Reklama

Reklama

Pohled zevnitř: Tajemství Oblasti 51

(TV film)
  • Česko Za zdmi oblasti 51 (více)
USA, 2010, 45 min

Střih:

David Linton

Obsahy(1)

Jedná se o nejznámější vojenský objekt na světě, ale ve skutečnosti stále oficiálně neexistuje. V zařízení Oblast 51 se během studené války odehrávaly tajné operace a dlouho přitahovalo konspirační teoretiky, milovníky záhad a různé zvědavce. Na fámách, že tu je útočiště mimozemšťanů, možná není pravdivého vůbec nic, je ovšem jasné, že americká vláda zařízení po celá desetiletí halila do tajemství. Navíc se v poslední době ukázalo, že i v těch nejšílenějších domněnkách zřejmě je aspoň zrnko pravdy. Podzemní tunely… Ukrytá nepřátelská letadla… Tajné vládní spisy o mimozemšťanech… Po letech mlčení konečně lidé, kteří mají vnitřní informace o Oblasti 51, promluví na kameru o tom, co se děje na nejtajemnějším místě na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

3KnockPenny 

všechny recenze uživatele

Že by si americká vláda řekla: "Už dost konspiračním teoriím, už dost nechtěným otázkám."? A vytvořila dezinformační dokument, na způsob zastírací propagandy za druhé světové války, s použitím výpovědí veteránů, kteří v Oblasti 51 pracovali? Vždyť dokumenty vyzdvihují fakta, a když k tomu přidáme nějakou tu autentickou výpověď z úst nadšených usmívajících se dědečků, vzpomínajících na krásná pracovní léta, musí to zákonitě zabrat. Plán ale asi nevyšel... Průměrně uvažující člověk najde v dokumentu víc otázek, než odpovědí. Jistě, že nikdo nečeká, že NSA nebo CIA vybalí veřejnosti celou pravdu, ale tenhle "výtvor", dle mého, vážně nebyl k zapotřebí, i když nejsem fanaticky ovlivněná psychózou konspiračních teorií. Když jsme u toho, tak směšná byla snaha vyvrácení jedné z nich - a to, že amíci nikdy nepřistáli na Měsíci. "Ne, opravdu. To vzniklo na popud toho, že tu zkrátka testovali vesmírná vozidla a skafandry." Proč tam??? A takových zarážejících věcí bylo k zamyšlení mnoho... Už jenom detail, proč se ti hrdí veteráni, stále opakující, jak jsou ty informace tajné, rozhodli po takové době promluvit. Dostali zelenou, nebo přímý rozkaz zvrchu se scénářem? Celkem nuda. A ani z toho nepochopitelného dovětku, že jejich výpověď kryje asi jen 5% celé pravdy, mi husí kůže také nenaskočila, takže za ** Spíš už jsem si klepala na čelo s vědomím, že takovou kampaň by zvládl i Mickey Mouse. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hodnota informací téměř nulová. Dovíme se například zajímavosti ohledně přepravy materiálu z Ruska, stavby a následného zkoušení prvního letadla na světě, které nemůže zachytit radar. Také se nám nabídne obrázek, jak precizně se po pádu takového letadla, musí uklízet poušť, aby nikdo nic nenašel. Pár starých, zjevně na sebe pyšných veteránů nám servíruje historky, jak z lepenky poskládali na přistávací dráze imaginární letadlo, na ocas mu dali topení, aby zmátli sovětské infračervené satelity, zatímco jejich utajený mazlíček byl schovaný v hangáru. Zkrátka, pěkné historky do hospody k pivu, ale Oblast 51 skýtá mnohem více tajemství, než tento dokument vůbec mohl nakousnout. Těžko by CIA uveřejňovala cokoliv, co by se jí nehodilo do krámu, takže jo, pokud máte chuť zjistit jak zaměstnanci Oblasti 51 létali denně do práce letadlem a museli mít svoje osobní kontrolní průkazy, pak se podívejte na tento dokument. Pokud chcete nalézat odpovědi na záhady, pak zvolte jiný šálek kávy. Ovšem, pokud na A51 vůbec něco záhadné je... 51% (symbolicky) ()

Reklama

Expertt 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že jsme se opravdu nedozvěděli téměř nic za celých 44minut. Samozřejmě další věc je, proč to FBI, CIA nebo NSA nezatrhla..stejně tak jako u ostatních projektů, vědců, který by bezprostředně ohrožovali některé z jejich záměrů. Pravda či ne? Tak to se nedozvíme. Jediný co mi přišlo trochu divný, že když umřel M. Jackson tak reportér Novy dělal reportáž v USA a mimo jiné zavítal i do Area 51 a první co bylo na záběrech za cedulemi na svahu byli kolem do kola rozmístěni snipeři, o kterých neni v dokumentu ani zmínka. Další věc s těmi pohybovými čidly..řikali kolik km daleko jsou...ale aby to mělo smysl, tak kolik by jich tam muselo být...tisíce (tzn. velice složitý finančně i pro monitorování). Na jaký bázi to funguje...byla tam vidět kovová anténka, která teda zaznamenávala pohyb..na jakym principu? Že se na to šlápne? Proč jim dovolili se v tom hrabat když je sledovali? Neni divný, že 2 roky po odvysílání na internetu je o těchto čidlech tolik stránek jako prstů na jedný ruce? Podvrh od vlády USA? Kdybych to zjistil, tak se tam pustim taky..tak jakto, že o tom nikde nic neni? Když ani Google nemůžu nafotit a zveřejnit pravé snímky bíleho domu (jsou upraveny aby nebylo možné vypátrat co tam skutečně je a prolomit bezpečností systém) v tom případě ani Area 51, tak jak to může udělat nějaká malá společnost? A družice by snad měli být výhradně majetek USA ne? ()

Pablinho 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dokumentu je něco zvláštního. Obsahová stránka je bídná, nechápu smysl výpovědí (proč o tom vůbec mluví, když to je tak tajný a není to asi zdaleka uzavřená kapitola... a ani vlastně nic neřeknou), několika věcem jednoduše nevěřim a u spousty věcí mi schází úplná informace, nejen nakousnutí. Akorát to vzbudí víc otázek, než bych normálně měl. Připadá mi to jak zamazání stop pro ovečky - něco nepodstatnýho potvrdí, něco pozmění, k tomuhle si vymyslí příběh a ostatní vynechají...A třeba k tomu přistání na měsíci - proč se ta vesmírná vozítka zkoušela v tomhle prostoru? Proč tam přijeli kosmonauti a zkoušeli si tam skafandry? Proč se v nich procházeli v kráterech po bombách? ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje, jaké strasti zažívali dva rozverní piloti v Oblasti 51, když tehdá ještě Amíci studenoválčili s ruskými rudochy. Film obsahuje celkem veselé historky z natáčení (například o trollování sovětských satelitů a nebo pádu tajného letadla). Samozřejmě jsou tu lidé, kteří budou tvrdit, že se zatajují tajné tunely plné mimozemských falešných přistání na měsíčním Roswellu a že celý dokument je propaganda FBI, CIA, NSA a všichni v tom jedou. Rada na závěr: Sovy nejsou tím, čím se zdají být. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama