Reklama

Reklama

Obří sopka

(TV film)
  • Česko Super erupce (více)

Obsahy(1)

Sopka nedaleko Yelowstonského národního parku se probouzí. Valí se z ní hustý dým a černé mraky sopečného popele. Jsou ohroženy životy milionů lidí...

Yellowstone: První americký národní park. Nedaleko parku leží Yellowstone Caldera, obří sopka... kterou vědci nazývají supervolcano. Nyní po stovky tisíc let, ležící a spící hrozí, že znovu propukne. Tato erupce by toho mohla hodně zničit a zabít miliony lidí ve Spojených státech. Náhle, bez jediného varování, malá část caldery praskne... teplota začne klesat, valí se hustý dým a černé mraky sopečného popele... Láva se začne valit přes kráter, 100km rychlostí za hodinu, ničí lesy, zabíjí zvířata a turisty. Teď je na správce parku, aby zastavil vybuchující calderu a zachránil tak svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na žánr, stopáž, dosavadní režisérovu "tvorbu" a obsazení jsem byl natěšený na další z dlouhé řady katastrofických a zároveň katastrofálních propadáků. Když v prvních pár minutách stihly pomřít zjevně dost důležité postavy, začal jsem tušit, že tady bude něco jinak. Ale že to sci-fi je míněno takhle vážně, to jsem opravdu nečekal...a nejdivnější na tom je, že mě to opravdu (docela) bavilo:) Možná že na tom měla určitý podíl britská MILFka Juliet Aubrey, na kterou mám určitou fixaci už od dob Primevalu, ale tatíkovský účes Hrdiny Federace a Sentinela v jedné osobě by zchladil každou vášeň, i kdyby okolo láva tryskala víc než v rozpočtově někde hodně jinde jsoucí Sopce. Každopádně první dvě třetiny filmu mi přišly snesitelné a v rámci žánru debilních televizních katastrofáků správně perverzně zábavné (sopečný prach, ze kterého jsou všichni strachy bez sebe, a kvůli kterému se nesmí létat ani v deseti tisících metrech, zřejmě na helikoptéry nepůsobí, a upozornění "hlavně se toho moc nenadýchejte nebo je po vás" zřejmě funguje jako magické zaklínadlo, protože všichni funí ostošest po celý film a nezdá se, že by jim chyběl kyslík). V té poslední se to ovšem zvrátilo v obvyklý "jen ty a já to dokážeme zastavit...a pak si to konečně rozdáme" klimax, takže to sice nebude na potupných dvacet procent, ale čtyřicítka taky není žádné terno. Takže závěr - ode dna představovaného televizními rádobyudálostmi jako 10,5 Stupně jsme docela daleko, ale nikdo normální nemůže mít problém najít si něco lepšího k dívání, i když to v rámci obvyklých parametrů řemeslně ujde a nikdo tu netrousí patriotické kydy ani vám netrhá srdce. 40% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sopka, láva, sopečný prach, záchrana nevinných obyvatel městečka, státu či planety. Jak oŽeHAVÉ téma, že?:) Tvůrci se však rozhodli, že všední a stále se nudně opakující strukturu těchto "magmatických" katastrof obdaří zcela inovativním prvkem. Věci se mají tak, že vulkanoložku Kate přes PC kontaktuje její "já" z budoucnosti. Díky narušení magnetického pole se totiž otevřely brány časoprostoru a jejímu budoucímu já se tak podařilo s Kate navázat "kontakt." Účel tohoto setkání je ten, že Kate z budoucnosti odborně radí Kate ze současnosti, jak zastavit ničivou sopku a vyvarovat se chyb, kterých se tehdy dopustili oni. Paní vulkanoložka je zprvu zcela šokována a s častým užitím slova "šílenství" nakonec s překvapivě obdivným úžasem usedá naproti obrazovce a začne hovořit sama se sebou. Samotný film mi nepřišel až tak příšerný. Při pohledu na filmografii pana režiséra jsem čekala mnohem větší a neúnosnější odpad. Nakonec jsem vydržela až do konce. Ze začátku jsem byla obdařena několika lehkými záchvaty smíchu, které neměl na svědomí nikdo jiný než kolega Scénář. Ten se však po zbytek děje drží v docela poslouchatelných mezích, stejně jako samotné dialogy. Logika logicky pokulhává, tak jak v podobných filmech očekáváte. Ale například zpracování lávy se mi i líbilo. A Richard Burgi je sympatický chlapík, z kama já ho jen znám...?:) "Pojď do bunkru." - "A k čemu? Nikdy už nic nebude jako předtím", "Asi mi budeš muset věřit, tedy mému budoucímu já, které kompletně narušilo časoprostorové kontinuum." :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S americkými televíznymi nízkorozpočtovými katastrofickými sci-fi filmami nemám moc dobré skúsenosti. Väčšina z nich je mizerne natočená, majú nelogický scénar, príšerne špeciálne efekty a hrajú v nich hlboko podpriemerní herci. Presne tak to bolo i v tomto prípade. Erupcia yellowstoneského supervulkánu ma nezaujala. Nudil som sa. Vedel som však do čoho idem a tak som nemal žiadne prehnané očakávania. Takže som to dopozeral do konca. * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 2/10 Efekty 5/10/// +Richard Burgi, Juliet Aubrey, MyAnna Buring, nebo by jste od televizního filmu čekali jiné obsazení?, přiměřená délka filmu zaručí, že se úplně nudit nebudete, efekty taky nejsou úplně nejhorší a určitý sci-fi prvek spíš potěší -logika tu dostává pořádně na prdel a to celý vynásobte dvěma, protože klasické klišé tu je taky od začátku do konce/// Jsou katastrofické filmy a filmy, které dopadají katastrofálně. Vzhledem k tomu, že ani ten nejmenší vulkanolog nevěří filmům, které se o tomto přírodním úkazu točí. Tak ani já jako nezasvěcený k tomuto oboru nebudu věřit tomu co vidím. I proto jsem si nedělal přehnané iluze a film mě celkem bavil./// Celkem 34%/// ()

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

I na televizní projekt vysloveně směšné herecké výkony doplněné tragickým dabingem. Navíc jde o poměrně nízkorozpočtový film, takže potom ve výsledku má stát na trapně amatérských efektech. Achjo ... možná tohle prostě není téma pro TV film. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jsem rád když se takové amatérské film aspoň trochu zalíbí svým příběhem a je tam něco na zaujmutí potěší jako tenhle film. ()

Sawy odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film dával smysl alespoň chvílemi... Odporné triky,geniálně debilní herecké výkony a pekelný český dabing.Oproti některým jiným televizním katastrofákům to má výhodu,že není rozdělený do dvou filmů,ale stejně - kdybych dal jednu hvězdičku,urazil bych tím jiné takto hodnocené snímky. 5 % ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi nízkorozpočtové TV filmy, ale logicky tam bylo tak strašně moc mezer, že se tomu prostě víc dát nedá, i když samotné herecké výkony byly docela dobré.. ()

Vědma odpad!

všechny recenze uživatele

Že já si nedám pokoj. Pořád se dívám na ty katastrofáky a pak musím dát odpad. Tohle bylo opravdu naprosto dokonale blbé.Vykrádačka Rozpoutaného pekla ( proti tomuhle hotový občan Kane), no a ten dabing :-) ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak, když si někdo pustí Rozpoutané peklo, a dostane chuť natočit něco podobného. A když už to tu bylo, proč to nevylepšit o něco jako bylo ve Frekvenci. A proč pár scén neudělat tak parádních, jak vypadaly v Ohni nebo Skleněném pekle? Možná fajn nápady, kdyby ten někdo uměl točit, kdyby měl slušný rozpočet a kdyby mu v tom filmu mohl někdo slušně zahrát. Bohužel nic v téhle televizní slátanině tak není. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Vždyť zabránit sopce v erupci je tak snadné. Stačí na to trochu větší bandaska s chemikáliemi, kterou vhodíme dovnitř do sopouchu a sopka přestane soptit. Ještě předtím se však musíme spojit, pomocí videohovoru, sami se svým budoucím já, které nám prozradí, jak na to. To je všechno, celý film Super erupce. SyFy se podařilo nacpat tolik blbosti a pitomosti do jednoho filmu, že se to často nevidí. Film k popukání, proto pěkných 90 %. ()

bruceman7 odpad!

všechny recenze uživatele

Být to klasickej katastrofák, tak bych i přes všeobecnou tragičnost dal alespoň tu jednu. Ale za to, co stálo za zdrojem řešení..no to mě poser. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový televizní film doplněný seriálovýma hercema a mizernýma efektama. Takových filmů jsou stovky - 0% ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Budu k téhle "BoMbĚ" přívětivý a tu jedu ušmudlanou hvězdičku tomu dám ač je to tak na 10%. Kdo tohle zase vymyslel ví bůh... Nudné nesympatické charaktery pronášející vědecké bláboly, aby pro lidi s IQ kolem 50 vypadal film hustokrutě, jsou trapné až na půdu a působí až nepatřičně komicky. Ale co dokoukal jsem to a zase jsem se jednou vytrestal za všechny své špatně skutky. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Levné nízkorozpočtové běčko.Nudné a trapně amatérský film který šíleně od poloviny nudil trapnými levnými efekty:-( Jedinou hvězdičku dávám za pěknou přírodu na začátku filmu jinak bych dal samozřejmě odpad! Dávám 10% ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že filmy jako 10,5 stupně nebo Potopa tvoří dno katastrofických filmů, ale ty se daly bez obtíží zhlédnout. Jestli se zmíněné filmy označují jako takzvané béčko, pak Obří sopka se dá považovat za filmové céčko. Její vizuální efekty mohou oslnit leda někoho, kdo dvacet let neviděl žádný film. Pokud mermomocí chcete vidět film s lávou v hlavní roli, to si raději pusťte Sopku nebo Rozpoutané peklo. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

No na odpad to nebude. Ale je to dosť velká katastrofa a to doslova. Logika je tu takmer nulová, rovnako tak aj efekty a herecké výkony. Od príbehu moc nečakajte a hlavne nad ním nerozmýšlajte ale len čumte na bednu. Strih príšerný a ten čo písal scenár musí na niečom fičať. O réžii ani radšej nehovorím stačí ak sa pozriete do filmografie tohto režiséra. Menovať jednotlivé posrané scény a nelogické dejové línie tu nebudem, lebo to by som tu opisoval asi tak do rána. Ale najzaujímavejšie na tom celom je to, že niečo mi nedovolí tomuto filmu nasúkať odpad. Takže 1* VIDENÉ 1x ()

Reklama

Reklama