Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Jako vždy je dokumentární cyklus od Davida Attenborougha naprosto úchvatný a strhující. Tentokrát mi přišlo, že došlo ještě k upgradu prostřednictvím vytuněný hudby a větší frekvence zpomalených záběrů. Nedávno jsem si taky pomyslel, že Attenborough už je asi moc starej na to, aby vystupoval ve svých seriálech a že už funguje jen jako vypravěč a teď jsem čuměl, když se hned v prvním díle Frozen Planet objevil na severním pólu. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších a nejlépe udělaných dokumentů, jaké jsem kdy viděl. Kameramani a nejen ti odvedli naprosto špičkovou práci a zprostředkovali nám pohled do míst, kde se nejspíš sami nepodíváme. Snímky z ledovcových jeskyní, oceán a život pod ledovcem, příběhy místních obyvatel-medvědů, vlků, tučňáků, kosatek, mořský pavouk, šnek, řasy a ledové krystaly ... to vše bez nadsázky a bez příkras ve fascinující podívané. Kdo neviděl, může toho opravdu litovat. PS: koukejte minimálně ve full HD, jinak si pokazíte fantastický zážitek. ()

Reklama

Nethar 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů od BBC Earth, který jsem si ve vysoké kvalitě vychutnával. Tentokrát opravdu dlouhodobě, každý díl jsem si spíš ještě rozložil na samostatný seriál :-) Oproti sériím, které jsem shlédl dříve, se zde v každém díle probírají stejná místa a zvířata, ale v průběhu celého roku. Medvídkům ťuťuňuňu se tedy nevěnujeme v jednom díle, ale jsou postupně rozloženy mezi roční období, která jsou zima, velká zima, hodně velká zima a prasecky velká zima. Na konci každé části je pak asi desetiminutové nahlédnutí pod pokličku, jak se natáčelo, což je v tomto případě většinou také hodně zajímavé. Jeden díl (možná speciál) se věnoval globálnímu oteplování, ale opět v příjemné podobě - nehledali se viníci, spíše se popsal stav a jeho možné důsledky, pozitivní i negativní. Hodnotím trochu níže než jindy, protože tady je přece jenom hodně toho sněhu a méně variability a barviček - ale uznávám že to je jako si stěžovat u Jurského parku, že tam jsou dinosauři. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Již po skouknutí první epizody z kanálu BBC ONE HD v HD rozlišení je jasné, že zde jako vždy v případě dokumentů Davida Attenborougha bude verdikt: 5* a 100 %. Velkým plus na konci každé epizody jsou "Freeze Frame" - deníky z natáčení(objevující se i např. u série Life in Cold Blood a Life) osvětlující způsob natáčení nejzajímavějších a nejobtížněji natočitelných scén. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

některé záběry byly skutečně výjimečné...např. jak vlk tak tak skolil o mnoho většího a silnějšího bizona, kterej ho mezi tím stále nabíral na rohy a odhazoval až vlkovi tekla krev (málem ho zabil).... jak několik medvědů hodovalo na velrybě...jak kosatky vytvořily umělé vlny, které smetly tuleně na kře.... a mnohé další. Na druhé straně mě zklamali, protože ač toho nafilmovali dost, nenafilmovali, jak medvěd loví tuleně !...každej díl jsem na to čekal a nedočkal jsem se. Hlavně jak furt říkali, že je to jeho hlavní potrava...a medvědici sledovali skoro celej rok. Nechápu. Pokud jde o informační stránku, dokument není nijak napěchován informacemi, na můj vkus mohli poskytnout údajů mnohem víc...sem tam mi připadl trochu rozvláčný až nudný. Je zaměřený obrazově, tj. hlavním cílem byly krásné záběry (to se povedlo na jedničku) a málokdy viditelné způsoby chování u zvířat (to se povedlo celkem taky dobře). Celkově: 76% ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama