Reklama

Reklama

Slovíčka

(pořad)
všechny plakáty
Poetický / Hudební
Československo, 1990, 39 min

Obsahy(1)

Literárno hudobné pásmo s ukážkami poézie Karla Kryla. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pěkně se na to dívá, moc dobře se s tím povídá, mnohé jiné věci se s tím dělají." To je velmi zajímavá definice ženy, ale od Karla Kryla se člověk těžko dočká nudy. Mně se tedy hodně líbilo, že tento pořad je z Košic, protože Kryl měl rád Čechy, Moravu, Slezsko i Slovensko úplně stejně a později dost těžko snášel rozdělení země. Tohle bylo zkrátka velmi příjemné setkání, při kterém Karel zpíval, básnil i zajímavě vyprávěl, ale recitační výkony Čenského s Reifovou bych raději přesunul do nikým nesledované Nedělní chvilky poezie. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Krylove ľúbostné básničky (veršovačky) nemusím, prednášajúcich v tomto poetikone už vôbec nie, ale nech... je to Kryl! Našťastie sa tu nie len sprostredkovane recituje, ale aj Kája (Kryl !!) sám spieva... a to je vždy sila! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Televizní Kryl, jak ho neznáme. 1) V košickém studiu mluví Karel Kryl slovensky a jde mu to, pokud tedy to jako Čech mohu posoudit._____ 2) Písničky a básničky jsou méně o politice a více o mezilidských vztazích. Tuto část Krylova díla nepreferuji, ale dotek génia je i zde patrný._____ 3) Zaujal mě 29letý Jan Čenský se slušivým sestřihem. Recitovat své verše ale klidně mohl Kryl sám - bylo by to méně herecké, zato autentičtější._____ 4) Závěrem jednu stále aktuální větu: Jako poet máš povinnost vidět to, před čím druzí oči zavírají. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Skvelá, porevolučnou náladou dýchajúca relácia. Štúdio Košice hosťuje Karla Kryla. Je zaujímavé počuť pána Kryla rozprávať po slovensky. Je zaujímavé, že ľudia poznali Krylove texty piesní naspamäť napriek 20 komunistickej cenzúre. V relácii odzneli piesne ako Irena, Morituri te salutant, Bludný holanďan. .. ()

Reklama

Reklama