Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (542)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dnes už slavný dánský režisér Niels Arden Oplev natočil další hodně rozporuplný film, a i když je americký, je stále stejně pomalu vyprávěný a stejně seversky potemnělý, má celkem zajímavý příběh, takový čistý žánr, který je ovšem, jak je v postmoderní době zvykem, pomalu křížen s doposud zcela nesouvisejícím žánrem, krimi thriller z oblasti východoevropských mafií působících v současné Americe se potkává s čistou romantikou, jež je ještě podávána s určitou mírou nadsázky (vracení potravinových dóz atd.), což je z diváckého hlediska už jen tak tak na hraně snesitelného, na úplný konec se ovšem celý doposud celkem stravitelný film vrátí kamsi hluboko do 80. let a ve stylu osmdesátkového béčka předvede pan režisér ultimativní bitku ústředního hrdiny s absurdní přesilou nepřátel, před níž by bylo dobré film vypnout a nekazit si večer nebo jinou část dne, kterou jste coby diváci věnovali sledování tohoto snímku... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Spoľahnúť sa na náhodu a zopár známych hercov nie je najlepší nápad, keď sa človeku nechce spať. Na filmy tohto typu som dosť citlivý a zle znášam všetky nedostatky vyskytujúce sa v nich častejšie ako v iných žánroch. Okrem toho som si uvedomil, že známy Colin Farrell je síce obľúbeným hercom, ale pre inú skupinu fanúšikov. Celý film som pozeral v reálnom čase, teda aj s blbými reklamami, čo pridalo ďalšie zážitkové mínus. Film je to nezáživný, dialógy únavné a nádeje tvorcov sa upínajú k strieľačkám. Lenže tie už vidno v každom filme a ťažko je nájsť rovnováhu medzi napätím s profesionalitou a komickosťou alebo trápnosťou, ak sa niečo prepískne. Záverom iba toľko, že film nemusel byť nakrútený a ja som nemal byť chtivý jeho sledovania. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice cool gangsterka s podivnou hlavní dvojicí a nečekanými zvraty. Režie je svižná a kromě akční linie tam skvěle funguje i romantika, takže pro mě osobně tohle byla fakt pecka. Absolutoriu překáží jen trochu překombinovaný děj, ale fakt se mi tam líbily takový ty civilní momenty, jako když dvě kolemjdoucí ženský divně civí na partu mafiánů, jak připosraně otvíraj schránku, protože se bojej bomby. Nebo děcka, co házej Noomi Rapace šutry do ksichtu atd. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dead man down je typ filmu, ktorého hodnotenie sa odvíja najmä od jeho záverečnej pasáže. No a tá je bohužial primitívne stathamovsky béčková. Niežeby bol dovtedy film niečím objavný, sledujeme samé prevarené gangsterské klišé (pomsta za vyvraždenú rodinu, východná mafia, podobne osamelá duša v okolí), ale stále sa na to veľmi príjemne pozerá a máte pocit, že je to točené pre inteligentnejšieho diváka. Lenže nasleduje superhero záver ako z iného filmu a celá ponurá a pomalá atmosféra filmu je zrazu fuč. Pritom by sa určite dalo nájsť viac možností, ako film doviesť do rovnakého konca. To by si ale nesmeli producenti myslieť, že dobrý koniec gangsterky sa rovná automaticky akčný koniec gangsterky. Baby face Terenca Howarda v roli motherfucker gangsta mi nevadil, spomeňte si, aké nevinné tváričky mali dievčatá, ktoré vám v živote najviac ublížili:). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Oplevov drsný štýl bol na impulz americkej produkcie zaobalený pomerne zbytočnou dávkou romantiky, aby sa stal prístupnejší širšiemu publiku. Avšak presne tento fakt sa stal skalou úrazu a nakoniec ani širšie publikum sa nekonalo, keďže v kinách výrazne prepadol. Dúfam, že Oplev sa jedného dňa obzrie za týmto filmom, nase*ie sa a natočí zostih, ako to spravili jeho kolegovia Helgeland, či Donner. Zostrihať tento film cca o štvrťhodinku sladkých rečí a siahnem aj po piatej hviezdičke. Nechcel by som podceniť Oplevove schopnosti a napísať, že tento žánrový mix bol pod jeho sily, no mám dojem, že to, čo mu bolo predurčené, je točiť chladné filmy s tajomne hustou atmosférou. Tie tento film nepostráda, nechýba prefíkaný scenár, premyslené zvraty, dobrí herci a režisérska nápaditosť. Tým ale ani nechcem povedať, že tá romantika bola totálne zlým ťahom, nakoniec Noomi Rapace ťahá tento film s Farrellom minimálne fifty-fifty a celková pointa dáva filmu príjemnú ľudskú a civilnú podobu, len to mohlo byť trošku viac držané na uzde. 80%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v známych častiach New Yorku ako Queens, Manhattan či Brooklyn a taktiež aj v meste Philadelphia. (MikaelSVK)
  • Režisér Niels Arden Oplev se ostře ohradil proti propagaci filmu v Americe, která podle něj film reprezentovala zcela mylně. Vyjádřil se rovněž o problémech s rozpočtem a nutnosti film natočit v kratším čase. Dle svých slov také nebyl schopen za tak krátký časový úsek sestříhat film do vysněné podoby. (HellFire)
  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama