Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I KNOW WHY YOU'VE BEEN WAITING SO LONG. WHY YOU HAVEN'T KILLED HIM. I THINK YOU'RE AFRAID THAT WHEN IT'S OVER, IT WON'T MEND YOUR HEART." ---------- Dead Man Down je lepší akčňák, ktorý od podpriemeru delí Colin Farrell, dvojica balkónov, solídny príbeh a z časti zaujímavo poňatá cesta za pomstou, tvorená netradičným putom dvoch, na povrchu odlišných, no vo vnútri veľmi podobných osôb. Film má svoje chyby a nie je ich málo. Najväčším tŕňom v oku je nesporne slabá motivácia Beatrice. Jasné, ľudia sú rôzni, ale pre pár jaziev takto vyvádzať? Tisk, tisk! Ďalšia vec, ktorú mi hlava nebere, je výber národnosti protagonistu. Zo všetkých štátov na svete musel byť Colin práve Maďar. Prečo? Prečo! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující Revenge Flick,který vás zaneprázdní a pohltí od začátku do konce. Postavy jsou kvalitně rozvíjené v temném,neobvykle romantickém příběhu s výtečným Farrellem a Noomi Rapace. 2 Imigranti z odlišných světů, oběti pohromy moderní společnosti,ve stejném místě usilující o pomstu a překrásný příběh romance od bolesti ke ztrátě. Kvalita ! 80% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vidět trailer před filmem a čekat pak třeskutě akční podívanou, asi bych byl taky zklamanej. Skutečnost je totiž trošku jinde. Dead Man Down je hlavně ponurý thriller s pečlivě budovanou atmosférou, ne zcela jednoduchým příběhem a skvělou hlavní dvojicí, díky které je film nasáklý i poněkud drsnou romantikou. Na akci se samozřejmě nezapomíná (v podstatě jsou tu dvě kratší a jedna delší v závěru), a i když jsou perfektně natočeny, nejsou zcela prioritní. Trochu se tu nabízí srovnání s předloňským Drive s tím rozdílem, že tenhle snímek je míň "artovější", za to s větším důrazem na bránu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se forma, tempo a vyprávění obrazem na severský způsob zkříží s americkými lokacemi, přitroublým scénářem a požadavky filmového trhu, není se co divit, že světlo světa spatří podivný hybrid. Oplev se snaží vendetu maďarského inženýra servírovat za studena, ale ať už zásluhou tlaků na rychlé dokončení, či ohraným scénářem plným laciných zvratů, jsem největší chlad pociťoval v sobě a to i z důvodu nevěrohodně vykreslené romance ústředních zjizvenců. Pokud bude režisér dál hledat štěstí za velkou louží, doporučuji při pročítání scénářů a handlování s producenty třímat v ruce králičí pacičku.. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dead Man Down zpočátku naprosto selhával co do scénáře, nemám ráda, když jsem víc mimo než je zdrávo. Později mi naskočilo až tak, že během finální střílečky jsem začala řešit, co dál s Colinovým prázdným zásobníkem pár sekund předem, než si ho logicky realisticky vyměnil za nový.☺Ale to je jen tak na okraj, abych se ujistila, jak jsem chytrá a pozorná. Jinak je to přesně ten typ filmů, který jednomu sedne a druhému nikoli, ale díky hereckému obsazení se zmíněný nepoměr dá vydělit dvěma. Jelikož autor neopomněl přidat psychologickou vložku o výjimečných chvílích, jež mi už nedělaly žádné potíže v orientaci i predikci, tudíž jsem docela spokojena. Colin mi bude svítit na cestu ještě drahnou chvíli... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v známych častiach New Yorku ako Queens, Manhattan či Brooklyn a taktiež aj v meste Philadelphia. (MikaelSVK)
  • Pri rozpočte 30 miliónov sa vrátilo z pokladníc len 18, takže film sa stal kasovým prepadákom. (Arsenal83)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama