Všechny moje lásky

Romantický / Komedie / Drama / Hudební

Velká Británie / USA, 2000, 113 min

Stephen Frears

Howard Shore

Nálada - to je to, co má film i kniha společné a to je to, co se často ve snaze dostát ději z filmů natočených podle literárních předloh vytrácí. Rob je stejně - jako v knize - v úzkém kontaktu s divákem, obrací se se svými myšlenkami, duševními pochody a glosami přímo do kamery. John Cusack je výborně obsazený, zapadne do krámku s deskami i do role chlapa, který hudební vkus, lásky i životní prohry řadí do TOP5, jako ulitý. S kámoši Dickem a Berrym (Jack Black je pro tuto postavu neodiskutovatelným přínosem) vedou srandovní spory o hudbě, díky nimž si nepřipadají ve kšeftě, kam moc zákazníků nechodí a který má Rob spíš pro potěšení než na výdělek, tak bezvýznamní. Film je to hodně vtipný a hodně pravdivý, kdo z nás se nakonec čas od času nehrabe ve starých křivdách, láskách a rozchodech a nefabuluje "coby kdyby".(15.1.2005)

Velmi slušná adaptace skvělé knihy Nicka Hornbyho. Hudební fanoušci (a nejen ti) si přijdou na své.(20.1.2007)

Nádherný film, ukazující, nakolik tragicky legrační jsou vlastně naše životy. K tomu ta opojná láska k muzice, charismatický John Cusack a fantasticky střelený Jack Black, prostě lahůdka. Film, který je mi velmi blízký... akorát mám menší strach, že čím budu starší, tím mi bude bližší, ale proč se vlastně toho obávat? K čemu jinému by mi byly všechny ty moje lásky:)(13.12.2005)

John Cusack rekapituluje své nejhorší rozvody, snaží se předejít dalšímu a najít jejich příčinu. Není to moc zábavné a pokud během těch dvou hodin prošel nějakou proměnou, musela mi obratně uniknout. Kdybych dopředu věděl, kdo je režisérem, divím se i ušima. Ale možná bych lépe chápal, proč to není skoro vůbec vtipné a proč se tam pořád dokola řeší totéž. Jestli byla kniha psaná ich formou, skutečně nešlo hrdinovy vnitřní monology zpracovat inovativnějším způsobem než: stojí/sedí, kouká do kamery a mluví? John Cusack, mladší verze Alana Rickman, možná je dobrým hercem, ale ne v tomto filmu. Roli chlápka, který má nudnou práci, dva divné kámoše a žádnou stálou známost, prostě jakž takž přežil, nikoliv prožil. A přežijete i vy, pokud nebudete čekat třetí zjevení. Romance, která trochu drhne v krku, ale díky dobře obsazeným vedlejším rolím a sólu Jacka Blacka nakonec do toho trávicího traktu nějak doputuje. A z něj rychle ven. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, choze, k212, Potrublo(21.5.2008)

Krásná rekapitulace rozchodů. Tolik vzpomínek je třeba vyhrabat a tolika pravdám je potřeba se postavit. Rob má pocit křivd, které si nezasloužil a sám potom křivdí i dodatečně ve vzpomínkách a jde mu to na jedničku.(5.6.2005)

Rozpočet $30miliónovTržby USA $27,287,137Tržby Celosvetovo $47,126,295(5.7.2009)

• mandes

rozpočet : $30 million tržby celosvetovo : $47,126,295(6.6.2008)

Tak trochu těžkopádná tragikomedie. Takové už tragikomedie bývají. Z dosavadních adaptací knih Nicka Hornbyho doporučuji spíš "Jak na věc".(11.4.2003)

Tohle je možná ještě lepší než Jasný terč.Cusack zde podává fenomenální herecký výkon a scénář je naprosto brilantní.A navíc skvělý songy a Jack Black...(28.5.2002)

Tomuto filmu som sa dosť dlho vyhýbal, lebo nemám rád Cusacka a Blacka. Chyba. Cusack bol super a Black nevadil (ale nemusím ho stále). FIlm o stave ktorým prechádza každý chlap v neskorých dvadsiatich. Myslím že sa doň práve dostávam.(7.6.2004)

Ceskej preklad tohohle filmu je fakt presnej, Cusack tu postupne probere vsechny svoje pritelkyne. Muj nazor na film se behem sledovani filmu pohyboval mezi divnej, originalni a genialni. Nejvetsi problem pro me bylo zvyknout si na Cusackovo promlouvani na kameru, to mi totiz misty dost lezlo na nervy, ale jinak v podstate nemam filmu co vytknout. Akorat mi trosku prislo, ze se film vzdycky pekelne rozjede, ale za chvilku se zasekne a po chvili se zase rozjede, jako kdyz vam mechanika nechce vzit cd. Co se tyce hercu, tak Cusack je tu naprosto dokonalej, lip sem ho snad hrat nevidel, tohle bylo fakt na oskara. Z ostatnich stoji za zminku Tim Robbins a silenej, tentokrat tlustsi nez normalne, Jack Black. Dalsi co se ve filmu povedlo, je hudba, ta byla taky super, i kdyz misty ty hovory o deskach a skupinach byly otravny, protoze jsem nevedel, o cem to mluvi. Taky mi bylo dopredu jasny, jak film dopadne, poslednich zhruba dvacet minut uz filmu krapet dochazi dech. Ale celkove se mi film docela libil, skutecne se jedna o originalni komedii s par skvelejma napadama.(21.1.2007)

Co bylo první? Hudba nebo zoufalství? A stejně tak bych se mohl ptát já - co bylo první, film nebo zoufalství? Vždyť Rob je jako většina z nás, kteří se utápí v nostalgii, kteří občas nervově vypění, kteří udělají nechtěnou chybu, kteří přemýšlí, co by udělali jinak a přemítají o důvodech rozchodů. Tenhle film je až po okraj naplněný životními pravdami a za to mu odpustím i těch několik přetáhnutých konverzací o hudbě. A i u zamyšlených melancholických komedií lze dostat nekontrolovatelný záchvat smíchu, stačí, když se objeví Tim Robbins. "Takže dohodnuto?" Velký potlesk pro Hornbyho, Frearse a Cusacka. 90%(21.1.2007)

Velmi dobrá adaptace jedné z mých nejoblíbenějších knížek.(20.8.2009)

Mužská verze Deníku Bridget Jonesové. Možná. Konečně jeden kvalitní maskuliní romantický film, jenž si odpouští všechny zaběhnuté mužské stereotypy. Rob je hrdinou z masa a kostí, jenž by klidně mohl být i vašim kamarádem. Trošku se v něm musí poznat každý muž. Výsledný dojem trošku kazí až přílišná strukturovanost děje, která působí až seriálově, než filmově. Ale ti kdož se s tím vyrovají dostanou opravdou příjemnou komedii, která se nevyhýbá i vážnější struně.(24.1.2007)

No nevim, mě to vyprávění moc nechytilo, krom toho Cusack v hlavní roli se mi moc nelíbil a v zástupu těch jeho příběhů a vysvětlování sem se tu a tam trošku ztrácel, ale musí se nechat, že občas ten jeho suchej humnor byl docela dobrej, ale na dramatický scény na který se tenhle film tak snažil hrát to moc nebylo. nicméně muj oblíbenec Jack Black zase nezklamal a dokázal v těch prá minutách se vždycky objevil převálcovat hlavní postavy jako nic, no prostě starej dobrej Jack Black. Ale od filmu sem čekal víc.(1.9.2007)

Velmi zdařilá knižní adaptace (ačkoliv předloha je pořád o třídu lepší) románu Nicka Hornbyho. Být stejný blázen do hudby jako hrdinové tohoto filmu, šel bych s hodnocením na maximum.(21.1.2007)

• dobytek

Já měl při sledování týhle "komedie" pocit, že spíš sleduju nějakou telenovelu, kde se jen kecá o vztazích. Tohle je akorát 2-hodinová nuda, kde hlavní hrdina neustále fňuká a naříká, jak má zkurvenej život. Po pár minutách se mi dokázal tak zprotivit, že jsem dostal chuť ho vlastnoručně zabít. Asi tak uprostřed filmu mě absolutně přestalo zajímat, co se tam vůbec děje, což jsem aspoň využil k tomu, že jsem se u toho v klidu nažral. To je asi taky jedinej klad tohoto filmu, že nijak neruší a dá se použít jenom jako taková zvuková kulisa.(1.9.2007)

John Cusack neví co chce a nepřestane, dokud to nedostane. S výjimkou Blackových geniálních vstupů coby elitářského hudebního fanatika mi to až tak vtipné nepřišlo, s Cusackovou postavou, která zoufale usiluje o návrat milované přítelkyně a přesto se vesele vyspí s jinou, jsem sympatizoval jen omezeně a rozhodně to mohlo být kratší. Taky jsem asi dost nedocenil použitou hudbu, protože můj hudební vkus je někde trochu jinde. Ale možná jsem jen neustál absenci sešněrovaného mustru romantických komedií, kdoví, každopádně jsem se po čase mírně nudil. Kdo viděl JAK NA VĚC, natočené rovněž podle Hornbyho románu, ví co má čekat.(11.11.2006)

Příjemný film, který bych plně docenil, kdyby mi byl hudební žánr prezentovaný v tomto filmu alespoň trochu blízký. Ale není a tak jsem chvílemi mírně trpěl. Ale jako film o vztazích mezi mužem a ženou, či spíše ženami to není vůbec zlé a poměrně zábavné. Třešničkou na dortu je pak Tim Robbins a Catherine Zeta Jones, která je opět k sežrání.(6.3.2004)

Pět nejlepších věcí na tomhle filmu: 1. námět Nicka Hornbyho 2. řada skvělých herců ve velkých i malých rolích, 3. John Cucack svěřující se z očí do očí přímo divákovi, 4. hudba, 5. přesně vystihnuté pocity třicátníka na rozcestí... Dvě věci, co mu chybí k dokonalosti: 1. je o hudbě a ne o filmech, 2. nedostal se mi "pod kůži" - některá kvalitní díla se tam ale dostanou až časem, mám pocit, že to bude i tento případ. Druhému zhlédnutí se určitě nebráním.... A nezapomeňte: Není důležité, jací jste, ale co máte rádi. Pokud v sobě skrýváte duši zapáleného fanouška a milujete tvoření žebříčků a anket o čemkoli (vaše přítomnost na ČSFD je jistým znamením, že tomu tak asi bude), tak se vám to líbit bude. A jestli ne? Ohrnuji nad vámi nos - vůbec nevíte, co je dobré ;) 4 a ½*.(21.1.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 5 6 8