Reklama

Reklama

A Fantastic Fear of Everything

Trailer

Obsahy(1)

Jack (Simon Pegg) je spisovateľ pre deti, ktorý prežíva osobnú krízu. Chce napísať kriminálny román o viktoriánskych vraždách, a tak sa oddáva podrobnému štúdiu vrahov tej doby. Lenže postavy, ktoré vytvára, ho začínajú prenasledovať od momentu, ako sa večer uloží do postele. Už tri týždne čelí iracionálnemu strachu, že ho niekto zabije. Nikomu neotvára dvere, zriedkavo odpovedá na telefóny a po byte chodí neustále s kuchynským nožom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď mu jeho agentka Clair (Clare Higgins) dohodne schôdzku so záhadným hollywoodskym producentom, na ktorú ale nemá nič čistého na oblečenie. Minúty bežia a jeho paranoidná myseľ pracuje na plné obrátky. Jack musí vyjsť na ulicu medzi ľudí do práčovne a po prvýkrát čeliť svojej nočnej more - práčkam. (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (54)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bylo.....nebylo...ne zas tak dávno............ Krásné, temné a humorné úvodní titulky z červenou barvou na temném pozadí. Další věc, které jsem si všiml, je perfektní práce kameramana. On si prostě hraje a je to vidět. Vytváří zvláštní úhle pohledů a všemu tomu pomáhá i dobrý střih. CITÁT - Vrahové dnes nad svými vraždami nepřemýšlí.......... Příběh spisovatele, kterého pronásledují jeho vražedné postavy z jeho příběhů a navíc se přidá jedna zvláštní fóbie. Strach z praní v pračce. Scéna s nožem okolo 30 minuty je děsivá a hnusná - fuj. Při cestě Jacka do prádelny jsem brečel smíchy. Tohle polechtá bránici. CITÁT - Všechno je automatické.............Ve výčtu plusů musím také upozornit na velmi povedený a vtipný hudební doprovod. Film má dobrý námět, Peggovský humor ale je strašná škoda, že ve své poslední části strašně uvadá děj a trochu to i nudí. Konec byl totiž divný a vůbec mi neseděl. CITÁT - Technicky to není rock, ale Heavy Metal 80. let............Ale i tak, jako celek to funguje a já dávám 70% CITÁT - Dobře ozbrojený, dobře oblečený............. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Budem vyčnievať s davu, ale viacej sa mi pozdávala prvá-bizárna one man show polovica než práve druhá "hororovo"parodická. Takže ako celok: má to svoje klady a zápory.. Väčšina stopáže je inovačná, ale sú tu hluché miesta, ktoré naozaj nudia. Humor mi sedí, takže nadpriemerný priemer./////(pre zasvetených)- náražka na PSYCHO je naozaj k posratiu skvelá.:) ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, one man show Simona Pegga. Dokavaď běhá ve slípkách, zívám, nudím se a vůbec nevím, co si myslet, nic mě neosloví, snad jen sušení prádla, nebo vizuální stránka celého filmu, jakmile oblékne kabát a vyběhne do prádelny, nestačím se divit a sem tam se i pousměju. Pořád mi ale zůstává jen vizuálně zajímavá podivnost, jejíž hlavní hrdina je prostě paranoidní magor, kterého chcete spíš profackovat, než že byste se s ním smáli. 40% ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

A Fantastic fear of Everything nie je záležitosť pre každého. Žiadna prvoplánová komédia postavená na štandardných vtípkoch, ale skvele naplánovaný príbeh s prvkami Freuda, Junga, odkazmi na hororové klasiky žánru, Psycho z opačnej strany sprchy, vicious eye Edgara Allana Poea, zobrazujúca zároveň strach a paranoju, ktorú všetci pociťujeme alebo sme aspoň pociťovali, keď sme ako malí skákali do postele priamo z kúpeľne. Presný timing vtipov, ktorý utiahne iba Simon Pegg, dokonalá hororová atmosféra prvej polovice a Final Countdown, to je nástup masového vraha, ktorý v dejinách nemá obdobu. Briti kraľujú komediálnemu žánru. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle filmem to Simon Pegg vážně zabil :-) Aneb jeden takový docela normální den v životě člověka, který má ze strachu z vlastního stínu astmatické záchvaty (taky byste je měli, nechat vás jako malé dítě vaše matička samotné v prádelně). A Fantastic Fear of Everything není filmem pro každého a i ti, které osloví, na něj musí mít chuť a náladu. No a jelikož u mě se to tak nějak sešlo, jsem si tento především vizuálně vydařený snímek opravdu užil (i když za to může i má slabost pro komediální stránku věci Simona Pegga (kterej je jako krutopřísnej raper fakt bezkonkurenční)). Doporučuje devět z deseti paranoiků ;-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se převážně ve studiu Shepperton a pár scén bylo natočeno v londýnských ulicích. (Terva)
  • První nízkonákladová britská produkce podpořená společností Pinewood Studios. (Hal_Moore)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 2012. (Terva)

Reklama

Reklama