Reklama

Reklama

A Fantastic Fear of Everything

Trailer

Obsahy(1)

Jack (Simon Pegg) je spisovateľ pre deti, ktorý prežíva osobnú krízu. Chce napísať kriminálny román o viktoriánskych vraždách, a tak sa oddáva podrobnému štúdiu vrahov tej doby. Lenže postavy, ktoré vytvára, ho začínajú prenasledovať od momentu, ako sa večer uloží do postele. Už tri týždne čelí iracionálnemu strachu, že ho niekto zabije. Nikomu neotvára dvere, zriedkavo odpovedá na telefóny a po byte chodí neustále s kuchynským nožom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď mu jeho agentka Clair (Clare Higgins) dohodne schôdzku so záhadným hollywoodskym producentom, na ktorú ale nemá nič čistého na oblečenie. Minúty bežia a jeho paranoidná myseľ pracuje na plné obrátky. Jack musí vyjsť na ulicu medzi ľudí do práčovne a po prvýkrát čeliť svojej nočnej more - práčkam. (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (54)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od momentu kedy Jack usilovne pracoval na scenáry pre jednu z miestnych televízii, ktorá sa rozhodla natočiť seriál o sériových vrahoch, prepadá rôznym nočným morám či víziam vďaka ktorým odmieta opustiť svoj byt. Keď je jedného dňa kontaktovaný svojou agentkou, ktorá mu dohodla stretnutie so záhadným producentom, musí podniknúť viac, ako len "spáchať" hygienu vo svojej kúpeľni. Spodné prádlo, ktoré už dávno stratilo svoju sviežosť aviváže treba nutne vyprať v neďalekej práčovni. Podarí sa Jackovi poraziť svoju nočnú moru a tak konečne opustiť svoje útočisko? Bohužiaľ, ani toto nie je jediná fóbia, ktorá mu stojí v ceste za "slobodou". "Dnes" už stačí tak málo aby bol snímok zaradený do kategórie horor. Bohužiaľ, napriek tomu že som sa pár krát pousmial, ani ako komédia mi tento snímok mimoriadne vtipný neprišiel. Každopádne, len myšlienka z môjho pohľadu nestačí. Kto očakáva krvavé jatka, zimomriavky, šoky z laku či nebodaj gore, ozaj šliape do totálne obrovského, kravského hovna. Nie že by sa na túto "hlúposť" nedalo pozerať, nie že by nepobrala dávku originality, no očakávania úplne odbočili od ponúknutej reality. "A fantastic fear of everithing" je rozprávkou pre najmenších (a to doslovne) - 45% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VRAŤTE SE NA MÍSTO ČINU A OPRAVTE ROZBITÉ DÍLY STROJE. OSVOBOĎTE SVOJE VNITŘNÍ JÁ. ZAČNĚTE NOVÝ ŽIVOT, OSVOBOZENÝ OD STRACHU ZE SMRTI….IRONIÍ JE, ŽE VŠICHNI MUSÍME CESTOVAT S HÁDESEM, NEŽ SE DOSTANEME K NEBI“..... /// Jack, žijící v iracionálním strachu ze sejmutí některým z vrahů, který sám vymyslel, šou Simona Pegga v příběhu napsaným osobou, kterou v útlým věku odložila matka (třeba do prádelny) a která se z toho (teď) - zvláštním způsobem snaží vyzpovídat (ufff!). Místy až hororová exhibice, všudypřítomnost anglickýho humoru a zvláštní příběh, kterej podle svý momentální paranoi ohodnotíte někde mezi jednou až 5ti hvězdami(…ó, jak jsi moudrý….). Absurdní svět tvořenej démonem mysli, mixlej Freudem a tím druhým týpkem + ….. (možný spoiler) – dávám 3*, páč čtyři mi ta svině sedící na monitoru zakázala! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy nastává ten správný čas, postavit se svýmu banánu. 2.) Potkal jsem Vietnamce s cizíma prstama (cože? V prádelně? A kurva….). 3.) Thx za titule ,,sa20sena“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, one man show Simona Pegga. Dokavaď běhá ve slípkách, zívám, nudím se a vůbec nevím, co si myslet, nic mě neosloví, snad jen sušení prádla, nebo vizuální stránka celého filmu, jakmile oblékne kabát a vyběhne do prádelny, nestačím se divit a sem tam se i pousměju. Pořád mi ale zůstává jen vizuálně zajímavá podivnost, jejíž hlavní hrdina je prostě paranoidní magor, kterého chcete spíš profackovat, než že byste se s ním smáli. 40% ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu mě celkem nudila - bylo tam pár zajímavých momentů, ale nic, co by mě donutilo se zaujetím sledovat dění na obrazovce, nedej Bože se hlasitě zasmát. Pak to začalo být trochu vtipný a nabralo to zajímavější otáčky, největším (veselým) překvapením pro mě byl rapující Pegg. Ale nepředbíhejme a neprozrazujme, co se stane :) Holt jednou se Simonovi film povede, jednou ne, no a jednou za čas natočí něco jako A Fantastic Fear of Everything. 65% ()

noby 

všechny recenze uživatele

Výmluvný příklad, jak pečlivě vystavěné základy podpoří vrchol. V prvních chvílích filmu jsem byl v rozpacích - i přes několik zajímavých momentů se film téměř nikam neubíral. Postupně se ale film rozjíždí trochu nečekaným, ale o to pozoruhodnějším směrem (a že pozoruhodný je už předtím). Nakonec jsem dostal ztřeštěnou i uhlazenou komedii s podkresem málem až sociálního dramatu. Při první famózní scéně jsem si říkal, že za ni ten film stál. Při poslední už si nepamatuju všechny předchozí. Ne často se film dostane z nějakých dvou až tří hvězd na pět (no, o malinko přes čtyři až pět). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 2012. (Terva)
  • Natáčelo se převážně ve studiu Shepperton a pár scén bylo natočeno v londýnských ulicích. (Terva)
  • První nízkonákladová britská produkce podpořená společností Pinewood Studios. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama