Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 1
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (59)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Více artovní a ne tak strhující jako House of Cards (přece jen komunální politika není tak glamorózní jako ta supervelmocenská), ale Kelsey Grammer to všechno drží spolehlivě. Seriály stavějící na jediném silném charakteru, typu Bosse a House of Cards, mají ale stejnou nevýhodu - jakmile hlavní protagonista sleze z plátna, sune se prst k fastforwardu. Starostovy vedlejší rodinné trampoty jsou rovněž o dost nudnější než ty poslancovy a i vedlejší postavy jsou šedivější a hrají upozaděnější druhé housle než v House of Cards. Dokonce ani královská Connie Nielsen to nevytrhne. Jinak ale znamenité vysvobození pro všechny, kteří dokoukali House of Cards a potřebují další "šlehu". ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Filmová ilustrace Machiavelliho Vladaře o osmi hodinových dějstvích, která sociologický výzkum jádra politiky přepnula do módu ‚hardcore‘, takže jsem tomu v závěru odpustil i to, že Kaneova novinářská Nemesis je nesympatický debílek a že záminky k sexu bývají lacinější, jak v osmdesátkovém pornu z NDR; charisma Kelseyho Gramera je ale prostě něco, na co bych se dokázal koukal celé dny. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Oč větší očekávání, o to větší zklamání, tak to chodí. Seriál představuje nepochybně přesný popis technologie moci, nicméně tak důsledně a pedantsky se drží teorie, kterou chce za každou cenu sdělit, až se mi z něj vytrácí drama. Žádná postava, žádný osud mne nezajímá, nejsem zvědavý, jak zápletky dopadnou, nikdo není ani kladný ani záporný, sympatický ani nesympatický... tak to v životě asi chodí, ale k filmu bych potřeboval přimíchat něco navíc. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, když se do úřadu dostane Tony Soprano. Starosta Chicaga Tom Kane rozjímá nad historií města a uznale hovoří o svých předchůdcích (pasáž s povídáním o Čermákovi s vizuálně se měnícím Chicagem je nádherná) a zároveň nasazuje nejtěžší mafiánské praktiky. Překážkou v jednání mu není ani degenerativní choroba, ta je spíše hnacím motorem jeho zlosti a ten, kdo tomuhle nasranému pánovi zkříží cestu, může rovnou přemýšlet nad textem svého náhrobku. A tak to mám rád, tak se mi to líbí - pikle, pletichy, konspirace, korupce a vraždy, zkrátka politika v celé své prohnilé kráse. Scénář je plný napínavých dialogů a postav, nikde nic nešustí a nikdo nepřebývá. Často užívaná nízká hloubka ostrosti nebo detailní kamerové záběry tváří jsou velmi působivé a přidávají tím na hutnosti látky. Tom Kane je nesympatické amorální hovado a jeho představitel Kelsey Grammer shrábl Zlatý Glóbus za hlavní roli v TV sérii naprosto zaslouženě. /// 2. sezóna /// Tom Kane pořád jede! A mírně u toho halucinuje. Za jeho rozhodnutí přestavět starou negerskou čtvrť plnou socek a feťáků na obří casino pro elitu bych mu udělil čestný řád Matky Terezy. Bezskrupulózní zvíře, tenhle starosta :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že většina českých politiků sleduje Bosse a dělá si pečlivé poznámky do svých notýsků. ;) Pohlcující náhled do sídla novodobých monster, které prahnou po jediné věci... a tou je moc. Každý díl posunuje laťku směrem nahoru a herci v čele s Kelsey Grammerem jsou do jednoho skvělí. Tenhle seriál postrádá jakoukoliv kladnou postavu. Velice realistické.... Ani v druhé řadě nezvolníme, nemoc se do Kaneova mozku zažírá hloub a chyby se množí. Vedlejší postavy získávají jasnější kontury a jejich cesty se zajímavě protkávají. Na téměř porcelánové nedotknutelnosti starosty se začínají objevovat prasklinky (důvěřovat se nevyplácí), ale Král pořád stojí. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (2)

  • Kelsey Grammer v poslednej epizóde sitcomu Frasier (1993) odlieta žiť nový život do Chicaga. V seriáli Boss stvárňuje starostu Chicaga. (AxelWers)
  • Kelsey Drammer získal za roli v tomto seriálu Zlatý globus 2011 v kategorii nejlepší herec v dramatickém seriálu. (Terva)

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama