Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo třináct, tak jsem z toho docela uchvával, teď, když jsem starší, rozumnější a méně nadržený :-), beru to jinak. Zajímavý příběh odehrávající se na pohádkové lokaci a na dobu vzniku slušná porce erotiky. No a to je vlastně všechno. A protože znám dobře Southpark: Peklo na Zemi, tak se nemohu ubránit smíchu z veselé příhody z natáčení, kterak si Brooke Shieldsová uprdla. :-) P.S.: Souběžně s tímto filmem se dá sledovat i fotbal. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nádherné křivky mladičké Brooke Shields, opravdu nádherná a nedotčená příroda tichomořských ostrovů, kterou zde a svým uměním dodal kameraman Nestor Almendros kouzelnou, téměř idylickou atmosféru, romantiku nádherných obrazů podtrhuje i hudba Basila Poledourise, decentní erotičnost, smrt kuchaře Paddyho, ale také tak trochu alá Robinsonáda, a máte příběh jako hrom, i když ne originální (myšlenka však dobrá) ale přesto krásný, který si své příznivce vždy najde. Jako žena se mě však víc líbila exotičtější Brooke, ale to je věc názoru, samozřejmě potom v nahotě ji stoprocentně překonala začínající Mila Jovovich která zas byla zajímavější celkově. Z nostalgie za 2,5/5* (a to nejsem romantik) jako dítě jsem však měl nejeden a to nemalý erotický zážitek-:)). Jinak souhlas s Radyem. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

well, jak to hodnotit? Tehdejšíma očima nebo dnešníma? Jsou to stále ještě jedny a ty samé oči nebo už ne? No řekněme, že nejhodnotnější na tomto dílku je, z dnešního pohledu, kamera Nestora Almendrose a (téměř) vše, co jí zachytil. I když pro vychutnání jeho umění doporučuji spíše Nebeské dny. I ústřední pár je dosti nesourodý. Pánům (i když jak kterým a nepochybně i mnoha slečnám) se můžou líbit ještě ne zcela dovyvinuté půvaby BS, ale zajímalo by mě kolika slečnám se mohl líbit CHA, jenže tehdy bylo ještě dnešním Leům a Colinům příliš málo, na to, aby se mohli povalovat na laguně s Brooke. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Modrá lagúna je príbeh o osudovej láske dvoch ľudí, ktorí vyrastali pri sebe od detstva v divočine, potom, čo loď, na ktorej palube boli, zhorela. Jemný obraz o nebezpečenstve nespútanej prírody, domorodcov, ako aj o tom, že keď človek nemá na výber, dokáže si zvyknúť na všetko. Nástrahy dospievania obidvaja hrdinovia zvládajú spolu, prežívajú prvé sexuálne skúsenosti (mimochodom prebiehajúce asi 30 min aj s erotickým napätím) a napokon absentujúca výchova "normálneho" sveta privádza Emmeline k tehotenstvu. V dieťati obaja nachádzajú zmysel svojho života a to aj za cenu vrátenia sa do civilizácie. Až náhoda ich privádza k nájdeniu ich loďky pravdepodobne otcom Emmeline, tu príbeh nezodpovedanou otázkou, či prežili, konči... Na obdobie koncom 70.rokov patril tento film k určite zlomovým s touto tematikou. Aj dnes ešte má čo povedať predovšetkým všetkým ziskuchtivým filmárom. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Film o sexuálním dospívání mladých lidí na téměř pustém ostrově. Neskutečná utopie. Zde bychom si měli hlavně uvědomit, že všechno to, co nás dělá takovými jakými jsme, se všemi klady i zápory, je západní/východní nejčastěji technicky založená společnost a náboženství, které se nám snaží propůjčovat morálku a určují vzorce a směrnice našeho chování...Psychologové a sociologové by to jistě zvládli popsat mnohem lépe než já... Verdikt: 2* a 50 %. Jako "malý" a mladší bych jistě žádné námitky proti tomuto filmu neměl :-) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)
  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)

Reklama

Reklama