Reklama

Reklama

Bývalého agenta CIA v roli hostitele politické talk show si najme zaměstnankyně určité firmy, aby odhalil, že masakr v jedné jihoamerické vesnici byl pouhým zastíracím manévrem oné firmy. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer

Recenze (28)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pravda. Co je to vlastně pravda? Jsme na pravdu připraveni? Pravda je obecně tématem, které je ve filmech zobrazováno a rozebíráno často. Snímek "The Truth" si asi myslel, že bude nějakým způsobem převratný, ale marně se snažím přemýšlet, z jakého důvodu by tomu tak mělo být. Když se na film podíváte, neuvidíte na něm nic speciálního. Ano, vypráví o hrozných událostech, které se staly kdesi v Jižní Americe, ale takové události se dějí i jinde ve světě. Stačí jen vzpomenout na snímek "Valčík s Bašírem", o kterém jsem nedávno také psal. Tak to prostě je. Děsivé věci se stávají, ať už skutečné, nebo částečně či úplně smyšlené. V podání filmu "The Truth" vypadá ukrývání se v lese jako poměrně nudná záležitost, jako kdyby se lidé celou dobu jen připravovali na to, až je sejmou. Když se tak děje, smutně nad tím zívnete. Film přece nemůže být tak nudný, když jde o vraždění nevinných obětí! Jenže snímku "The Truth" se to podařilo. Andy Garcia předvádí celkem ucházející výkon, ale ta jeho role je tak divná, že on to stejně nezachrání. Agent CIA - bývalý, podotýkám -, který má svůj vlastní rozhlasový pořad, kde chce mluvit o pravdě. Když je potřeba, je schopen se vrátit do akce a v podstatě sám rozstřílet armádu. Prostě divné. Forest Whitaker nemá vlastně co hrát, Eva Longoria se tu jen mihne a pořád jí to sluší. Film, co si myslí, že je o něčem, ale nakonec je vlastně opravdu jen o ničem. K čemu je pravda dobrá, když je podána tak, že nikoho nezajímá? Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/volte-me-sousedska-hlidka-universal.html ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Umelá botoxová tvár pani Ungerovej ma nechala dopozerať film až do konca. Je zázrak, čo dnešná medicína dokáže a z plastických chirurgov sú milionári len preto, že mnoho žien chce vyzerať ako kačena, čo často priamo úmerne zodpovedá ich intelektu. U pani Ungerovej to bol zákrok vyslovene nepodarený, avšak aspoň čiastočne naštartoval jej filmovú kariéru, v kuloároch sa hovorí, že najbližšie by už mohla dostať hlavnú rolu vo filme Drevo v kŕči. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

I poměrně známá jména musí z ně+čeho žít a tak berou i takovéhle role. Ultralevná televizní záležitost, snažící se o jakousi relfexi toho, v čem žijeme s herci, kterým jejich role to prostě nevěříte (Garcia), případně jsou jsou jejich role poměrně zbytečné (Longoria) či se jich dokonce i bojíte (Kara Unger po zásahu imbecilního maskéra či vyšinutého plastického chirurga). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dovolím si s grizlym007 slabě nesouhlasit. Příběh je trochu umělej a každopádně hooodně nafouklej. Zato Andymu to běhání docela jde, sympatická je postava Foresta a moc to sluší někdejší zoufalé manželce Evě, tak moc, že jsem ji ani nepoznal. Abych se pokusil odpovědět kolegovi ywo666 z diskuze- tohle je kanadský film, a v tom je asi problém. Tak schválně, viděli jste nějaký jiný, dobrý, nekoprodukční kanadský film? Můj filtr říká, že maximum 3* u mě dobyl film Bezstarostný sex (2007). Tahle akční záležitost je tak čestná výjimka a já jsem zvědav, jak moc u diváků propadne (na imdb zatím padá na 53 %). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud někoho zajímá, jak může vést nelegální čistička odpadních vod v Ekvádoru k masovému vraždění obyvatel vojskem, přičemž zde máme jedny uprchlíky, jednu šéfku a jednoho rozhlasového boye, kteří tomu chtějí taky přijít na kloub, prosím. Přitom jedním z uprchlíků je tlustý černoch, který podle mne má problém dojít si ráno na záchod, ale v džungli jó, to je jiná sorta, kam se hrabe Rambo. Tlusťoch umlátí vojáky pěstí, až se mu špeky kývaj ze strany na stranu - akční pohled! Abychom věděli, že jako jde o tu konšpiraci, jsou všechna ta úřední jednání snímaná modrými filtry, lidé div nešeptají, chladné interiéry, chladné duše. Nějaká filmařina v tom je, Andy garcia se mi docela líbil, ale Forest by měl mít větší soudnost, a Deborah konečně taky. Mimochodem, už samotná ta premisa je tak do značné míry ulítlá, že kdyby šlo o parodii, nemám problém. Ale jako vážně míněný opus je to přetažené (nejde o překlep) za vlasy. (A to už nezmiňuju ty "drobné" nelogičnosti jako že vojáci mají celý tábor na mušce, ale nestřílejí, a když střílejí, tak už zase tábor nemají v obklíčení. Nebo že vojáci asi nemají neprůstřelné vesty, jak padají po jedné ráně z revolveru. Nebo střílečka v ulicích města, několik minut, a nikde ani jeden polda nebo kolemjdoucí či kolemjedoucí - a pak najednou jsou v TV "amatérské" záběry skoro z detailu. Atd.) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. Scény odohrávajúce sa v Ekvádore boli natočené v Dominikánskej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama