Reklama

Reklama

Kódované vysílání

  • Velká Británie The Numbers Station (více)
Trailer

Bývalý tajný agent Emerson - toho času v nemilosti - dostane za úkol chránit dvacetiletou Katherine, šifrovací operátorku v malé vysílací stanici CIA, která se nalézá v opuštěné oblasti. Emersonova mise je jednoduchá: udržet Katherine v bezpečí. Když bomba nastražená v autě před stanicí naznačí, že na ně kdosi něco chystá, dvojice je nucena použít stanici jako útočiště a Emersonovy bojové dovednosti jako svou jedinou zbraň. Stanou se terčem skupiny neznámých smrtících agresorů a nemají v rukou nic, než nahranou zprávu od předchozího bodyguarda. Emerson a Katherine se dostanou do boje na život a na smrt s velmi odhodlaným nepřítelem. V situaci, kdy je stanice ohrožena, cíl neznámý a únik nemožný, se stává prioritou této dvojice jediné - vyváznout z toho živí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (85)

Jindra_S 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o chuti a (ne) schopnosti chladnokrevně zabíjet na pokyn. Mohlo být něco zapamatovatelného nebýt scénáře, který (po kolikáte už?) nedává logiku. Klasické prohřešky proti zdravému rozumu - postavy se v potřebných chvílích chovají jako idioti, jen aby se děj posunul dopředu, mnoho věcí je jen na efekt, pravidla se mění s průběhem filmu apod. Copak scénáře nikdo nečte předtím, než to začnou točit? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film tak prostinký, že říkat mu thriller, nebo dokonce akční, by bylo urážkou těch slov. Opět zde máme agenta s traumatem, který tentokrát hlídá nějakou šifrovací stanici. Význam těch čísel hraje velkou roli, ale pochopit se ten systém a způsob, proč se předávají zrovna takto divně a v divných stanicích, nedá. Je tu pár pokusů o jakési vysvětlení, ale je to zamotané tak, že čím víc nad tím přemýšlím, tím méně to dává smysl. Prý nevysledovatelné, přitom kdejaký chlápek s radiotelegrafem by ta čísla na správné frekvenci musel odchytit. A jestli je to tak, jak film tvrdí, tak vlastně jen špioni zabíjejí jiné špiony, nejčastěji a nejlépe ty svoje. Při podobné frekvenci buď mají nadbytek špionů, nebo by ta organizace už dávno neměla existovat. Jinak film se snaží stavět na klaustrofobní atmosféře dvou lidí zavřených v bunkru, ale moc se to nedaří, i když sem tam nějaké záblesky té kýžené atmosféry problesknou. Celé to působí jako divadelní, a dokonce chvílemi jako rozhlasová hra, kdy těm dvěma nějaký vztah věřím asi jako Kalouskovi tibetskou vlajku. Zvlášť to, jak dívka skoro autistu bez emocí dokáže k emocím probrat. Osmdesát minut čekání na nějakou akci, a když prohlásí, že všechny dostane, je konec filmu a titulky. Možná pokus o náběh na druhý film? Je mi to jedno, už tenhle nijak nefunguje. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nešlo o nějakou předělávku staršího filmu? Po celou dobu mi totiž přišlo, že jsem TO už někde viděl mnohem dříve. Celý film jsem měl déjà vu, akorát tu byli jiní herci, zvláštní. Nicméně jde o levnou záležitost, které se do krámu hodil pozemek s "ničím" kdesi "nikde" a postavil se na tom příběh o něčem tak tajném, že o tom skoro nikdo neví a tudíž na to stačí jen pár herců. Všechno je to dost předvídatelné a divák tak jen čeká, kdy To už konečně docvakne i postavám. Délkou film připomíná spíš zbytečně protažený díl nějakého krimi-trhiller-špionského seriálu. A otevřený konec dává znát, že autoři jsou se svými očekáváními poměrně naivní. Film zralý na stejný úkon jako se šiframi - po přečtení spalte. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Totálně provařená premisa (o smyslu práce pochybující agent je uklizen na klidné, odlehlé místo chránit pohlednou radistku) nudí hlavně na začátku a konci. Dobývání "radiobunkru" neznámými útočníky v prostřední části přece jen trošku probudí, nikoliv však chabou rozklepanou akcí nebo nepromyšleným plánem, protože účel toho všeho zůstane zakódován. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento špionážní (nebo jestli chcete politický atd.) má celkem slušný příběh,tempo je pomalejší,akce jako šafránu,herecké výkony v rámci možností ucházející (jinak film jen se 17 herci) a jinak je to film tak na páteční večer kdy se vám už moc nechce přemýšlet.John Cusack jde z role do role a tohle je spíš jedna z těch lepších v poslední době.Za mě 55 % a tři hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru v roce 2012 na festivalu American Film Market, konaném v Santa Monice v americké Kalifornii. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Anglii v oblasti Suffolk. (Terva)

Reklama

Reklama