Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 2

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (299)

gegina31 

všechny recenze uživatele

V téhle době jsem zvyklá, že když si pustím animák, tak je vtipný. Třeba jako Lego příběh nebo Doba ledová. Tenhle teda nebyl vůbec. Dobrá, možná malinkato. Navíc celkem nesmylné zemědělské podnikání dinosaurů. Říkala jsem si, že by mě to nejspíš bavilo víc v deseti letech. Ale nevím, jestlli bych rozdýchala utrženou hlavu broukovi nebo snězené liščátko. Tak nevím, jestli to je pohádka pro dospělé nebo pro děti. Uvažovala jsem, že dám jen tři hvězdy, ale při větším zamyšlení to tak špatné nebylo, celkem mě to bavilo a párkrát i dojalo. Mě tomu prostě chyběl jenom ten vtip. Malý človíček byl ale hodně roztomilý. Ten se jim fakt povedl. Na začátku bych ho teda umlátila palicí, ale pak byl k sežrání. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

16. celovečerní Pixar Celé to vypadá, jakoby chtěli napravit staršího Disney Dinosaura a tentokrát to udělat správně. Otázka je, zda to bylo nutné. Hodný dinosaur je kombinací podivných prvků, téměř fotorealistické přírody, extrémně kontrastně (až primitivně) stylizovaných dinosaurů a lidí, kteří se chovají necivilizovaně, zatímco dinosauři mají vlastní farmu. Z výchozí premisy "co by bylo, kdyby..." se dalo udělat něco smysluplnějšího. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První co vás práskne do oka je kontrast mezi krásně udělaným prostředím a až plastelínovými dinosaury. Představte si, že se vám v krásném prostředí ze Shreka objeví postavičky Wallace & Gromita, tak tak nějak mi to přišlo. Příběh je docela v pohodě, ale přeci jen. Zase je to o putování a hledání... Ač mám dinosaury rád i jako dospělák v kterémkoliv filmu, těch příběhů o ještěrkách už bylo docela dost. Dinosaurus, Země dinosaurů a jeho několikero pokračování atd, chtělo by to originálnější nápad ... A souhlas s přítelem gogo76, tady se dospělák moc nezasměje. Tvůrci na fóry pro dospělejší diváctvo či kino-eskortu pozapomněli úplně. Dětem se to ale líbilo, takže za mně je to průměř. Tři sražení pterodaktylové stačí ! * * * ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $187,5milióna║Tržby USA $123,087,120║Tržby Celosvetovo $332,207,671▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,622,672 ║ Tržby za predaj DVD v USA $34,872,525 ║ rok 2015, najprv Pixar ponúkne príbehom úžasne prepracovanú rozprávku V hlave a teraz úplne jednoduchú banálnu zápletku akú by ste od tohto štúdia nečakali ani náhodou, nuž čo už, na druhú stranu keď zrovna neohúri príbeh, tak zas animácia tá úplne, tá je dokonalá, hlavne okolie kde sa dinosaury pohybujú je geniálne prepracované, dej Vám pripomenie veľa známych animákov začnúc u Dinosaura, cez Dobu Ľadovú až po Levieho kráľa, čo nie je moc dobrá vizitka ale dá sa to prežiť, aj keď sú tu doslova nejaké tie ostré hrany, kde príbeh úplne nefunguje tak ako by mal, hlavne etapy pri Pterodaktyloch a Tyranosauroch, sú akosi na silu zlepené, chcú dodať príbehu nádych akcie, dravosti ale i drsnosti, v tomto prípade lepšie funguje linka medzi dinosaurom a chlapcom tuším Špuntom, tá ide dobre, dokáže si vytvoriť okolo seba čaro a nechýbajú pri nich aj emócie a primeraná zábavnosť /videl v kine 3D verziu: 80%/ __pred animák bol uvedení krátkometrážny film Sanjay's Super Team ()

freddy 

všechny recenze uživatele

I zlí a obrovití dinosauři byli v počátku svého života jen roztomilými nemotornými mláďaty, kteří se učili rozpoznávat svět a jeho nástrahy. A o jednom takovém dinosauřím mláděti, které bylo donuceno poznat svět i mimo svůj domov, vypráví tento animák, který je vlastně docela milý, hravý, příjemný a tak nějak roztomile naivní. K tomu je zde zajímavý bonus v podobě lidského dítěte, které se chová jako pejsek a hlavní hrdina ho považuje za své zvířátko. Vlastně celý tento animák staví na zajímavém nápadu a kupodivu to celé vlastně ani skoro nenudí. Jen je zde problém v tom, že je to z mého pohledu film na jedno skouknutí, a stejně rychle, jako se v mém životě objevil, tak rychle i vzpomínky na něj zmizí. Na sobotní dopoledne ideální záležitost. Ale je to jen další z řady animáků. A je to možná i škoda, protože si myslím, že se z toho nápadu dalo vytěžit ještě o něco více. Ale i tak film potěšil a získává ode mne tři hvězdy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o první případ, kdy studio Pixar vydalo dva celovečerní filmy v jeden rok. Prvním filmem vydaným před snímkem Hodný dinosaurus byl film V hlavě (2015). (Patw)
  • Boj mezi tyrannosaurem a velociraptory napodobuje ten ze snímku Jurský park (1993). (hansel97)
  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama