Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Zánik

  • USA Justice League: Doom
Trailer

Obsahy(1)

Liga spravedlivých sestává z nejlepších superhrdinů a ochránců lidstva. Pro Temného rytíře však zároveň představuje ty nejnebezpečnější lidi planety. Batman proto sestavil super tajný nouzový plán pro případ, že by se některý z hrdinů vymkl kontrole. Když tato data ukradne skupina nových záporáků, musí se Liga připravit na střetnutí, které prověří sílu jejího spojenectví. Animovanému dobrodružství ze světa DC Universe propůjčili své hlasy v původním znění hvězdy jako Kevin Conroy, Tim Dally nebo Nathan Fillion. Připravte se na příběh, který obrátí vzhůru nohama vše, co znáte o Lize spravedlivých i o samotné podstatě hrdinství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,056,345 //počet predaných kusov 160,945Tržby za predaj DVD v USA $1,354,877 //počet predaných kusov 99,723║ Určité nápady dosť dobré ale nedotiahnuté, lebo tvorcovia sa zas museli zamerať hlavne na klasickú zápletku dobra a zla, kde sa misky váh presýpajú z jednej strany na druhú až ostanú na tej správnej strane, takže zápletka ničím výnimočným neprekvapí, škoda, keby sa radšej tvorcovia venovali charakterom postáv, ktoré v určitých úsekoch mali čosi do seba, takto len priemer. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svým stylem je Justice League: Doom další z animovaných týmovek, které se stále častěji vypouštějí divákům a představují hromadu postav ve velmi jednoduchých příbězích s tahem na bránu a hromadou akce. Problém ovšem nastává u faktoru "překvapení" nebo "nečekaného". Ten je u celého filmu prakticky nulový, protože po pár minutách je zápletka a bohužel i vyústění až moc jasné a bez zádrhelů. Je to podle mě škoda, protože tím se podobné filmy nedokáží dostat ze škatulky "dětská akční zábava" do něčeho opravdu... výjimečného. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už to má takovou groteskní animaci, ovšem stále suprovej příběh a i postavy, které mě v hrané verzi ať už z traileru nebo předchozích filmů odpuzují, jsou tady hrozně cool (Flash a Superman). Ještě že je těch animáků tolik, stále je co dohánět a ačkoliv už byly i opravdu slabé kousky, u JL jsem se dobře bavil po celou dobu. PS : Podtitul "Legion of Doom" by byl poněkud výstižnější. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu spočívá v jeho seriálovosti, jako rozšířená epizoda seriálu by mohl být výjimečný, jako samostatný film je nedostačující. Přesto pravidelná potřeba hlášek hrdinů z JLA byla naplněna. V opozici je tentokráte arogantní Batman, nejzábavnější Flash a samozřejmě nejvíce sexy Wonder Woman svádějící svůj pravidelný souboj se svou pradávnou protivnicí Cheetah. Nicméně celková zábavnost může s každou reprízou stoupat, společně s tím, jak vám budou jednotliví hrdinové přecházet do krve. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hrdinové jako Batman, Green Lantern, Superman a jiní na straně dobra, se snaží zabránit zlu v největší zkáze, která hrozí celému světu. Graficky dobře propracované, slušné souboje a přijatelný příběh . ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Akce se zastaví až po čtyřiceti minutách, ale jen na chvíli. Pro tyhle DCčkovské animáky bylo slovo zábava vždy tím nejsprávnějším synonymem, a i když v temném brnkání na pomyslné struny už asi nic nepřekoná Red Hooda, zdejší konec byl také velmi povedený. Říkám vám, že do tří let tu máme JLA hraný celovečerák, ještě před dvojkou Avengers (a nebo minimálně stejné léto)! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia týmovka od DC a opäť v celku fajn. Lauren Montgomery ako už je u nej zvykom servíruje presne to, čo vie najlepšie a to je akcia a nápady. Každá postava má svoj priestor, príbeh je správne napínavý a Liga spravodlivých na čele s opäť cool Batmanom sa musia postarať o poriadok. Fajn animák, jeden s tých lepších. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spôsob, akým sa Bane rozhodol pokoriť Batmana by si zaslúžil aj samotný film, taký bol geniálny a zvrhlý. Škoda len že zvyšok filmu bol hlavne o akcii. V podstate sa skladá z troch akčných scén: úvodnej lúpežnej, strednej, kde sa záporáci snažia pokoriť superhrdinov a záverečnej s odvrátením apokalypsy. A príbeh uniká kdesi pomedzi prsty akcie. DC animáky idú razantne dole vodou a nedarí sa im to zvrátiť. Keď si spomeniem na dokonalý Justice League: The New Frontier (ktorý je na csfd modrý!!!) a jeho pomalú snovú retro atmosféru, tak sa len čudujem, kam to došlo. Oceňujem ale najmä Supermana inšpirovaného Christopherom Reeveom a sexy Wonder Woman a Star Saphire ... i keď možno povedať o animovaných postavách, že sú sexy? Hentai nepozerám. Fakt! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl byl parádní. Každý hrdina se setkal se svou nemesis. Poté, co je porazili museli opět spojit své síly a zachránit svět před globální katastrofou. Objeví se tu i Martian Manhunter. Hlavní záporák je 80 000 let starý Vandal Savage, který vytvoří Legii zkázy aby ochromil JL a zničil půl Země. A Cyborg je na konci pozván do JL. :) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Ligou spravedlivých. A poměrně příjemné. Nápad ničení jednotlivých členů LS dle návodu Batmana je zajímavý a celý film jsem si užil... 80% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek temnému názvu sa nejedná o nič extra šokujúce. Liga spravodlivých ostáva pestrofarebnou kolektívnou záležitosťou, ktorej akurát Batman (ako vždy doteraz) dodáva zaujímavý odtieň cynizmu. Vytvorenie zlej ligy (Ligy skazy) ma najviac iritovalo, pretože hneď bolo jasné, že veľa (priveľa) času hrdinovia strávia bitkami, bez toho, aby sa príbeh nejako podstatne vyvíjal. Bežná akčná vybíjačka, kde sú záporáci (a dokonca aj niektorí klaďasi) trochu natvrdlí... SUPERMAN: DOOMSDAY ostal neprekonaný. Zánik ostal "len" na úrovni LS: KRIZE NA DVOU ZEMÍCH... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Komiksová režisérka Lauren Montgomery si svým novým počinem výrazně vylepšila pošramocenou reputaci po značně nepovedeném Green Lantern: Emerald Knights(výborný Batman:Year One až tolik nepočítám, jelikož tam se o režisérskou stoličku podělila se Samem Liu). Nový příběh z mytologie "superfriends" se snaží tvářit dostatečně temně, což je po zlomu, který přinesla nolanem restartovaná Batmanova série samozřejmě nyní v kurzu. Bohužel to ne úplně "do puntíku" vychází, jelikož nikdy nemáte o Muže z oceli a spol. opravdový strach, jelikož je prostě jasné, že se z toho všichni bez velké úhony dostanou. Viz třeba zastřelení Supermana kulkou z kryptonitu a jeho zpomalený pád, jenž se snaží působit tak epicky, až to hezké není. Nicméně nechci, aby se můj komentář nesl jen v takové negativní rovině, jelikož celkově mně nový snímek z Justice League universa velice potěšil. Líbila se mi i použitá animace(jen Wonder Woman to nějak neslušelo) a celkově příběh. Vandal Savage je vždy zárukou nějakého ďábelského plánu. Jak jsem se dočetl, film je volně inspirován komiksem Tower of Babel od Marka Waida z roku 2000. Ten jsem bohužel nečetl, nejsem nějaký extra znalec papírových komiksů. Zajímalo by mne ale, zda se scéna, kde se Bruce Wayne dostává z rakve, když byl pohřben zaživa Banem, objevila už v samotné předloze a Quentin Tarantino jako fanoušek komiksů se tím nechal inspirovat pro Kill Bill 2, nebo naopak Lauren Montgomery lehce "opisovala" od Tarantina. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenného komiksu Dwayne McDuffeiho. Batman tu má hned na začátku dilema. Musí se opět místo Jockera vypořádat hned z celou karetní partou. CITÁT - Bezva. Tohle vydržím celý den.......... A však "Karetní parta" je malá ryba a tím vše začíná. Proti Lize spravedlivých se chystá jiná, silnější skupina. Je tu, to klasické klišé, kdy je hlavní hrdina napaden, pokořen a skoro zabit, jenže pak se vzpamatuje, buď sám nebo z pomocí někoho jiného a začne jeho odplata. Zde to postihne celou Ligu. Kladní jsou najednou na dně a záporní chtěj ovládnout svět - prosté. CITÁT - Strach je nepřítelem vůle......... Pěkné, napínavé a dobrodružné. Liga Spravedlivých zde získala jednoho nového člena, ale zase ji jeden starší člen musel opustit. Film je věnován Dwaynemu McDuffiemu (1962-2011) scénáristovi a producentovi série Liga Spravedlivých. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nový animák z dílny DC Comics je opět standartní superhrdinskou týmovkou - Justice League se utká s Legií zkázy, kterou představují archenemies jednotlivých členů JLA, v jejichž čele stojí nesmrtelný pračlověk Vandal Savage. Sice vcelku souhlasím s příspěvkem Djkoma - žádné překvapení, "dětská akční zábava" atd., ale mě to prostě u těhle filmů vůbec nevadí, neboť superhrdiny mám rád téměř v jakékoliv podobě. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě měla J.L. možná až velké sousto, které během 73 minut nemohlo být podáno tím nejlepším způsobem. Ze všech těchto kreslených DC komixovek, co jsem viděl (a neviděl jsem jich málo), je tohle asi největší globální skáza se kterou se potýkají a má to jisté rezervy. Ovšem co si budem nalhávat, stopáš kolem 75 mint je u všech těchto filmů záměrně dodržena, protože základem je pobavit diváka, vytáhnout na ně tu "nostalgickou" kreslenou akční kanonádu, která je skvělá a přitom nepřestřelit jakýsi standard, možná i finanční náklady a neřešit příliš scénaristické díry. V téhle kinematografické podobě, je totiž scénář až na druhém místě. Nejsem zklamán, ale mohlo to být údernější. PS: Pro mě je Justice League asi potincálně zajímavější materiál než Avangers, takže doufám v jejich brzkou hranou podobu. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další hodně povedenej DC animák se spoustou superhrdinů a superpadouchů plný akce. Žádné velké překvapení se zde nekoná stejně jako v předchozích díleh, ale příběh je pěkný a chytlavý. Za mě 75% :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou nějak sjíždím tyto animované superhrdinské filmy :-) a málokdy jsem nespokojen,ba co víc,například u tohoto snímku jsem opravdu překvapený kvalitou jak je to napsané.Příběh je zde opravdu dobrý a je tu snaha o to ukázat nám hrdiny i v poloze kde si musí poradit s tím,že se jim zrovna nedaří,což kvituji.Jen opravdu škoda,že se takový příběh nenatočí i jako klasický hraná film.Postavy super a to samé akce.Za mě celkově 90% a pět hvězd. ()

Reklama

Reklama