Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Když nic jiného, tak minimálně krásná příroda se tomu v žádném případě upřít nedá. Taky bych si zaplaval v tom skvostně průzračném moři. Děj je vcelku přímočarý, ale ničím zvláštní. Vyrůstání dítek, jejich seznamování, a nakonec zjištění, že asi nezůstanou jen u toho kamarádství, je přeslazené. Vyloženě na efekt, pro zamilované páry nebo přehnaně romanitcké ženy. Typický příběh z červené knihovny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být v pubertě, asi bych snil o tom ztroskotat s nějakou slečnou, kterou bych chtě nechtě musel jednou začít zajímat i jinak, než jen jako společník nebo hledač potravy. Panenská příroda, naivní situace, průměrný děj. A poměrně skandální pověst filmu, který těží z oblíbené robinsonské tematiky. Adaptace viktoriánského románu Henryho De Vere Stacpoolea své kouzlo toho času měla, Atkins byl jedno velké dřevo, hudba Basila Poledourise slušně atmosférická. A diváka, pokud náhodou přepne v televizi kanál, stejně nejvíc zajímají choulostivé scény, které jakýs takýs náboj měly. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kravina, která si nechce přiznat, že je kravinou. Romantické je to asi jak výlet s Babišem do Boubína, erotické je to jak tenisová dvouhra žen, kdy pořád čekáte, až se jedné z tenistek zvedne sukýnka a pod ní je proradný kus látky, dobrodružné je to jako čekat na poště, až na vás přijde řada. V globálu by se film dal označit za originální, ale až se na něj začnete dívat, nic vám nedá. Ve výsledku je to sterilní zážitek. Randal Kleiser měl svého času období, kdy točil divácky úspěšné filmy, tedy přesně dva. Po Pomádě přišel tenhle hit. Kleiser samozřejmě režírovat neuměl, Pomáda pro 4% publikum, Modrá laguna pro sexuálně frustrované. Ke všemu to má parametry televizního filmu, nad jehož mizernou technickou kvalitou jásat nebudete. Pěkný ostrov je nasnímán tím nejobyčejnějším možným způsobem, některé potenciálně neotřelé scény jsou pojaty příliš standardním televizním přístupem, což je ve výsledku kazí. Erotika zde funguje opačným způsobem, i když nechce být korektní, vzruší tak maximálně ženskou, co neměla sto let chlapa. Záchranou filmu je ústřední herecká dvojice, které to spolu ladí. Nevinně vyhlížející Brooke Shields dost možná probere k životu vaše zvadlé ptáky. Přece jen pobíhá spoře oděna po pláži dost dlouho na to, aby si vyloudila nějakého toho Spermoně. Christopher Atkins z její kundy vydoloval nějakou tu kapku, takže pokud jste příznivci kurážné erotiky soft rozměrů, neměl by tenhle film být pro vás takový problém. Pro mě byl. Byl slabě natočený a scenáristicky úplně primitivní. 20% ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásný, smutný, dojemný, ale i moc hezky romantický film, který je dnes už naprostou klasikou, a tady je zjevně podhodnocen. Viděl jsem ho teď po asi dvaceti letech a musím říct, ach ta nostalgie.. Já tomu prostě musím dát hodně hvězd, Broke je nádherná a příběh moc zajímavý, dle mého i lepší než ten Robinsonův...80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva krásní občas nazí lidé ( klobouk dolů, Brooke Shields v patnácti )na pustém palmovém ostrově s tak bělostným pískem, že ačkoliv tuhle kultovní romanci a vzor pro podobně laděné filmy moc nemusím, tak musím konstatovat, že na to rád mrknu, abych na konci si položil otázku: Tak kam letos na dovolenou? ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Protože se předpokládá, že hrdinný muž má být vyšší než žena, Brooke Shields strávila většinu filmu chozením ve vykopaných příkopech na pláži. Přestože jí bylo jenom 14, měřila 178 cm, narozdíl od 168 cm vysokého, 18ti letého Christophera Atkinse. O rok později se objevili na předávání cen. V tu dobu Brooke už dosáhla výšky 183 cm, což Christopher komentoval tím, že "je to jako vedle mě stála Socha svobody". (HappySmile)
  • Původní dablérka Brooke Shields si zlomila záda a nahradila ji žena, která byla původně najata k trénování delfínů. Měla však tu správnou postavu, proto zastupovala Brooke ve scénách obsahujících nahoru. (HappySmile)

Reklama

Reklama