Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosférická gangsterka během níž mě ale pořád a neustále srala jedna věc. Rapace má na ksichtě pár čárek, jakože jizev, které skutečně nevypadají ani trochu odpudivě a rozhodně z ní nedělají zohyzděnou zrůdu, ale celý vztah obou hrdinů je založen na tom, že ona je odporná příšera co se musí za každou cenu pomstít svému zohyzditeli, a Farrell jako jediný jí má i přest tu její fyzickou odpornost rád. To jsme skoro v absurditě rovné Ošklivky Betty, kde modelka vyfasovala brejle, rovnátka a trapnej účes a nikdo o ní pak neopřel ani kolo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ani za nič sa nemôžem rozhodnúť medzi štyrmi a piatimi hviezdami. Pre a proti... Niečo by sa našlo: Proti hlavne casting; Farrell sa hodí na Maďara asi ako Noomi Rapace na Francúzku, o Howardovom záporákovi nehovoriac. Aspoň že vedľajšie úlohy sú dobre obsadené, aj keď ísť o čisto americkú produkciu, Huppert by to asi nezobrala. Chémia dobrú polku filmu hapruje, zafunguje to až niekedy okolo scény s dózou, zato o to intenzívnejšie a fakty sú odkrývané tiež pomerne nezvyklým spôsobom, čo beriem ako plus (Američania viditeľne nie). Logika drhne, ale výraznejšie asi iba v jednej scéne (monster - hodne zlé klišé), takže nič neodpustiteľné. A je to originálne! Teda miestami. 90%. Som zvedavý, s čím príde Oplev nabudúce ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Noomi je kočka i se zjizvenou tváří! Upozornit však musím na jiný koment tady a to uživatele Fr (promiň Franto), který nebývá až tak vtipný, ale toto se mu povedlo, cituji "Je fajn cejtit KONEČNĚ napětí mezi někým jiným, než Pomem a Verbalem, protože mezi Farrellem a Naomi to funguje parádně!" Jo, dejte mu bod, bude mít radost. Za to, že to tak krásně vystihl... Ano, napětí tu je a nebýt děj mimo ty dva tak rozvláčný, udělil bych vyšší počet stárs. 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dnes už slavný dánský režisér Niels Arden Oplev natočil další hodně rozporuplný film, a i když je americký, je stále stejně pomalu vyprávěný a stejně seversky potemnělý, má celkem zajímavý příběh, takový čistý žánr, který je ovšem, jak je v postmoderní době zvykem, pomalu křížen s doposud zcela nesouvisejícím žánrem, krimi thriller z oblasti východoevropských mafií působících v současné Americe se potkává s čistou romantikou, jež je ještě podávána s určitou mírou nadsázky (vracení potravinových dóz atd.), což je z diváckého hlediska už jen tak tak na hraně snesitelného, na úplný konec se ovšem celý doposud celkem stravitelný film vrátí kamsi hluboko do 80. let a ve stylu osmdesátkového béčka předvede pan režisér ultimativní bitku ústředního hrdiny s absurdní přesilou nepřátel, před níž by bylo dobré film vypnout a nekazit si večer nebo jinou část dne, kterou jste coby diváci věnovali sledování tohoto snímku... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dead Man Down" sa nakoniec ukazuje ako celkom schopne natočený krimi thriller s dobrou atmosférou. Musím povedať, že konečne som asi našiel Colina Farrella v role, kde si ho zapamätám, a nepôsobil ako kravaťák. A sekne mu to skvele. Okrem toho je skvelá aj Noomi Rapace. Obaja majú medzi sebou dobrú chémiu, dokážem im to obom uveriť a okrem toho majú dobré príbehy z minulosti, ktoré im dávajú dobrú motiváciu. V úvode som sa trošku strácal, no po chvíli som pochopil, čo sa vlastne deje a aký to má všetko zmysel. A fungovalo to vynikajúco. A v podstate som bol celú dobu na Vicovej strane. Plus aj Dominic Cooper je skvelý. Je síce pravda, že jeho postava je trošku klišé, no záverečná časť s ním ma skutočne zasiahla a dala tomu správneho ducha. Čo sa akcie týka je to trošku mix. Miestami sú tu skvelé akčné momentky, inokedy mám pocit, že sa tu dostalo veľké množstvo strihu a nemá to potom ten správny náboj. Čo sa ostatného týka, tak ide o veci, ktoré sme už videli. Je to film o pomste. A vieme ako to celé bude pokračovať. Vieme, kto prežije, kto umrie, vieme aký bude výsledok a nevybočuje to asi zo žiadneho klišé. Ale na druhú stranu mi tie klišé nejako moc nevadia, lebo to neuberá filmu moc na kvalite. A okrem toho najlepšie je, že film má podľa mňa dobrý spád. Trvá to 2 hodiny a nejako si ich reálne ani neuvedomujem. Jednotlivé udalosti nasledujú dobre za sebou. Scénky nie sú príliš dlhé, ani príliš krátke. A dokáže to urobiť dobré tempo pre film. Takže ako celok si myslím, že ak máte radi krimi thrillery, tak tento sa vám bude páčiť. Má myšlienku, dostatok známeho a dobrého hlavného hrdinu spolu s Noomi Rapace. Vezmite si to dokopy a budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj francúzsky, španielsky či albánsky jazyk. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v známych častiach New Yorku ako Queens, Manhattan či Brooklyn a taktiež aj v meste Philadelphia. (MikaelSVK)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama