Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dead Man Down" sa nakoniec ukazuje ako celkom schopne natočený krimi thriller s dobrou atmosférou. Musím povedať, že konečne som asi našiel Colina Farrella v role, kde si ho zapamätám, a nepôsobil ako kravaťák. A sekne mu to skvele. Okrem toho je skvelá aj Noomi Rapace. Obaja majú medzi sebou dobrú chémiu, dokážem im to obom uveriť a okrem toho majú dobré príbehy z minulosti, ktoré im dávajú dobrú motiváciu. V úvode som sa trošku strácal, no po chvíli som pochopil, čo sa vlastne deje a aký to má všetko zmysel. A fungovalo to vynikajúco. A v podstate som bol celú dobu na Vicovej strane. Plus aj Dominic Cooper je skvelý. Je síce pravda, že jeho postava je trošku klišé, no záverečná časť s ním ma skutočne zasiahla a dala tomu správneho ducha. Čo sa akcie týka je to trošku mix. Miestami sú tu skvelé akčné momentky, inokedy mám pocit, že sa tu dostalo veľké množstvo strihu a nemá to potom ten správny náboj. Čo sa ostatného týka, tak ide o veci, ktoré sme už videli. Je to film o pomste. A vieme ako to celé bude pokračovať. Vieme, kto prežije, kto umrie, vieme aký bude výsledok a nevybočuje to asi zo žiadneho klišé. Ale na druhú stranu mi tie klišé nejako moc nevadia, lebo to neuberá filmu moc na kvalite. A okrem toho najlepšie je, že film má podľa mňa dobrý spád. Trvá to 2 hodiny a nejako si ich reálne ani neuvedomujem. Jednotlivé udalosti nasledujú dobre za sebou. Scénky nie sú príliš dlhé, ani príliš krátke. A dokáže to urobiť dobré tempo pre film. Takže ako celok si myslím, že ak máte radi krimi thrillery, tak tento sa vám bude páčiť. Má myšlienku, dostatok známeho a dobrého hlavného hrdinu spolu s Noomi Rapace. Vezmite si to dokopy a budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrábnul jsem po tom, protože akční a Noomi. Ovšem spíš než akční to bylo romantický, navíc Colin na mě působil, že ho to nebaví, alespoň, že Noomi nezklamala, příběh je sice postaven na tom, že má znetvořenou tvář, ale mě se líbila víc než kdejaká silikonová celebrita. Pokud jde o záverečnou akci říkal jsem, debilita nemá mít hranic a ustál jsem to a jiná akce tam vlastně nebyla. To mám za to, že si vybírám filmy podle ženskejch, dobře mě tak. Mám si vybírat akčňáky, kde budou pořádný urostlí bejci co to budou mydlit hlava nehlava. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sice Colin na konci rozpoustal inferno za které by se svého času nemusel stydět ani Arnold, přesto jsou mé dojmy trošku rozpačité. Chvílemi mě přišlo že Oplev neví co přesně má točit. Jednou se už už schyluje k romantice, aby hned vzápětí Colin sundal 3 chlápky ve stylu Jasona Bourna. Nejedná se o špatný film, ale výsledek mohl dopadnout určitě lépe. 60% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Okrem hlavného hrdinu (že je Colin dobrý herec je jasné!), lepšieho režiséra a rozpočtu sa tento film v ničom nelíši od "klasického" akčného filmu na jedno pozretie. Téma pomsty na miliónty možný spôsob, záver ako z Ramba alebo Komanda, nič sofistikované alebo "logické", klišé vládne. Dobre sa na to pozerá, ale pridaná hodnota okrem jednorazovej zábavnosti (čo tiež nie je málo!) asi žiadna...Film, ktorý sa veľmi ľahko stratí v záplave jemu podobných... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se forma, tempo a vyprávění obrazem na severský způsob zkříží s americkými lokacemi, přitroublým scénářem a požadavky filmového trhu, není se co divit, že světlo světa spatří podivný hybrid. Oplev se snaží vendetu maďarského inženýra servírovat za studena, ale ať už zásluhou tlaků na rychlé dokončení, či ohraným scénářem plným laciných zvratů, jsem největší chlad pociťoval v sobě a to i z důvodu nevěrohodně vykreslené romance ústředních zjizvenců. Pokud bude režisér dál hledat štěstí za velkou louží, doporučuji při pročítání scénářů a handlování s producenty třímat v ruce králičí pacičku.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Niels Arden Oplev se ostře ohradil proti propagaci filmu v Americe, která podle něj film reprezentovala zcela mylně. Vyjádřil se rovněž o problémech s rozpočtem a nutnosti film natočit v kratším čase. Dle svých slov také nebyl schopen za tak krátký časový úsek sestříhat film do vysněné podoby. (HellFire)
  • Vo filme a aj pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Éblouie par la nuit" od francúzskej speváčky Zaz. (Casador)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama