Reklama

Reklama

Obří sopka

(TV film)
  • Česko Super erupce (více)

Obsahy(1)

Sopka nedaleko Yelowstonského národního parku se probouzí. Valí se z ní hustý dým a černé mraky sopečného popele. Jsou ohroženy životy milionů lidí...

Yellowstone: První americký národní park. Nedaleko parku leží Yellowstone Caldera, obří sopka... kterou vědci nazývají supervolcano. Nyní po stovky tisíc let, ležící a spící hrozí, že znovu propukne. Tato erupce by toho mohla hodně zničit a zabít miliony lidí ve Spojených státech. Náhle, bez jediného varování, malá část caldery praskne... teplota začne klesat, valí se hustý dým a černé mraky sopečného popele... Láva se začne valit přes kráter, 100km rychlostí za hodinu, ničí lesy, zabíjí zvířata a turisty. Teď je na správce parku, aby zastavil vybuchující calderu a zachránil tak svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že filmy jako 10,5 stupně nebo Potopa tvoří dno katastrofických filmů, ale ty se daly bez obtíží zhlédnout. Jestli se zmíněné filmy označují jako takzvané béčko, pak Obří sopka se dá považovat za filmové céčko. Její vizuální efekty mohou oslnit leda někoho, kdo dvacet let neviděl žádný film. Pokud mermomocí chcete vidět film s lávou v hlavní roli, to si raději pusťte Sopku nebo Rozpoutané peklo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S americkými televíznymi nízkorozpočtovými katastrofickými sci-fi filmami nemám moc dobré skúsenosti. Väčšina z nich je mizerne natočená, majú nelogický scénar, príšerne špeciálne efekty a hrajú v nich hlboko podpriemerní herci. Presne tak to bolo i v tomto prípade. Erupcia yellowstoneského supervulkánu ma nezaujala. Nudil som sa. Vedel som však do čoho idem a tak som nemal žiadne prehnané očakávania. Takže som to dopozeral do konca. * ()

Reklama

sarfian 

všechny recenze uživatele

No na odpad to nebude. Ale je to dosť velká katastrofa a to doslova. Logika je tu takmer nulová, rovnako tak aj efekty a herecké výkony. Od príbehu moc nečakajte a hlavne nad ním nerozmýšlajte ale len čumte na bednu. Strih príšerný a ten čo písal scenár musí na niečom fičať. O réžii ani radšej nehovorím stačí ak sa pozriete do filmografie tohto režiséra. Menovať jednotlivé posrané scény a nelogické dejové línie tu nebudem, lebo to by som tu opisoval asi tak do rána. Ale najzaujímavejšie na tom celom je to, že niečo mi nedovolí tomuto filmu nasúkať odpad. Takže 1* VIDENÉ 1x ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 2/10 Efekty 5/10/// +Richard Burgi, Juliet Aubrey, MyAnna Buring, nebo by jste od televizního filmu čekali jiné obsazení?, přiměřená délka filmu zaručí, že se úplně nudit nebudete, efekty taky nejsou úplně nejhorší a určitý sci-fi prvek spíš potěší -logika tu dostává pořádně na prdel a to celý vynásobte dvěma, protože klasické klišé tu je taky od začátku do konce/// Jsou katastrofické filmy a filmy, které dopadají katastrofálně. Vzhledem k tomu, že ani ten nejmenší vulkanolog nevěří filmům, které se o tomto přírodním úkazu točí. Tak ani já jako nezasvěcený k tomuto oboru nebudu věřit tomu co vidím. I proto jsem si nedělal přehnané iluze a film mě celkem bavil./// Celkem 34%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sopka, láva, sopečný prach, záchrana nevinných obyvatel městečka, státu či planety. Jak oŽeHAVÉ téma, že?:) Tvůrci se však rozhodli, že všední a stále se nudně opakující strukturu těchto "magmatických" katastrof obdaří zcela inovativním prvkem. Věci se mají tak, že vulkanoložku Kate přes PC kontaktuje její "já" z budoucnosti. Díky narušení magnetického pole se totiž otevřely brány časoprostoru a jejímu budoucímu já se tak podařilo s Kate navázat "kontakt." Účel tohoto setkání je ten, že Kate z budoucnosti odborně radí Kate ze současnosti, jak zastavit ničivou sopku a vyvarovat se chyb, kterých se tehdy dopustili oni. Paní vulkanoložka je zprvu zcela šokována a s častým užitím slova "šílenství" nakonec s překvapivě obdivným úžasem usedá naproti obrazovce a začne hovořit sama se sebou. Samotný film mi nepřišel až tak příšerný. Při pohledu na filmografii pana režiséra jsem čekala mnohem větší a neúnosnější odpad. Nakonec jsem vydržela až do konce. Ze začátku jsem byla obdařena několika lehkými záchvaty smíchu, které neměl na svědomí nikdo jiný než kolega Scénář. Ten se však po zbytek děje drží v docela poslouchatelných mezích, stejně jako samotné dialogy. Logika logicky pokulhává, tak jak v podobných filmech očekáváte. Ale například zpracování lávy se mi i líbilo. A Richard Burgi je sympatický chlapík, z kama já ho jen znám...?:) "Pojď do bunkru." - "A k čemu? Nikdy už nic nebude jako předtím", "Asi mi budeš muset věřit, tedy mému budoucímu já, které kompletně narušilo časoprostorové kontinuum." :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Kdyby skutečná Yellowsonská sopka vybuchla, erupce rozmetala 2000-3000 krychlových kilometrů sopečných hornin. Jen během první hodiny by bylo vyvrženo 100 milionů tun lávy, hornin a popela, a to silou tisíce hiroshimských bomb. Více než čtvrtina USA by se stala neobyvatelnou. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama