bych tak 15 minut vyškrtnul, docela jsem se nudil. Jako drama dobrý, ale thriller bych v tom moc nehledal. Prostě jednoduše: Jonah slídil, James seděl, seděl, seděl. No a aby si to nějak zpestřil, tak seděl. Je to snímek k zamyšlení, hlavně kvůli super konci. Ten mě vcelku překvapil, samozřejmě, že byl dobrý. Jonah vydal knihu, a byl spokojenej. Já se mu ani nedivím. Když se tam ale potom zčistajasna objevil James a položil mu otázku: "Jste rád, že jste se s ním dal do kontaktu?," byl Jonah trošku překvapenej. Potom pravda podle komentátora a závěrečné titulky, doprovázejíc skvělou hudbu. No že by to byl zázrak, se říct nedá. 23. 10. 2015 ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Fatty Džounah a Franco jsou dvojka jak oči a přijde mi, že jim to dohromady šlape. Jooo, samozřejmě, že bystrému divákovi souvislosti dojdou okamžitě, ale představte si, že chcete napsat strhující reportáž o pracovitém Demeterovi a on vam najednou zavolá, že stojí na pracáku. Tak co asi uděláte? Slíbíte mu pěkně propečenýho čokla, když na vás počká, zabalíte si a pomažete,abyste toho vola stihli. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama