Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +prostředí, některé melodie, námět -škoda toho konce/// Ano konec je pro mě trošku záhadou. „Jsou mrtví“ „Ne, pouze spí“. Ale vraťme se na začátek. Film jsem viděl poprvé když mi bylo zhruba 10 let, možná o něco méně. Buď to otec měl nahrané a nebo originálku. V každém případě se mi to tehdy celkem líbilo, i když jsem některé souvislosti ještě nechápal a hlavně měl za to, že to je zakázané ovoce. Proto bylo zajímavé sledovat, jaký pohled na tento film budu mít dnes. Vesměs se toho moc nezměnilo. Je to film zajímavý, v některých momentech krásný. Možná málo dojemný (až na ten závěr). V každém případě bych rád zhlédl nějaké moderní zpracování, případně jak by na takovou situaci reagovali dnešní děti./// Celkem 67%/// ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je snad jasné, že kvůli sobě jsem se na tenhle film nedíval. Ale budiž, nemusím přece furt čumět na mozkovýplachy o  zombiích, přízracích nebo psychokillerech. A chci být tentokrát i objektivní, protože i když je to film třeskutě naivní a hloupoučký, je zároveň i KRÁSNĚ naivní a hloupoučký. A jistě svého času potěšil nejedno dívčí i chlapecké romantické srdce. Samozřejmě že nám realistům je jasné, že ve skutečnosti by na ostrově vše probíhalo úplně jinak a určitě ne tak idylicky, ale nechme romantikům jejich bláhové fantazie. A přihlédněme i k roku vydání literární předlohy (1908). A v dnešní době nám nezbývá než žasnout, že ještě relativně nedávno se mohl nějaký režisér odvážit nechat ve filmu pro mládež pobíhat polonahou nezletilou lolitku, dneska by něco takového okamžitě vyvolalo hysterické obviňování z pedofilie a dost možná že i žalobu a kriminál. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době jsem si film pustil na netflixu a pochibuju, že bylo chlapa co by se do Brooke Shields nezamiloval na první pohled. Když pominu naivitu obou hlavních hrdinů, nádherná příroda a záběry jsou k nezaplacení. Modrá laguna by za mých mladých let brán jako erotický film, což ale není vůbec pravda. Musím hodnotit že i po 40 letech je film velmi koukatelný ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásný, smutný, dojemný, ale i moc hezky romantický film, který je dnes už naprostou klasikou, a tady je zjevně podhodnocen. Viděl jsem ho teď po asi dvaceti letech a musím říct, ach ta nostalgie.. Já tomu prostě musím dát hodně hvězd, Broke je nádherná a příběh moc zajímavý, dle mého i lepší než ten Robinsonův...80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebyla až tak ultimátní sračka, jak jsem čekal a prvních třicet minut bylo dokonce zajímavých. Pak to samozřejmě sklouzlo do totálně nepravděpodobné hrůzy, ale ve výsledku šla ta hodina a půl v pohodě přežít. Vím, že za to budu v pekle chodit po Legu, ale pořád to bylo lepší než Osvícení, Kmotr, Casino a další unuděné sračky. 55% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Původní dablérka Brooke Shields si zlomila záda a nahradila ji žena, která byla původně najata k trénování delfínů. Měla však tu správnou postavu, proto zastupovala Brooke ve scénách obsahujících nahoru. (HappySmile)
  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)
  • Protože se předpokládá, že hrdinný muž má být vyšší než žena, Brooke Shields strávila většinu filmu chozením ve vykopaných příkopech na pláži. Přestože jí bylo jenom 14, měřila 178 cm, narozdíl od 168 cm vysokého, 18ti letého Christophera Atkinse. O rok později se objevili na předávání cen. V tu dobu Brooke už dosáhla výšky 183 cm, což Christopher komentoval tím, že "je to jako vedle mě stála Socha svobody". (HappySmile)

Reklama

Reklama