Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, mě to vyprávění moc nechytilo, krom toho Cusack v hlavní roli se mi moc nelíbil a v zástupu těch jeho příběhů a vysvětlování sem se tu a tam trošku ztrácel, ale musí se nechat, že občas ten jeho suchej humnor byl docela dobrej, ale na dramatický scény na který se tenhle film tak snažil hrát to moc nebylo. nicméně muj oblíbenec Jack Black zase nezklamal a dokázal v těch prá minutách se vždycky objevil převálcovat hlavní postavy jako nic, no prostě starej dobrej Jack Black. Ale od filmu sem čekal víc. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabomyslná romance pro věkovou kategorii 12 - 15 let, kde se John Cusack svěřuje se svými znalostmi o ženách a vztazích, které jsou na úrovni trochu protřelejšího teenagera. Je to smutné, protože mu ve filmu evidentně táhne na čtyřicet. Svůj herecký projev stylizovat, aby mu dodal na naléhavosti, ale celkový output pak vypadá poněkud křečovitě. Film by určitě zachránilo trochu víc vinylochylných konverzaček s Jackem Blackem v krámě a hodinový Blackův koncert, který by se do metráže jistě bez problémů vešel. Předlohu neznám, nemohu hodnotit jako adaptaci, ale pokud je tato slaboduchost zakotvena již v přeloze, asi to nebude kniha pro mne. ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu mám hodně rád a to jak z důvodu očividné Hornbyho vášně k hudbě (tuhle lásku s ním sdílím), tak kvůli výbornému mixu tragiky (typická nostalgičnost ztracených milostných vztahů) a komiky (ještě typičtější chlapská zbrklost v oblasti citů). Tvůrcům se tyto aspekty podařilo do filmu výborně převést, společně (jak zmiňuje kleopatra) se specifickou náladou románu. Takže u mne spokojenost. Pokud budete mít chuť na romanťárnu bez (nebo přinejmenším se zdravou mírou) sentimentality, tak vřele doporučuji. ()

choze 

všechny recenze uživatele

John Cusack neví, co chce, a nepřestane, dokud to nedostane. S výjimkou geniálních vstupů Blacka coby elitářského hudebního fanatika mi to až tak vtipné nepřišlo, s Cusackovou postavou, která zoufale usiluje o návrat milované přítelkyně a přesto se vesele vyspí s jinou, jsem sympatizoval jen omezeně a rozhodně to mohlo být kratší. Taky jsem asi dost nedocenil použitou hudbu, protože můj hudební vkus je někde trochu jinde. Ale možná jsem jen neustál absenci sešněrovaného mustru romantických komedií, kdoví, každopádně jsem se po čase mírně nudil. Kdo viděl Jak na věc, natočené rovněž podle Hornbyho románu, ví co má čekat. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Spojení John Cusack a Nick Hronby, to prostě musí fungovat. Vždyť Cusack je mým nejoblíbenějším hercem a Hornby jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů. I když se přiznám, že jsem si mnohdy připadal, jako že je pro mě tento film zakletý. Předně jsem se pokoušel přečíst knihu, která je předlohou tohoto filmu, ale vždycky mi do toho něco vlezlo a nakonec jsem skončil v půlce knihy a nikdy jsem ji nedočetl (a ještě se mi dostalo od našeho matikáře údivu, co to čtu za sprosťárny, protože se zvědavě do knihy kouknul a našel zrovna nějakou ostřejší kapitolu). A co se týče filmu, tak ten jsem se pokoušel dvakrát skouknout, ale poprvé i podruhé jsem bohužel usnul. Bylo to totiž vždy nějak po půlnoci a já byl unavený z brzkého vstávání. Nyní konečně se mi povedlo tento film zhlédnout celý a jsem nadšený. John Cusack se do hlavní role velice hodí a skoro si troufám tvrdit, že si tam neumím představit nikoho jiného. Stejně tak ostatní role jsou obsazeny výborně, Jack Black je zde k vidění v další excelentní roli a Catherine Zeta-Jones je zde velice svůdná. K tomu úžasný děj, velice originální promluvy hlavní postavy k divákům, a několik hezkých dívek. Tohle vše prostě nemohlo z mého pohledu dopadnout jinak, nežli naprostým nadšením a úžasem, jak brilantní herecký výkon zace John Cusack předvedl. Ještě teď jsem nadšený a uděluji bez jakéhokoliv zaváhání pět plně zasloužených hvězdiček. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co se Robovi zjeví Bruce Springsteen, pronese: "Good luck, goodbye". Těmito slovy končí písnička Bruce Sprinsteena – „Bobby Jean“. (HappyTez)
  • Čínská písmena na Robově dresu č. 6 znamenají "Hong Kong". (D3VIL)
  • Ve flashbacku, kde Rob a Laura poslouchají Iana při sexu, čte Laura knihu Love Thy Neighbor ("Miluj tvého souseda"). (D3VIL)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama