Reklama

Reklama

Mladí muži za pultem

  • Česko Podvodníci z New Jersey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezávislá komedie zachycuje jeden den dvou pohodlných prodavačů z New Jersey. Dante zaskakuje v samoobsluze, zatímco jeho kamarád pracuje ve vedlejší videopůjčovně. Oba by radši dělali něco jiného, a svým zákazníkům to dávají pěkně sežrat. Jeden divoký den v životě dvou přepracovaných mužů za pultem, jejichž jazyk ostrý jako břitva a neobvyklé pracovní manýry dávají zcela nový význam pojmu zákaznický servis. Navzdory neustálému proudění nevyzpytatelných zákazníků si oba prodavači z New Jersey klidně stihnou zahrát hokej na střeše, navštívit pohřební síň a urovnat své nekonvenční milostné vztahy. Šéf není v dohledu, takže si buďte jistí, že když je obchod ponechán napospas těmhle dvěma, může se stát naprosto cokoli. (Cinemax)

(více)

Recenze (474)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mladí muži, kteří se opírají o pult, aby neupadli, a to ještě když není zrovna nic zajímavějšího na práci, s plnou pusou sexuálních doporučení, životních zkušeností a pohotových rad si jedním dechem na svojí existenci naříkají, zároveň se ale té bezpečné rutiny nechtějí vzdát a trochu zariskovat: "Neumim riskovat, už když mi byly tři, tak jsem měl někde zašantročenej nočník a místo, abych ho hledal, tak jsem se posral". Kevin Smith mě dostal Zoufalcem a odradil Jayem a mlčenlivým Bobem, kteří vracejí úder, aby si to u mě regresním obloukem opět vyžehlil touto po všech stránkách geniální komedií, u které se narozdíl od českých filmů podobného "mustru" dá nejen zasmát, ale ono se prakticky nedá přestat. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie, díky níž se zjevil neméně geniální scénárista a režisér Kevin Smith. Ve svém černobílém nezávislém debutu názorně ukázal jak má vypadat komedie o mladých lidech pro mladé lidi. Svého hrdinu Danteho, flákače z Quick Stopu, nechává překonávat během jednoho dne za pultem mnoho prekérních, k zbláznění vtipných situací. Takhle vypilovaný scénář se jen tak nevidí - každá scénka má brilantní pointu, těžko lze najít nějakou "vatu", protože z úst Smithových hrdinů lítá jedna kultovní hláška za druhou. Zkrátka naprosto dokonalý snímek. Rozsvítil hvězdu Kevina Smithe a ukázal světu Jaye a Tichýho Boba. Dva největší machry v celým Hollywoodu. Soukromý milník v kinematografii. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uniká "genialita" tohoto díla. Spousta slovní vaty, pointy většiny scén snadno odhadnutelné dopředu, sexuálně podbarvené dialogy jak z nějaké ´prcičkoidní´ ptákoviny (že holčina přeblafla 36 týpků, či pokus o samo-orál s následkem smrti mi bránici rozhodně netrhá), i ty životní postřehy, jako by odtamtud vypadly. Jediné, co pobavilo, byla přítomnost cool týpka Jasona Mewese alias Jaye a jeho "taneček". Ani se mi nechce věřit, že o pět let mladší inteligentní a vtipná Dogma je od stejného tvůrce. PS: Naštěstí sequel Clerks 2 je tak o dvě třídy lepší. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dante Hicks pracuje jako prodavač v jedné malé samoobsluze. Nedá se říct, že by ho tato práce nějak vnitřně naplňovala, vlastně jí nenávidí. Nenávidí ji obzvlášť v ty dny, kdy mu znemožní zahrát si s kámoši in-line hokej. Zdá se, že tohle bude jeden z těch dnů. Ale možná taky ne, možná si dnes hokej přeci jen zahraje, možná si urovná vztahy se svou bejvalkou, zúčastní se pohřbu, stane se terčem zfanatizovaných kuřáků a zaručeně bude vést hromadu duchaplných dialogů s Randalem – týpkem ze sousedící videopůjčovny a svým nejlepším kámošem. Kevin Smith je kultovním režisérem. Pochopitelně se jim nestal okamžitě – černobílé komedie s ultranízkým rozpočtem si hledají fanoušky jen pozvolna. V Mladých mužích za pultem není žádná akce, žádný dramatický oblouk směřující odněkud někam – parta flákačů jenom mluví a mluví a mluví. Avšak často pronášejí věty natolik vulgární a přitom natolik sofistikované, že i ten největší suchar musí vyloudit alespoň mikroúsměv. Kde na podobné perly Smith chodí? Jak vůbec může někoho napadnout napsat otevřený dialog o chlápkovi, který si zlomil krk ve snaze o orální sebeuspokojení? Celý film kmitá kdesi mezi „tvrdou realitou špinavých amerických ulic a lidí jimi poznamenanými“ a dokonale nevážnou komiksovou nadsázkou, nicméně vše je obestřeno tak hustým oparem (asi marihuanovým), že vám ani nepřijde zvláštní, když si Randal ke zhlédnutí přinese hermafroditní porno. Mladí muži za pultem jsou dílem kultovním a popkulturním, kapku bizarním a rozhodně ďábelsky zábavným. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, Renton, mm13 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, určitě jsem čekal víc. Záchvaty smíchu se u mne nedostavovaly, zasmál jsem se spíše sporadicky. Plácání o ničem se díky scénáři Kevina Smithe mění v dialogy kultovního statusu, nicméně já upřednostňuju trošku inteligentnější vtipné rozhovory. Doufám, že druhý díl na mne udělá lepší dojem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První část filmu poskytla mé bránici nehoráznou masáž, ke konci se trošku zvolňuje, ale i tak, velmi příjemně prochechtanej čas. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Převrácená rakev s bývalou přítelkyní či historka o zlomeném krku při autoorálním sexu jsou sice ve Smithově podání opravdu zábavné, jenže zvláště v první půli dialogy hrdinů trpí syndromem samoúčelnosti bez kapky vtipu či dějového posunu. Chtělo by to více přitlačit na pilu v suchém humoru (což později Smith dokázal, že umí naprosto geniálně) a nebo ta životní moudra nechat vyplouvat na povrch s nižší kadencí a přirozenějším způsobem, než je šroubovat do epizodních scének s návštěvníky obchodu. Zábavnost se tomu upřít nedá, ale svoji virtuozitu Smith dokázal až později. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nejlepší debut všech dob! Dokonale vypointované scény, kultovní hlášky, Jay a Tichý Bob a jeden neskutečně blbej den v životě dvou prodavačů. Tohle není film, tohle je život! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se vůbec nebavil. Možná to bylo mou náladou, ale Dante ani Rendal prostě nedokázali mě rozesmát tak jak bych čekal. Jay a mlčenlivý Bob jsou naprosto dokonalí, ale i jim trochu něco chybělo. Rendal mi přijde neskutečně (až příliš) vymaštěný a jeho "humorné" poznámky mě spíše než k smíchu brzo dovedou k pláči. Logika, zdravý rozum ani inteligence v tomto snímku prostě nemají své místo a bohužel jsem si s tímto komediálním modelem tentokrát opravdu neporozuměl. Kam se to pro mě hrabe na pokračování u které jsem se opravdu bavil? Ke geniální komedii mě zde chybí hodně a jestli někomu stačí debilní a stupidní kecy jednoho neinteligentního (IQ neprokázáno) prodejce z videopůjčovny a naprostá neschopnost prodavače z QS, tak je to jeho volba. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Zatím přípravné hodnocení, protože do kompletace klasické pentalogie plus nejnovějších Clerks 2 mi chybí dohromady tři filmy. První Clerks. je geniálně jednoduchá kombinace levné až průměrné filmařiny a brilantního scénáře, který je přeplněný vypointovaným humorem a neobyčejnou dávkou pravdivých dialogů. Postavy jsou velmi životné, jejich existenční předobraz je lehce uvěřitelný a sám nemám problém najít s některými paralely mezi svými přáteli. Film, fet, zevlování, loosersky nudná práce a každodenní stereotyp nepěchovaný do jednoho dne blbce pod taktovkou Kevin Smith. Velmi chutné! ,,Všichni Jedi jsou stádo volů.." ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takový ten americký generační nezávislý film stojící na hodně svébytném pohledu na svět a hodně ulítlém humoru. Smithova černobílá komedie je spíše konverzační než situační a ještě výstižnější je označení přívlastkem verbální. Vlastně si tu pár chlápků vypráví historky (především ty politicky nekorektní a hodně hyperbolizované) a divák se (pokud je stejně nalazen) někdy i dost baví... Hodně neotřelý debut... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Clerks jsou jednoduše řečeno o tolik lepší, reálnější a vtipnější než jiné rádoby art snímky o životě, že nelze než je bezmezně milovat; a to i s odstupem několika let a pozdější Smithovi tvorby. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debut Kevina Smithe je opravdu k sežrání. Scénář jako vždy na jedničku se opět neobejde bez klasických narážek na Star Wars (to vážně miluju). Skvělé příhody a týpci co choděj do obchodu (asi bych se zbláznil). Dobrá hudba ("Chewbacca what a wookie") a hlavně super herecké výkony obvyklých Smithových herců (i když Affleck a Lee tu nejsou). No a samozřejmě Jay a Tichej Bob. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Utahané pasáže bez náboje versus geniální scény nevyčíslitelné filmové hodnoty - tudíž bych dala zlatý střed, avšak ta podivná originální atmosféra mě nutí neustále pochybovat. No každopádně, černobílá je rozhodně plus a Jay s Bobem a jejich první úder prostě stojí za to. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Na světě se dějou věci.…. Blbej den. Místo toho aby chrápal, musí bejt v krámě. A ještě ke všemu mu vyzvoní, že jeho holka přeblafla 36 ptáků. Vlastně 37. Ale těch ,,jobovek“ bude dneska víc... Tolik jsem se na kluky za pultem těšil, páč K.Smith je jedinej od koho uchylnej“ humor beru a na konverzaci o ,,koulích visících ze rtů“ vlastně čekám. Ani tenhle černobílej film není to vo tom ,,co se děje“, ale vo čem se kecá. Dante, Randal, Jay, Bob. Film pro jejich fandy. Tohle je jejich zrození. A ponaučení: svět byl za 5 minut 12 (dvanáct) zachráněn křížencem koaly, kapra a ptáka. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $27,000 tžby americké : $3,151,130 tak najviac sa mi páčila záverečná pesníčka na konci filmu.inak som sa miestami dosť nudil ()

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama