Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NASTRAŽIL JSEM PAST. TEN, KDO MI TO DĚLÁ, TRPÍ. NĚKOHO ZTRATIL. TŘEBA TY LIDI NA FOTCE. CÍTÍ OBROVSKOU BOLEST. A TU JSEM ZPŮSOBIL JÁ...“ /// Neobvyklá cestě k pomstě, zvláštní romantika a thriller, kterej dejchá tak nějak jinak. Je fajn cejtit KONEČNĚ napětí mezi někým jiným, než Pomem a Verbalem, protože mezi Farrellem a Naomi to funguje parádně! Škoda toho konce, protože tenhle biják měl rozhodně našlápnuto na plnej počet. Viszontlátásra! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pochopím, proč měli Amíci strach z vojáků Varšavský smlouvy. 2.) Protože Oplev! 3.) Thx za titule ,,DoubleJo“ a ,,aluna“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Max Payne svého druhu. Kdo by nemiloval filmy o pomstách, které jsou navíc dochucené C. Farrellem. Úžasný volně plynoucí akční film o poměrně sofistikované pomstě krystalizovaného utrpení pro obě strany. Jsem rád, že se tu zjeví motiv lásky, motiv východiska v té drsné krajině pustoty srdce zalité chutí pomsty. Finále je trochu divočina se značkou ideál pro emerickou epesní podívanou pro čistý akční konzum. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher ako aj Killing Them Softly sú filmy, ktoré sa síce nestali najlepšie zarábajúcimi, ale zato sa stali dobre zapamätateľnými (aspoň pre mňa). V tejto kategórií filmov nachádzam stále viac niečoho, čo mi skvele vyhovuje. Kúsok nespútanej akcie, záhadu a mysterióznosť a hlavne film ponúka takmer uveriteľnú realitu. Dead Man Down "je ako ďalší chlapec, ktorý vyrástol na spoločnej ulici so spomínanými faganmi" ochotný zo seba odovzdať všetko. Obsadenie jednej dôležitej postavy úplné postačí, tá postava má v rukách všetky tromfy a jednoducho dominuje aj v akčnejších odozvách. Znova prichádza nevyčerpateľný životný osud, či náhoda, ktorá skrížila cestu dvom ľudom, z ktorej nebolo úniku. Farrell ma nemusel o ničom presviedčať, pretože jeho kvalitu už dávno poznám a tak som si film celkom užil a patrične vychutnal. Kľudne by som prijal ešte pár minút naviac, ktoré by držali diváka dlhšie v napätí a očakávaní. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepšie ako bežné filmy o pomste, kde príde muž v slnečných okuliaroch, vystrieľa pol roty a z 1500 guliek na neho mierených len jedna preletí bočnicou jeho plášťa. Hoci ani tu sme sa nevyhli prehnanému koncu a vlastne aj za začiatok to bola slušné štípanie od dymu zo strelného prachu. No to medzitým bavilo a udržiavalo v napätí. No a Noomi Rapace bola na prekvapenie s jazvami menej rapavá než je bežne, čo asi odkazuje na vikingské tradície, kde sa jazvili úmyselne. Možno ešte niekedy prekvapí sekerou v hlave a bude jej to slušať ako iným dámam klobúk. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I KNOW WHY YOU'VE BEEN WAITING SO LONG. WHY YOU HAVEN'T KILLED HIM. I THINK YOU'RE AFRAID THAT WHEN IT'S OVER, IT WON'T MEND YOUR HEART." ---------- Dead Man Down je lepší akčňák, ktorý od podpriemeru delí Colin Farrell, dvojica balkónov, solídny príbeh a z časti zaujímavo poňatá cesta za pomstou, tvorená netradičným putom dvoch, na povrchu odlišných, no vo vnútri veľmi podobných osôb. Film má svoje chyby a nie je ich málo. Najväčším tŕňom v oku je nesporne slabá motivácia Beatrice. Jasné, ľudia sú rôzni, ale pre pár jaziev takto vyvádzať? Tisk, tisk! Ďalšia vec, ktorú mi hlava nebere, je výber národnosti protagonistu. Zo všetkých štátov na svete musel byť Colin práve Maďar. Prečo? Prečo! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj francúzsky, španielsky či albánsky jazyk. (MikaelSVK)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama