Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dead Man Down zpočátku naprosto selhával co do scénáře, nemám ráda, když jsem víc mimo než je zdrávo. Později mi naskočilo až tak, že během finální střílečky jsem začala řešit, co dál s Colinovým prázdným zásobníkem pár sekund předem, než si ho logicky realisticky vyměnil za nový.☺Ale to je jen tak na okraj, abych se ujistila, jak jsem chytrá a pozorná. Jinak je to přesně ten typ filmů, který jednomu sedne a druhému nikoli, ale díky hereckému obsazení se zmíněný nepoměr dá vydělit dvěma. Jelikož autor neopomněl přidat psychologickou vložku o výjimečných chvílích, jež mi už nedělaly žádné potíže v orientaci i predikci, tudíž jsem docela spokojena. Colin mi bude svítit na cestu ještě drahnou chvíli... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosférická gangsterka během níž mě ale pořád a neustále srala jedna věc. Rapace má na ksichtě pár čárek, jakože jizev, které skutečně nevypadají ani trochu odpudivě a rozhodně z ní nedělají zohyzděnou zrůdu, ale celý vztah obou hrdinů je založen na tom, že ona je odporná příšera co se musí za každou cenu pomstít svému zohyzditeli, a Farrell jako jediný jí má i přest tu její fyzickou odpornost rád. To jsme skoro v absurditě rovné Ošklivky Betty, kde modelka vyfasovala brejle, rovnátka a trapnej účes a nikdo o ní pak neopřel ani kolo. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ty voe ona v tom hrála Noomi Rapace a natočil to Niels Arden Oplev a mně to přijde jako bezzubá kravina,asi jsem divnej, nebo tenhle flák fakt stál za starou Bellu. Že ta ženská v hlavní roli je Noomi si čtu až tady a zírám, já ji za tou jizvou asi nepoznal a to mi přišlo její dějově důležité znetvoření jako "znetvoření" , které nestojí za řeč, no tohle musím překvalifikovat, její maska byla zdařilá..hovno, hrála tak blbě, že byla k nepoznání a celej tenhle thríííler byl nějakej nedomrlej, ze začátku by se jeden těšil na reálně podanou vybíjenou, aby se postupem času přestal těšit na cokoliv, protože veškerá akce zmizí a dostane se nám jen Čekání na Godota a když na konci přestylizovaně Godot konečně šlápne do pedálů a dorazí, aby v jednom z nejfádnějších finále roku završil svou pomstu, je Vám u prdele i to, že v tom hraje Colin Farrell... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se forma, tempo a vyprávění obrazem na severský způsob zkříží s americkými lokacemi, přitroublým scénářem a požadavky filmového trhu, není se co divit, že světlo světa spatří podivný hybrid. Oplev se snaží vendetu maďarského inženýra servírovat za studena, ale ať už zásluhou tlaků na rychlé dokončení, či ohraným scénářem plným laciných zvratů, jsem největší chlad pociťoval v sobě a to i z důvodu nevěrohodně vykreslené romance ústředních zjizvenců. Pokud bude režisér dál hledat štěstí za velkou louží, doporučuji při pročítání scénářů a handlování s producenty třímat v ruce králičí pacičku.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, perfektní romantické drámo. Životem sežvýkané trosky na sebe koukají z balkónu až se do sebe zakoukají a pozvou se na rande. Pak se to začne lehce šmodrchat a hrdinové odhaují svá tajemství. Přidejte pár vražd, parádní atmosféru a mělo by to fungovat. A funguje, ale to obsazení a režisér slibovali víc. A hlavně konec jak ze Seagalovky celému filmu podráží nohy. Nechápejte mě špatně, finální zabíjačky mám rád, ale do DEAD MAN DOWN prostě nepasovala. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme a aj pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Éblouie par la nuit" od francúzskej speváčky Zaz. (Casador)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj francúzsky, španielsky či albánsky jazyk. (MikaelSVK)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama