Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 2
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Recenze (59)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Filmová ilustrace Machiavelliho Vladaře o osmi hodinových dějstvích, která sociologický výzkum jádra politiky přepnula do módu ‚hardcore‘, takže jsem tomu v závěru odpustil i to, že Kaneova novinářská Nemesis je nesympatický debílek a že záminky k sexu bývají lacinější, jak v osmdesátkovém pornu z NDR; charisma Kelseyho Gramera je ale prostě něco, na co bych se dokázal koukal celé dny. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Studijní materiál pro politology mezi námi. Machiavelismus jako skutečná nepřikrášlená tvář (nejen) zámořské každodenní politiky à la čtvrtá sezóna The Wire. Kelsey Grammer jako nejcharismatičtější (nezaměňovat s nejsympatičtější) charakter televizního éteru. Velkoměstská atmosféra jako od Manna. Zdánlivě chladné, ale pod povrchem překypující emocemi; těmi z odvrácené strany lidské duše nutno dodat. Nejlepší, ovšem i „nejnediváčtější“ dramatický seriál široko daleko a to i navzdory nadbytečné (ale dobré, ne že ne) linii s dcerou, prvoplánovému sexu či některým jednorozměrným vedlejším postavám. A až David Novotný zestárne ještě tak o deset let, tak chci i podobně nekompromisní a pravdivou tuzemskou verzi z pražského magistrátu. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Starosta Chicaga Tom Kane je mocný muž, charismatické zvíře a bezskrupulózní zrůda. I po zjištění, že trpí nevyléčitelnou nemocí, a nemá tak víc než pár let života, neváhá pro udržení moci obětovat životy všech kolem sebe, obrazně i doslovně. Hra o trůny Chicaga a Illinois se sice hraje bez draků a magie, tahy a zvraty ale nejsou o nic méně strhující a zajímavé. Dlouho jsem neviděl seriál s tak vysokou koncentrací inteligentně jednajících (čest výjimkám, Bene..) a morálně šedivých postav v korupcí prolezlém příběhu. Herecky se z největší části jedná o elitu (Kelsey Grammer sice od dob Frasiera v obličeji zvrásněl, na šarmu mu to ale nijak neubírá, jeho protipól Connie Nielsen v roli společensky uvědomělé na povrchu chladné manželky o moc nezaostává, a úžasně je doplňuje Kathleen Robertson v roli mojí favoritky, ambiciózní poradkyně Kitty), sem tam se najde nějaký přešlap (Hannah Ware v roli dcery Emmy sice hezky odehraje emoce a je to sympatická a krásná holka, ale jednak se nepodobá ani jednomu ze svých rodičů, a hlavně není schopná říct snad jedinou větu, kdy by neskákala z anglického (svého skutečného) do amerického (hraného) přízvuku a zpátky), nijak výrazně to ale dojem nekazí. Od pěti hvězd tak Bosse dělí jedině předčasné zrušení, protože byť první i druhá série jela takřka na doraz, příliš mnoho otázek zůstává neuspokojivě nedořešených. 85% P.S. Potěší vidět, že se občas i v USA myslí na československé příspěvky americkým dějinám, pocta někdejšímu starostovi Chicaga Čermákovi mě skoro dojala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZÁKLADNÍ PILÍŘE POLITIKY JSOU: PENÍZE, SVALY A NEUTRALIZACE NEPŘÁTEL.... /// Politika. Chudák starosta (Chicaga) – to jsou samý starosti: volby, stavba letiště, šťourající novinář, dcera, nemoc (hlavně ta NEMOC). Politická špína a zákulisí radnice. Něco málo ze života politika (toho americkýho, buď v klidu Míro Kalousku…). Píchání (jako sex Míro Kalousku). Seriál, kterej z politiky (NE)dělá lidovou zábavu (a možná by mohl i nasrat. Tebe ne Mirku….). POLITICKEJ SERIÁL. Chcete vědět, vo čem je politika? S kým starosta (politik) souloží? Koho má rád? Co ho trápí? Kde bere prachy? Jak má velký péro? (no dobře – není to priorita…ne Mirku, nezajímá mě to!). POLITIKA. POLITIKA. Spousta POLITIKY. Kecy, gradace keců, sliby, starý sliby, kostlivci ve skříni. Údery a protiúdery. Tahy a protitahy. Jak věci fungují (asi nejen v Chicagu). Jak se žije ,,na vrcholu“ a jak, když se loď potápí. UMĚNÍ DEMOKRACIE. Likvidovat a koukat se přitom do vočí. Pro dobro města. (Kam se na ně sere ta NEMOC! ) Kontinuita, status quo a zachování zájmů. Vítězství, po kterým zůstane v držce jen hořká pachuť. Obyčejným lidem. ….Dobrý den, měl bych pro vás nápad na předvolební televizní seriál…. /// 2.SÉRIE ***** ,,OBĚTOVAT HRAD, ABYSTE SE ZBAVIL KRÁLE?“ ... ,,HRAD MŮŽE BÝT ZNOVU POSTAVEN, ČLOVĚK NE“...... /// Zajímavý a nečekaný zjištění, že se to má ještě kam posunout. Další prostor pro konstantu se štěrbinou Meredith, Zajace, kterej třeba, kdyby čirou náhodou šel politicky do řiti, tak si aspoň pořádně zašuká, novej (tajemnej?) pomocník, ale hlavně očekávání, jestli to zase všechno tomu starýmu čurákovi projde. Tahle série už není jen o volbách, ale o pomalý a úmyslný změně chodu celýho stroje. ,,STUDNA UŽ JE DÁVNO OTRÁVENÁ.“ Zajímává vás politika…. TAKHLE SE TO KURVA HRAJE! A jméno mé je Bůh…. tak vám nevím – nebyla tahla sérka lepší než ta první? Ale nechám ty 4*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem českej politik a hodlám nakouknout do americký demokracie (voličům NEDOPORUČUJU!). 2.) Hledám rozdíl mezi Mužem na radnici ve Starým Kunštátu a v Chicagu. 3.) Jmenuji se Lewy Body. A jsem na cestě…. 4.) Thx za titule ,,ELiRa“ a ,,Kooha“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že většina českých politiků sleduje Bosse a dělá si pečlivé poznámky do svých notýsků. ;) Pohlcující náhled do sídla novodobých monster, které prahnou po jediné věci... a tou je moc. Každý díl posunuje laťku směrem nahoru a herci v čele s Kelsey Grammerem jsou do jednoho skvělí. Tenhle seriál postrádá jakoukoliv kladnou postavu. Velice realistické.... Ani v druhé řadě nezvolníme, nemoc se do Kaneova mozku zažírá hloub a chyby se množí. Vedlejší postavy získávají jasnější kontury a jejich cesty se zajímavě protkávají. Na téměř porcelánové nedotknutelnosti starosty se začínají objevovat prasklinky (důvěřovat se nevyplácí), ale Král pořád stojí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. série: V podstatě jediný zápor na tom asi bude, že jsem se s každým dalším dílem více těšil na nové lechtivé záběry Kathleen Robertsonové než na vývoj politických událostí a osobní trable skvěle zahraných postav. Boss je hodně podobný čtvrté sezóně The Wire a je to sakra povedený seriál, trochu mi tu ale chybí zásadnější, napjatější atmosféra. Možná vypustit hudbu, jako u již zmíněné starší televizní řady? Těžko říct, ovšem zejména závěrečná epizoda "šéfa" ukazuje, že držet diváka napnutého celou hodinu Starz umí. Uvidíme, co přinese další řada - jen doufám, že jich nebude víc. 2. série: Nevěřitelné. Každá minuta seriálu nabitá dramatickou energií, o kterou se marně snaží kompletní televizní konkurence. Poslední tři epizody jsou vzhledem k hrozícímu infarktu jen na vlastní nebezpečí! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Oč větší očekávání, o to větší zklamání, tak to chodí. Seriál představuje nepochybně přesný popis technologie moci, nicméně tak důsledně a pedantsky se drží teorie, kterou chce za každou cenu sdělit, až se mi z něj vytrácí drama. Žádná postava, žádný osud mne nezajímá, nejsem zvědavý, jak zápletky dopadnou, nikdo není ani kladný ani záporný, sympatický ani nesympatický... tak to v životě asi chodí, ale k filmu bych potřeboval přimíchat něco navíc. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě ohromně potěší, když televize předpokládá, že má inteligentní diváky. Boss je skvěle vykonstruované drama plné morálně zkažených postav, které si jdou tvrdě za svým cílem a je jim jedno, kolik lidí kvůli nim skončí v kanálu. Nejzajímavější věcí na tomto seriálu je ale to, že jsou tyto postavy vyobrazeny jako lidé, kteří mají city a nikdy se tak nedíváme jen na černobílé osobnosti. A právě tahle komplexnost dělá společně s chytrým scénářem a brilantními hereckými výkony z Boss asi nejlepší seriál této sezóny. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Skvelé obsadenie dopĺňa šikovná kamera (hra so svetlom a hĺbkou) i hudba. Ak sa zaujímate o politiku (aj tú komunálnu) toto si nenechajte ujsť. Občas však ide až o gangsterskú atmosféru, takže by Boss mohol osloviť aj fanúšikov KRSTNÉHO OTCA. Erotické scény sú tiež prekvapivo funkčné a živočíšne. Zabudnite na FRASIERA, životná úloha Kelseyho Grammera je Tom Kane!!! ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Nejchytrejsi serial siroko daleko, prokousat se nekterymi dialogy a nudnejsimi pocatecnimi epizodami je hodne narocne, ale odmena v podobne poslednich dvou dilu prvni serie stoji za to. Jak kdosi vystizne napsal, je to takova Hra o truny z komunalni politiky, akorat ze je to mnohem inteligentnejsi a mene efektni. Ovsem ten vysledny dojem, ktery ve vas zustane, stoji za to... ()

MoiJe

všechny recenze uživatele

Pilot: Celkom zaujimave. Nemam rada politicke serialy a filmy, ale dam este sancu. Celkom by sa hodili titulky, pouzivane vyrazy su niekedy nad moju uroven anglictiny. Inak zaujimave obsadenie a vsetci maju pekné silné hlasy. :) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, když se do úřadu dostane Tony Soprano. Starosta Chicaga Tom Kane rozjímá nad historií města a uznale hovoří o svých předchůdcích (pasáž s povídáním o Čermákovi s vizuálně se měnícím Chicagem je nádherná) a zároveň nasazuje nejtěžší mafiánské praktiky. Překážkou v jednání mu není ani degenerativní choroba, ta je spíše hnacím motorem jeho zlosti a ten, kdo tomuhle nasranému pánovi zkříží cestu, může rovnou přemýšlet nad textem svého náhrobku. A tak to mám rád, tak se mi to líbí - pikle, pletichy, konspirace, korupce a vraždy, zkrátka politika v celé své prohnilé kráse. Scénář je plný napínavých dialogů a postav, nikde nic nešustí a nikdo nepřebývá. Často užívaná nízká hloubka ostrosti nebo detailní kamerové záběry tváří jsou velmi působivé a přidávají tím na hutnosti látky. Tom Kane je nesympatické amorální hovado a jeho představitel Kelsey Grammer shrábl Zlatý Glóbus za hlavní roli v TV sérii naprosto zaslouženě. /// 2. sezóna /// Tom Kane pořád jede! A mírně u toho halucinuje. Za jeho rozhodnutí přestavět starou negerskou čtvrť plnou socek a feťáků na obří casino pro elitu bych mu udělil čestný řád Matky Terezy. Bezskrupulózní zvíře, tenhle starosta :) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

1. sezóna - 95%. Pomalejší rozjezd, ale přibližně od třetího dílu to začne emocionálně neuvěřitelně nabobtnávat. Scénář je vynikající, charaktery řádně komplexní a co je nejdůležitější, jakkoliv se forma může jevit až "vansantovsky" chladná, není tomu tak. Má to víc emocí a větší duši než celá druhá řada GoTu. A Kelsey Grammer podává jeden z nejvíce fascinujících hereckých výkonů v televizi za posledních dvacet let. Obrovská pecka. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

serial vacsinou len pre americanov, ktory ocakava ze divaci sa vyznaju ako funguje americka politika nielen na tej najvyssej urovni ale i na nizsich leveloch a preto je dost nemilosrdny lebo sa prilis nezatazuje vysvetlovanim co a ako funguje v politickom bahne... vsetky charaktery su svine, moralne na dne ale i napriek tomu vas vtiahnu dnu aby vas vyuzili a potom len tak zahodili, co mi ani v najmensom nevadilo lebo je na co sa pozerat... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Více artovní a ne tak strhující jako House of Cards (přece jen komunální politika není tak glamorózní jako ta supervelmocenská), ale Kelsey Grammer to všechno drží spolehlivě. Seriály stavějící na jediném silném charakteru, typu Bosse a House of Cards, mají ale stejnou nevýhodu - jakmile hlavní protagonista sleze z plátna, sune se prst k fastforwardu. Starostovy vedlejší rodinné trampoty jsou rovněž o dost nudnější než ty poslancovy a i vedlejší postavy jsou šedivější a hrají upozaděnější druhé housle než v House of Cards. Dokonce ani královská Connie Nielsen to nevytrhne. Jinak ale znamenité vysvobození pro všechny, kteří dokoukali House of Cards a potřebují další "šlehu". ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jo, jo...takové seriály mám rád. Politika, intriky, peníze a moc. Charismatický starosta Chicaga se soustředí na kumulaci moci a její následné udržení navzdory smrtelné nemoci. A jde při tom přes mrtvoly. Seriál mi občas přišel přitažený za vlasy - vraždy na objednávku u pár vysloužilých policajtů - to mi přišlo trochu odfláknuté a nepravděpodobné. Stejně tak mi přišlo nepravděpodobné, jak se ďábelsky starosta zbavuje svých nepřátel (diskreditace novinářů, vraždy bývalých kolegů i oponentů). Vypadá to efektně, všechno do sebe zázračně zapadá a je dokonale načasované...ovšem nepůsobí to na mne věrohodně. Člověk by na něco takového potřeboval kontakty jak na podsvětí, tak policii...a jediné pojítko, které na tento svět Tom Kane má, je jeden dědek za barem. A to mi přijde trochu úsměvné:-) Ale i tak....výborný seriál...jen mu občas chybí větší spád a důvěryhodnost. Sondám do fungování města (+ propletení politiky a zločinu) tak nadále kraluje The Wire:-) Zpětně tento seriálový skvost oceňuji ještě víc... ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

"The punishment must be proportional. It must be a signal. But you decide. The form of the punishment is upon to you. Boss." Dokonalé. Vizuálne dokonalé. Auditívne dokonalé. Naratívne dokonalé. Ľudsky pokryvené. Syndróm Lewy Body nie je len fyziologickou poruchou hlavného predstaviteľa, degeneratívnou poruchou trpí celý systém, v ktorom zahnívajú a postupne odumierajú - či sú odumierané - všetky jednotlivé bunky. Ako odumierajú bunky, pohráva sa s nami i rozprávanie celého seriálu, s istotou nevieme, čo sledujeme, dialógy sa vedú mimo obraz, v obraze sú predstavy. Ľadová estetika prešedivelých detailov vedie k skepse, malá hĺbka ostrosti a neustále preostrovanie znervózňuje, hudba pozdvihuje a posiela do prdele podľa potreby, tak ako to robí i samotný Boss. "It's a game." Dokonalý seriál o pokurvenom svete. ()

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama