Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (543)

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné. Temný, ponurý a pomalý thriller o pomstě otce vyvražděné rodiny, který se dostane do gangu, který toto spáchal. Film má hlavně hodně suprovou formu, úžasnou kameru a vizuál. Je zde snad jen jedna světlejší pasáž s vycházejícím sluncem a pak úplný závěr v metru. Jinak samá temnota. Sice ohraná písnička typu Punisher a stovky dalších, ale slušně natočený a vyvážený s jednou suprovou akční scénou na úplném konci. Líbilo se, doporučuji. Colin je zde fakt dobrý. /75%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna akčná romanca, ale s týmto obsadením a režisérom to mohlo byť lepšie. Ústredná dvojica bezchybná, atmosféra fajn, akčné scény celkom náklad. Scenár ale nie je celkom hladký a občas sa riadne odtrhne od racionálnej reality. No a Howard s tým jeho dobráckym štramáckym ksichtom sa do úlohy hlavného pankharta zúfalo nehodí. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je natočen po všech stránkách tak nějak standartně, že mě sice celkem bavil, ale zanechal takový nijaký sterilní dojem. Příběh je sice na kriminálku takový lepší průměr, herci také, ale je to natočené jako pro televizi, tak nějak bez otisku režiséra. Moc mi také neseda hudba, která je místy až příliš dramatická na to co se ve filmu (ne)děje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepšie ako bežné filmy o pomste, kde príde muž v slnečných okuliaroch, vystrieľa pol roty a z 1500 guliek na neho mierených len jedna preletí bočnicou jeho plášťa. Hoci ani tu sme sa nevyhli prehnanému koncu a vlastne aj za začiatok to bola slušné štípanie od dymu zo strelného prachu. No to medzitým bavilo a udržiavalo v napätí. No a Noomi Rapace bola na prekvapenie s jazvami menej rapavá než je bežne, čo asi odkazuje na vikingské tradície, kde sa jazvili úmyselne. Možno ešte niekedy prekvapí sekerou v hlave a bude jej to slušať ako iným dámam klobúk. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher ako aj Killing Them Softly sú filmy, ktoré sa síce nestali najlepšie zarábajúcimi, ale zato sa stali dobre zapamätateľnými (aspoň pre mňa). V tejto kategórií filmov nachádzam stále viac niečoho, čo mi skvele vyhovuje. Kúsok nespútanej akcie, záhadu a mysterióznosť a hlavne film ponúka takmer uveriteľnú realitu. Dead Man Down "je ako ďalší chlapec, ktorý vyrástol na spoločnej ulici so spomínanými faganmi" ochotný zo seba odovzdať všetko. Obsadenie jednej dôležitej postavy úplné postačí, tá postava má v rukách všetky tromfy a jednoducho dominuje aj v akčnejších odozvách. Znova prichádza nevyčerpateľný životný osud, či náhoda, ktorá skrížila cestu dvom ľudom, z ktorej nebolo úniku. Farrell ma nemusel o ničom presviedčať, pretože jeho kvalitu už dávno poznám a tak som si film celkom užil a patrične vychutnal. Kľudne by som prijal ešte pár minút naviac, ktoré by držali diváka dlhšie v napätí a očakávaní. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj francúzsky, španielsky či albánsky jazyk. (MikaelSVK)
  • Vo filme a aj pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Éblouie par la nuit" od francúzskej speváčky Zaz. (Casador)
  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama