Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: J.H. Wyman | Hudba: Jacob Groth | Produkcia: Heal H. Moritz, J.H. Wyman | Distribúcia: FilmDisctict | Štúdio: Original Films, Frequency Films, IM Global, WWE Studios | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 18,074,539 $ || Tento kus si nezaslúži byť prepadákom. Je to silne nadpriemerný thriller s neobyčajnými, vykreslenými postavami, a antischematickým scenárom (ajkeby sa mohlo povedať, že motív pomsty predurčuje určitú podobnosť mezi všetkými dielami). Bavil som sa skvelo, tento plnokrvný typ spracovania a realizácie mám naozaj rád. 85% | Blu-Ray, HU DTS | ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Teď můžu nadávat tak leda sám sobě. Původně jsem si chtěl pustit něco jiného, ale nakonec zvítězila má touha po nějaké krvelačné akci a pomstě. To se mi sice dostalo, ale pro mě v absolutně nepouživatelném balení, po kterém je mi špatně ještě dnes. Nelíbilo se mi zhola nic a největším zklamáním bylo kromě „ pohádkového“ příběhu, výkon Noomi, která byla věrohodná, asi jako ryba na suchu. No a když k tomu připočtu závěrečných asi 20 minut a poslední bojovou scénu, není moje dnešní hodnocení vůbec nespravedlivé. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rozpačité. Linie hrdinovi pomsty je skvělá a akční scény (i když jich mnoho není) jsou opravdu výborné a hned bych dal rejžovi natočit nějaký přímočarý akčňák. Ten zbytek totiž docela drhne, linie Farrella a Noomi Rapace je nepřesvědčivá, nudná a dialogy občas dosti tahají za uši. Tempo je navíc dosti pomalé, některé scény vyznívají skoro nechtěně směšně a zajímavá postava Dominica Coopera mohla být také využita lépe. Nakonec tedy spíše promarněná šance. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je trochu škoda, že jsem tento film viděl až po Johnu Wickovi. Jednak mi jeho naštvanost přišla uvěřitelnější (byť mu jen zabili štěňátko a ukradli káru) a pak uvěřitelný byl hlavně scénář sám. Zabiják na odpočinku okolnostmi znovu dohnaný k zasunutí nábojů do komory a odplatě... Victorovi v tomhle filmu jsem coby normálnímu taťkovi byť s armádním výcvikem prostě nevěřil. A to ani po dvou letech ve službách mafie. Neustálé obehrávání videa s dcerkou, která se těšila na svůj pokojíček mně navíc už začínalo pomalu štvát. Na někoho možná smutně pejskovský kukuč Lászla Farella zabíral, mně moc nebral. Akce tam nebylo zas tak moc krom začátku a konce u nějž tedy musím vyzdvihnout ten efektní příjezd ! prostředek filmu je taková okecávačka, která se už trochu vlekla... Co mně zaujalo byl ten opuštěnej zaoceánskej parník ! Takových filmů o pomstě už je celkem dost a tohle byl sice slušný průměr, ale nic víc. Dávám za 3 kousky papírové skládačky. * * * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mrtvý muž s genetickou, chromozomální anomálií (opět genitální verbalův tip na počeštění názvu) je přesně to, co mají mazlíčci rádi. Šťavnatý, lehce stravitelný mix s kousky masa, po němž nelze než zavrtět ocasem, utřít hubu do koberce a slastně si na gauči olizovat koule. Albánská mafie, negerská mafie, do toho fešácký Maďar Kolín na pomstychtivé misi, a i té švédské obludě to docela slušelo, když jí někdo konečně upravil obličej řezákem na koberce. Měla by to takhle nosit pořád. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Režisér Niels Arden Oplev se ostře ohradil proti propagaci filmu v Americe, která podle něj film reprezentovala zcela mylně. Vyjádřil se rovněž o problémech s rozpočtem a nutnosti film natočit v kratším čase. Dle svých slov také nebyl schopen za tak krátký časový úsek sestříhat film do vysněné podoby. (HellFire)
  • Pri rozpočte 30 miliónov sa vrátilo z pokladníc len 18, takže film sa stal kasovým prepadákom. (Arsenal83)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama