Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní debut je portrétem skupiny znuděných puberťaček, které uzavřou nezvratnou dohodu. Když Camille náhodně otěhotní, podnítí své kamarádky a spolužačky, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, než 17 dívek najde vhodné „dárce spermatu" a způsobí tak vlnu pozdvižení v jinak poklidných vodách přímořského městečka. (Film Europe)

(více)

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parta holek v nezajímavém francouzském městě se nudí. Nudí se dlouhodobě a tak jednu inteligentní šestnáctku napadne, že by mohla otěhotnět, a že by to mohla bejt docela prdel. To životní nechutenství z těch holek bylo úplně zjevný a dokážu si živě představit, že právě tohle je problém dnešních mladých lidí, kteří se neumí bavit a tak hledají zábavu v nesmyslech. Film samotným nápadem sice zaujme, ale zároveň od něj nemůžete očekávat pětihvězdičkový formát. To je v tomhle filmu až moc scén představujících nekonečné dlouhé chvíle současné francouzské generace, která si neumí vážit života. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek jsem se trochu obávala, aby nešlo jen o nějaký dívčí fňukandu typu Matkou v patnácti, ale film mě příjemně překvapil. Hodnottím poměrně vysoko, protože mi film připadá podhodnocený. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rebelie z nudy? Asi ano. Těhotenství jako důkaz rebelie? Hmm, prý ano. Písničky zpívané anglicky ve francouzském filmu? To rozhodně ne, tfuj. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Stejný problém, jako u Pregnancy Pact. Tady aspoň naštěstí není tolik blbejch keců okolo, a nikdo se neangažuje. Námět může být v pořádku, ale od chvíle kdy dojde k prvnímu náhodnému těhotenství je celá konstrukce příběhu hrozně vratká. Takže holky si u jogurtu v jídelně řekly, že škola takhle jak je, je nebaví, pročež se jako revolta a únik z domácícho stereotypu vynášení koše a stlaní postele nechají zbouchnout. No budiž, jenomže tam kde se daly získávat body, to totiž v popisu jak se jim daří/nedaří k tomu přijít, se tvůrci omezí na scénu na pláži a malý vtípek s obrácenou prostitucí na záchodkách. Nic víc, žádné vysvětlení, žádná argumentace. Pokud to tak přijmeme, jen tupě sledujeme skupinu nanynek, jejichž procitnutí má být asi smyslem celého filmu, sloužícího nejlépe jako výchovný snímek pro mladistvé. Chybí erotika, sex, prostě cokoliv kromě pupků. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednoducho natočený príbeh, ktorý si vystačí bez dramatických scén a ktorého jedinou doménou je prerozprávať príbeh, ktorý sa skutočne stal a sprostredkovať pocity a dôvod divákom - teda tým, ktorý sú ochotný si ho vypočuť. Príbeh je vlastne jednoduchý. Jedno dievča otehotnie a druhé sa k nej pridá. Keď to vidia ich kamarátky povedia si prečo nie a hneď po tomto rozhodnutí a nájdení niekoho s potrebným materiálom sú zrazu konfrontovaný so svetom okolia - teda reality - ktorý ich počínanie ako inak odsudzuje. Vtipné je, že aj napriek odsudzovaniu, je to práve ten svet vonku ako rodičia a učitelia, ktorý si nevedia rady. Ak by sme chceli brať príbeh ako akúsi sondu charakterov, s ktorých každá má svoje špecifiká ktoré sú pre príbeh dominantné boli by sme sklamaný. Nie je to film ani o láske, ani o rodičovstve a už vôbec nie o vzťahoch. Je to film o jednom rozhodnutí a jeho dopadoch. Nedozvedáme sa o hrdinoch nič okrem ich 9 mesačného snaženia, ktoré končí pôrodom. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že 17 dievčat ma všetky atribúty dokumentu, pretože na konci zhodnotíme či sa im ich počínanie oplatilo, alebo nie. To značí že nás film akosi navádza vyjadriť svoj vlastný názor, bez toho aby sa snažil vyjadriť ten svoj. Len zaznamenáva a sprostredkuje. Rozhodne sa mu nedá ale uprieť čaro a sympatické hrdinky. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to bohužel tak, jak se dalo čekat - sedmnáct dívek a jejich těhotenství je zkrátka příliš velké sousto. Záběry na jednotlivé dívky s bříšky, jak sedí ve svých dětských pokojíčcích, jsou sice všeříkající, ale i tak mi připadá, že slouží jen jako vata. Celé je to dost ploché a těžko uvěřitelné (nikoli nápad dívek, ale jeho uchopení režisérkami). Nevěřím dívkám jejich motivaci k mateřství (tím myslím, že ve filmu to působí tak, že všechny měly stejnou motivaci) a jejich sen o tom, jak budou všechny bydlet v jednom domě a jak to bude báječné. Ale no tak, sedmnáctky přece nejsou tak pitomý. Mimochodem to moře, modrošedé barvy... jde o inspiraci (opět) severskou kinematografií? ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové nemastné neslané.. nijaké.. a tak jak nám to film podal, i velice nevěrohodné. Opakující se záběry na sedící dívky v pokoji čumící do blba, což mělo znamenat, že další jsou v tom. Pak záběry na pupky pod vodou, ogar co se nemůže rozhodnout, kterou těhuli chce mít, když je zbouchl obě. Starosti a deprese z toho, že jedna z nich nemůže otěhotnět, protože s ní nikdo nechce spát, jelikož ji považují za moc mladou.... no prostě kotel sraček a to jsem se na film opravdu těšila, protože vypadal velmi slibně, ale nakonec mě akorát tak zklamal. Asi jsem v těch dlouhých zamyšlených pohledech neviděla to jejich uvědomění si daných činů a nevím čeho ještě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je jedním z těch, jež skončí v propadlišti dějin. Bylo by to dobré, kdyby to někam vedlo, kdyby si to udrželo humor, který je místy trochu pelíškovského stylu, anebo to bylo skutečně dramatické. Ale ono to není ani jedno, obojí jen tak něco na půl cesty, což nutně vede k průměrnost a mnohdy nespokojenosti diváka. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil. Příběh je jednoduchý, ale výstižný. Moc povedená je i kamera a celková atmosféra filmu, která se zajímavě mění. Chvíli maté pocit, že koukáte na poetický a přemýšlivý snímek a chvíli na středoškolskou parodii, která se lehce zvrhla. Je pravda, že jsem se vůbec nenudila, ale líbilo by se mi kdyby byly jednotlivé postavy trochu více propracovány, protože i přes pár povedených "niterních" momentů, je film celkem plochý. To co mě zaujalo, je že je film natočen podle skutečné události, přiznávám se, že by mě to nikdy nenapadlo a kdyby to nebylo přímo řečeno, pravděpodobně bych se tomu vysmála. Ale o to více je snímek působivý. Dávám silnější 3 hvězdičky. ()

aqle 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je, že všechno v něm je řešeno pouze povrchově. Těžko pak uvěřit naivní motivaci dívek proč otěhotnět. Stejně tak si divák nevytvoří vztah k žádné postavě, takže mu je vlastně jedno jak to dopadne. Film ale nenudí a duch ve kterém je natočen byl aspoň pro mě zvolen dobře. Nicméně se jedná jen o další film, na který si pravděpodobně za nějaký čas ani nevzpomenu. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že to je film podle skutečných událostí. To přece není možný aby se holky v mekáči domluvily, že všechny společně otěhotní aby mohli spolu být častěji. Samotný film docela ujde i když se chvílema vleče. Čekal jsem ale krapet víc. 50% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

K zamyšlení je spíš mentalita dnešní mládeže a život v rodinách v uspěchané době.Platí slovo dementní kamarádky která ani neví co s vlastním životem tak ho zničí i druhým? Fakt na přeshubu ()

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Tento film na mě působí tak neslaně nemastně, jako kdyby se autor prostě jen spolehl na zajímavé téma. To bohužel ale úplně samo nefunguje, a tak nám tu zůstalo jen drama bez napětí a děj bez vývoje. Komediální pojetí by bylo možná šťastnější. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Coz o to, holky jsou vybrane dobre, napad je zajimavy a proti nasnimani a nastrihani, stejne jako proti hereckym vykonum se neda rict pul slova. Ale chybi mi tam nejake propracovanost vztahu, nejake napeti a neco navic. Film jen nakusuje, co se deje a delo a nejde vubec po podstatnych vecech, ktere by mohly byt stokrat zajimavejsi.Treba to, jak si ty holky predstavuji svoji "materskou komunu" v praxi nebo, co na to rikal socialka. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Camille byla vůdčím typem třídy, a tak když otěhotněla, svou filozofií ovlivnila rozhodnutí dalších dívek, aby otěhotněly a tímto způsobem projevily vzpouru proti starší generaci rodičů a učitelů. Prostá, nezodpovědná, puberťácká akce nedozrálých a nevyzrálých dívek... Film byl natočen podle skutečných událostí a směřoval k jednomu cíli, totiž působit jak na rodiče a vychovatele, aby se více starala o své dospívající potomky, ale zároveň aby k nim byla otevřenější, vlídnější; a pro takové puberťačky měl být film varováním. Tragédie Camilly a zklamání ostatních dívek, které své děti donosily, jen dovršily nepěkný pocit z filmu. Camilla byla nafoukané mládě, která si hrála na kamarádku a ochránkyni, ve skutečnosti byla sobecká a namyšlená. Oč větší charakter měl její starší bratr, který byl vyštván do útočné války v cizí zemi... ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Pseudo-existenciální problémy 16-ti letých puberťaček s výsledkem "pojďme se nechat zbouchnout" opravdu má hlava nepobírá. A i kdyby měla tendence dát prostor nějaké té sympatii k tomuto výtvoru, má ruka s neustávajícím tikem dát dobře mířenou facku ukňourané vůdkyni mamin by ji nedala šanci a radši bych si uštědřila ránu baseballovou pálkou. Hlavní problém vidím v tom, že jsem si nudou stihla spočítat všechny čmouhy na TV a ještě popřemýšlet, co budu další den vařit, a to i během scény nechutného promítání porodu - paradoxně jediné, aspoň nějakým způsobem "emoce vyvolávající" sekvence, spojené s danou problematikou mateřství v jinak zcela "mimo mísovém" počinu. ()

Solifuga 

všechny recenze uživatele

Co můžete dělat, když je Vám šestnáct a zjistíte, že jste těhotná? Můžete si například pustit do sluchátek hudbu na největší hlasitost a přesvědčit pár kamarádek, že je to ta nejlepší věc a ať jdou do toho s Vámi. Dítě je pro dívky ve filmu způsob, jak začít nový život, utéct problémům, osamostatnit se. Paradoxně působí až inspirativně. Možná se trefuje do moderní doby, kdy se mateřství většinou odkládá. Vkrádá se pak myšlenka, že není na co čekat, není potřeba přemýšlet, jen se vrátit do puberty. Chcete kariéru a pohodlí? Je to fuk. Partner je nezodpovědné budižkničemu? No a co. Rozjedeme to a přemýšlet budeme pak. Téma je velmi dívčí/ženské a lehce pochopitelné, přesahuje problémy náctiletých těhotných a dotýká se obecně ženské nezávislosti. Z toho hlediska je film dokonale zpracovaný. Na druhou stranu dost aspektů vůbec neřeší a tak se vše odehrává ve zbytečně plochém světě. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Netvrdim, ze naplanovat si masove otehotnenie je chytre, ale skusme to zobrat takto: na jednej strane denne otehotnie tisice dievcat z uplnej sprostosti, casto jednorazovka s nahodnym podobanych kretenom, pri chlaste a stupidnej muzike a deticky pri tom vzniknute su vzapati usmrtene; je jedno, ze v akom stadiu vyvinu; napr. v Kanade sa daju deti zabit este aj v 9-tom mesiaci a spolocnost to decentne nazyva 'prerusenie' a nie ukoncenie zivota. Na druhej strane tuna mame 15 bab, co sa podla debilneho napadu 'zmenit svet' nechaju nabuchat: no ovsem ze je to debilina, ale pride mi to stale mensie zlo, nez pri chlaste z nudy otehotniet komplet bez ciela a vzapati to zavrazdit. Cize v tomto kontexte tych 15 bab aspon pohlo cimsi zakrnutym v hlavicke a pokusili sa o nieco, aj ked debilne a z nudy, ale donosili to babo a nezabili ho. A za to davam 4*, hoci som hodne rozpolteny, pretoze pozeranie je to veru tazke, ked sa deti z nudy snazia vyrobit deti, aby mali 'svoj lepsi zivot'. Vizitka spolocnosti, za to tie debilne decka ani tak moc nemozu, ked dostanu prachy, prezervativy, pivo a kopu volneho casu. Venovat sa im treba, zamestnat ich, ukazat zmysel existencie, nie zavriet same do bytu a potom kritizovat. A zasa zasnem nad niektorymi komentarmi, ze film mal potencial ale nevyuzil ho, nakolko neukazal samotnu vyrobu deti.. - hruuuuza, kam tato post-komunisticka (de)generacia smeruje do hajzlu. Za mna rozorvnane 4*, velice zaleziacich na uhlu pohladu, ale vitazi fakt, ze vrazdime rocne okolo milionu nenarodenych (len oficialne cisla, Boh vie, kolko ich je naozaj dokopy..) a tuna ich 15 z debilnych pohnutok vyrobili a nechali prezit. Keby tak niekomu z nas dali teraz moznost tu byt co i z blbeho dovodu, alebo byt rozstvrteny a vyskrabany pred porodom z rozumnosti matky, tak si zrejme kazdy dost rychlo vyberie byt namiesto nebyt. Fandim rezii, ako jemne reze liniu medzi dievcenskou intimitou (polonahe tela, tehotne bruska, zabery na usta, vlasy atd.) a vynechanim zbytocne animalnych detailov mnozenia sa z nudy: vnimavy clovek je plny toho vsetkeho a nepocituje nedostatok detailu - takze film z toho hladiska ten "potencial vyuzil" az-az. ()

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama