Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Já tě miluju jednatřicet let. Milovala jsem tě, i když jsi ztloustla, i když jsi oslepla,“ žádá drsná romantička Stella o ruku svou partnerku Dot. A tak se vydávají na společnou cestu z amerického venkova „tam, kde je to legální“, na sever do Kanady. Stella a Dot jsou Thelmou a Louisou v důchodovém věku a v energii, vyřídilce a talentu na průšvihy si se svými předchůdkyněmi nezadají. Jsou na útěku před zákonem, a co hůř, před vnučkou Molly, která chce nechat babičku zavřít do domu s pečovatelskou službou, a zbavit ji tak té nesnesitelné „kamarádky“ Stelly. Po cestě přiberou mladičkého striptéra bez domova a již jako trio odhodlaně pokračují ke státní hranici. Road movie o lásce tak krásné jako oblaka v západu slunce, o kterých Stella každý večer vypráví Dot, v Praze zahajuje festival za osobního uvedení režiséra Thoma Fitzgeralda, jehož Zahrada k pověšení (1997) zdobí letošní retrospektivní sekci Temné království. (Mezipatra)

(více)

Recenze (16)

Kulik.Z 

všechny recenze uživatele

KINO Q - Lucerna, 17.5.2013: Nevím, kde začít, respektive skončit... :D I když to byl překrásný večer, film se v kině Lucerna zasekával, i když přeskakoval zvuk... Když se Stella s Dot chtěly vzít, zaseklo se to úplně, takže nevím, jak to skončilo. Věta: "Já tě miluju jednatřicet let. Milovala jsem tě, i když jsi ztloustla, i když jsi oslepla...," mě opravdu dostala! To jsem si před tím řekl, že to jistojistě musím vidět! Zasmál jsem se, i plakal; ve filmu bylo naprosto všechno - humor, emoce, akce, vážnost, sprostota/vulgarismus (který tam NEsměl chybět). Stelliny výroky byly nezapomenutelné! Ale nevím, jak to ku*va skončilo! Asi si to musím stáhnout na uložto... :D :D 14. QFF MEZIPATRA, Praha; 07.11.2013, 18:00 - Nic se nezasekávalo! Viděl jsem AŽ DO KONCE! Zjistil jsem, že se Stella a Dot vzaly, po chvíli Dot zemřela... Takže jsem opět brečel... Ale bylo to opravdu moc moc moc krásný snímek - vřele doporučuji! ()

Saraswati 

všechny recenze uživatele

Toľko smiechu a spontánne záchvaty potlesku v kinosále? Tak toto teda bola jazda! Dojemný príbeh plný lásky a nehy, výborne namiešané emócie, ktoré pred sentimentalitou zachraňuje jedinečný humor. Stelline fantastické výroky mi na dobrý týždeň spôsobili kvalitné bolesti brušných svalov. Veľmi veľká spokojnosť. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, so svojráznymi postavami, napriek vulgarizmom ktoré lietali zo Stelliných úst , na ktoré divák neznalý zvyklostí takéhoto prostredia musí spočiatku zvyknúť. Ale práve farbistosť dialógov dávalo tomu filmu taký ten správny humorný šmrnc. V podstate súhlasím so všetkým čo už napísala Emma53. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Místy oblačno je, co se příběhu týká, neuvěřitelně dojemný a upřímný snímek, který je jak smutný, tak neskutečně vřelý a humorný. O největší porci zábavy se postarala prořízlá pusa Olympie Dukakis, jejíž hlášky mě dokázaly odrovnat až na zem. Celkově mi hlavní trio přišlo vskutku sympatické a herecky přesvědčivé. Zkrátka film, který mě pobavil, ale i dojal, a snad jediná věc, kterou bych mu vytknul byl "poslední striptérův tanec" (kdo viděl, ví). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že Stelle alias Olympii je na filmovém plátně opravdu těch 80 let? Já tedy rozhodně ne. Tohle byla snad její životní role, ale přiznávám, že tolik jsem toho s ní neviděla. Občas to možná trochu přepískla, ale proč ne, ve výsledku jsem se chvílemi lámala smíchy, chvilku jsem cítila tam někde uvnitř dojetí a smutek a chvílemi jsem byla tím Stelliným drsným humorem až zaskočená. Nenechte se mýlit jejich věkem, protože to byla tedy jízda, jakou jsem dlouho neviděla a asi dlouho neuvidím. Dojemné, laskavé, vtipné i když podle měřítek ze shora by musely být titulky skoro ze třetiny vypípané, ale v tomhle případě naprosto souhlasím s komentářem bloodcountes. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama