Reklama

Reklama

Z for Zachariah

Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(více)

Recenze (117)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Zet jako Zasraná nuda“ není nic jiného, než katastrofální postkatastrofický harlekýn, jehož autor navíc věděl o nukleárním spadu a vzhledu čerstvě ozářené krajiny zhruba tolik, co o kreativním psaní poutavých a smysluplných dialogů, tudíž bych asi to sci-fi v anotaci vyměnil za „kokotskou fantazii“ neboli, jak říkáme my, lingvisté, dick-fi. Sryler bych rozhodně ponechal, protože jsem byl celou dobu hrozně napnutý, jestli tu neskonale otravnou, rádoby psychologickou pičovinu vydržím až do konce. Tak nám jaderný armabeton tentokráte přežili vymetená, neposkvrněná kudlanka, nezdravě opálený Přemek Podlaha a SEKSY horník s posláním, přičemž hlavní hrdinka řeší existenciální dilema, jestli při přijímání pojmout ducha svatého ve tvaru čokoládového kabanosu či se spokojit s koktejlovým párečkem, jestli solit, nebo pepřit, no a chlapci se neohrabaně až debilně kočkují, kdo bude vzadu a kdo vepředu, a kdo se zakousne Margotce do kokosky. To ovšem až po hodině unylého kurzu postapokalyptického farmaření v podobě okopávání v geigru prskající brokolice, doprovázeném klerofilosofickými životními modry natolik hlubokými, že by je i Kierkegaard s hysterickým chechotem prohlásil za bandu pičoidních žvástů, a následovaném úmornými polemikami o tom, je-li teologicky přípustné rozebrat místní kostelíček na stavbu vodní elektrárny, aby to náhodou nenasralo soudruha Boha. Ke všemu tomu neštěstí to ještě skončí tak, že to neskončí, tudíž to hormonálně vyvážený divák vypíná s pocitem, jako by mu devadesát minut honila hloupá, škaredá, zpocená stokilová uklízečka, a když už se s tím jakž takž smířil, těsně před vyvrcholením se na to prostě vysrala a odešla. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o herecké výkony tak Margot je opravdu famozní a Chiwetel o moc nezaostává, co je to ale platný, když příběh je nebetyčná nuda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $107,181Tržby Celosvetovo $107,181▐ komorný príbeh ale zvládnuté, aj keď je na škodu že to niečo málo čo by odzbrojilo nedá na vrch /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

nebudem sa tym tajit, ale opat sa mi potvrdilo, ze treba kaslat na hodnotenia od inych uzivatelov. a dobre som urobila, ze som si film pozrela aj napriek tomu. traja herci, jedna farma, minimalisticka hudba. uzasne, vyborne postapo. ak mate radi male, pomale filmy, tomuto musite dat sancu. prekvapi vas a mozno aj prevalcuje. tak dobry je to film. a ako dovetok len tolko, ze aj tu sa ukazuje, co vsetko je clovek ochotny urobit preto, aby prezil. a v tomto pripade aj pre lasku. posledny muz na Zemi rozhodne stoji za vasu pozornost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pěkně vymyšlený, napsaný a zahraný postapokalyptický partnerský trojúhelník v malém, skromném, komorním nezávislém snímku kladoucím si otázky, jak se víra projevuje ve světě bez naděje. Konflikt vědy a víry zosobněný v postavách a ději, kniha a film, v níž je A jako Adam...protože jenom v ráji, kde jsme sami, neubližujeme... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jsem v lehkém šoku. Útok na letošní filmovou topku. Minimalistický herecký vztahový koncert Margot Robbie a Chiwetela Ejiofora. Tichá síla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ MYSLÍM, ŽE BŮH MÁ PLÁN A VŠICHNI TŘI JSME JEHO SOUČÁSTÍ…“ /// Další nízkorozpočtový sci-fi, který dokazuje, že i s malým kašpárkem se dá předvýst velký divadlo. A to divadlo, myslím doslovně. Film se opírá o herecký výkony všech tří postav, ale táhne ho hlavně Chiwetel Ejiofor , jehož postava prochází vývojem a Ejiofor nenápadně vytváří obraz člověka s hlubší symbolikou, ke kterýmu cítíme střídavý emoce. Jedná se o dost volný zpracování knižní předlohy a z původní knihy pro mladistvý, vzniklo minimalistický drama pro dospělý obecenstvo. Příběh je vyprávěnej pomalu, možná až jednotvárně a dává si záležet na vystavění zvláštní atmosféry, emoce, nebo (zdrženlivýho) sexuálního napětí. Je protkanej myšlenkama a místo akce a strachu z příšer, testuje víru, lidskost a zdravý rozum. Připomíná, že k tomu, aby se lidstvo bálo, nepotřebuje příšery. Vystačí si samo. Což ale víme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej post-apokalyptickej sci-fi román od Robert C. O'Brien, který byl vydáván posmrtně v roce 1974, číst nebudu. 2.) Když se řekne sci-fi, myslím spíš drama. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Okrem troch hercov v tejto post-apokalyptickej dráme/romanci uvidíte už len reďkovky, burgyňu, traktor, (opekané, aj živé) ryby, sliepky, zemiaky, ľadový šalát, psa a austrálsku mrd-pannu Margot Robbie. Dej sa síce odohráva v „dobe po ľuďoch“, ale nečakajte boj o prežitie s tlupou kanibalov, ani nič podobné. Producenti Tobey Maguire a Gary Ross (v roku 2003 robili Seabiscuita – Dupot koní) dali dokopy film, ktorý neponúka bežné sci-fi súčiastky. Tým môže naštvať divákov, ktorí o ňom vedia len to, že sa odohráva v post-apokalyptickej budúcnosti. Mne ale práve „nekonfliktnosť“ a absencia „poriadnych“ problémov vyhovovala. Hoci... čo je väčší problém, ak nie láska? Otvorený koniec pokladám za mínus. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Klasický příběh o tom, jak holka pozná kluka, zachrání mu život a on jí za to zboří kostel. To se jí nelíbí a tak si najde jiného. Kluk začne žárlit a postaví jí vodní elektrárnu. Konec. Prostě film ze života... 7/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky vzpomínám na trapné sračky z 80. a 90. let, ve kterých se autoři snažili postapokalyptickou atmosféru navodit ubohými triky, které alespoň evokovaly, že se stalo skutečně něco apokalyptického. Dnes si člověk pustí oceňovaný zombie seriál a pět řad sleduje jeden akr lesa, případně tento film o Zemi zasažené jaderným spadem, ve kterém je celou stopáž k vidění jen idylická krajinka hodná k trávení dovolené, které k dokonalosti chyběla už jen pasoucí se fialová kráva dojící lentilky přímo do huby stvořené k blowjobu patřící Margot, která v tomto filmu KoKo(t) vezme do huby jen jednou (a nebude to vidět). Slovní hříčky zaseknuté na prvním stupni základní školy byly to jediné čím jsem se při sledování zabavoval, protože tak odhadnutelný film kopírující veškeré scenáristické postupy o dvou klaccích a jedné díře, to se jen tak nevidí, zvláště bez jediné invence, která by ta klišé chtěla alespoň náznakem bourat. Po zhlédnutí posteru, který je pro každého člověka s IQ nad 80 spoiler jako prase, je tedy jasné, co bude následovat. A na to se čeká skromných 40 minut u sázení sóji a brambor, aby se dalších 40 nestalo vůbec nic a to nejzajímavější na konci pro jistotu ani nebylo "umělecky" divákovi nabídnuto, protože pokud už si dokázal domyslet celý film po prvních dvaceti minutách, kdy ještě ani nebyly představeny všechny postavy, ať si domyslí i ten úplný závěr, ušetří se prachy a práce. 55% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

S tým, že je Z for Zachariah pravdepodobne najneakčnejší a relatívne najidilickejší postapokalyptický film, s akým som sa zatiaľ stretol nemám žiadny problém, toto mi bolo jasné už predtým. Problém je skôr to, že dejovo to už jednoduchšie a priamočiarejšie snáď ani byť nemohlo, čo ma dosť mrzí, ale inak si ani nemám moc na čo sťažovať. Hlavne sa mi veľmi páčila atmosféra podporená veľmi peknou hudbou, vďaka čomu z toho často vyžaruje také príjemné čaro a nájde sa tu plno optimistických, ale aj takých sympatických melancholických momentov, vďaka ktorým sa mi to miestami mimoriadne páčilo. Samotný trojuholník postáv tiež nie je zlý, tvoria ho dostatočne kvalitní herci predstavujúci aj celkom zaujímavé postavy, pričom chémia medzi nimi funguje veľmi dobre, to napätie z toho cítiť, ale každá má aj pár slabších chvíľ, kvôli ktorým sa moje sympatie k nim trochu znížili a navyše v ich správaní ani nemá čo prekvapiť. A tak po tej príbehovej stránke je to vlastne len čakanie na prvý sex alebo vraždu, keďže nič iné tu už dej posunúť nemôže. A navyše ani s týmito bodmi film nepracuje jednoznačne a tak nepochybujem o tom, že záver mnohých sklame, ale mne sa práve záverečná sekvencia vďaka hudbe a melanchólii páčila z celého filmu najviac. Takže tento film určite nemôžem doporučiť fanúšikom žánru a ani sám ho kvôli tomu príbehu nemôžem hodnotiť lepšie, ale kvôli tej atmosfére a hudbe si to určite ešte pozriem. 68% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně zdvořilý a milý film s decentními konflikty. Na postkatastrofický snímek hodně netradiční průběh zápletky - krásná dívka v chatě na horách, kterou navštíví černý a pak bílý muž. Když jsem to začal vykládat známému, myslel že popisuju úvod pornografického filmu... kriste pane. :D Herecky hodně silné, fantastická Margot Robbie, jako dívka snů a oba pánové si také nic nedarují. Konec spíše pro zamyšlení, krásná reflexe naší doby. Konflikt vědy a víry. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post apo vztahovka, kde Margot Robbie hraje jako o život a režisér si vystačí s minimalistickou atmosférou, pár záběry na zalesněné hory a scénář, který má co nabídnout a díky bohu polopaticky nedoříkává ani jednu ze svých dějových premis. Nechť si tedy každý přebere jak sám uzná - tenhle přístup vůči divákovi není jeden z obvyklých a určitě stojí za ocenění. Škoda pomalejšího tempa a pár zbytečně hluchých pasáží. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já to Ejioforovi vlastně celou dobu neskutečně fandil. Mít pro sebe jako jedinej týpek na Zemi sexy Margo Robbie, taky bych se o ní s takovým hezounkem jako Chris Pine nechtěl dělit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak co se to ke mě zase dostalo za unikát? Artové drama z postapokalyptické budoucnosti??? Ne já to vzdávám já se prostě nemůžu koukat na tyhle nudný rádoby umělecký filmy kde se po celej film nic neděje. Kromě toho, že mě to brutálně nudilo mi ani nikdo z ústřední trojice nebyl sympatickej. Pobaví snad jenom Chris Pine z vizáží houmlesáka kterej to svým nástupem po úvodní půlce která není pravda taky nijak zázračná, ale aspoň jsem to neměl chuť každých 5 minut vypnout zabije úplně. Pak už se z toho stává jenom divná Švédská trojka s totálně nijakým koncem. Jestli je tohle to jediný co na zemi po nukleární válce zůstalo, tak to je teda hodně špatný. Nemůžu zkrátka na tenhle typ filmu koukat a nemůžu. Potíž je v tom, že jsem si neměl co pustit. Mám v merku asi tři filmy, ale jeden zatím nemám kde stáhnout a ke zbejvajícím dvěma zase ještě nejsou titulky, tak co jsem měl sakra dělat?! No možná radši tupě čumět do zdi. Bylo by to efektivnější.10% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jako Adam. Protože dokud jsme sami, nemůžeme nikoho ranit. Zdá se, že lidé zůstanou sobeckými egoisty, i když skoro všechny jejich bližní zahubí globální katastrofa: to jsou mi panečku slušně optimistické vyhlídky! Láska a nenávist si nás spolehlivě najdou i na konci světa, na to vemte jed. K čemu je pak zbožnému člověku víra, pokud je extrémními okolnostmi donucen upřednostňovat a priori sebe samého? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sadlo mi to. Minimalistická klubovka , ktorá síce takmer nikdy nestrhne ale hlavne kvôli námetu, dobre hrajúcemu skoro áčkovému obsadeniu a výbornej hudbe väčšinou nenudí. Skvelá záverečná scéna to v mojich očiach dvíha o stupeň vyššie. 7/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Solidní výkony nepočetného herectva + skvělá hudba + předvídatelně nevyzpytatelná postapo idylka = ***. A tu čtvrtou nakonec přihodim, jelikož se mi to trefilo přesně do nálady. Konec výborný. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"EVEN AT THE END OF THE WORLD, ANNIE AIN'T GONNA DRINK NO DAMN CHERRY SODA." ------------ Za normálnych okolností by to bolo za 3*, lenže (dobre pre mňa) tento typ survivalu jednoducho milujem. Totálne pomalé tempo, nulová akcia, priamočiara dejová linka, pobyt na jednom mieste a jeho vylepšovanie. Pre väčšinu nuda, pre mňa lahôdka. Hudba mi silne pripomínala ďalšiu postapokalyptickú bombu The Book of Eli. Niektoré tóny ako by jej z oka vypadli. Z hereckej stránky rozhodne dominovala Margot, zvyšní dvaja viac menej nemali čo hrať, aj keď postava Loomisa bola prvých 60 minút pomerne zaujímavá. Záver si režisér nechal v podstate vytvoriť nám, čo v mnohých prípadoch neobľubujem, no tu mi to vôbec nevadilo. 4* pre mňa, 3* pre film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na Zemi došlo ke katastrofě. Většina planety je zamořena radiací, ale nikde není přímo řečeno, že proběhla atomová válka. Ann přežívá sama se svým psem na farmě v malebném údolí, kterému se radiace vyhnula. Její stereotypní život naruší příchod Johna. Postupně se sbližují a společně pracují na farmě, než... Než se objeví další muž - Caleb. Postupně dochází k jiskření mezi postavami a je jasné, že dva kohouti na jednom smetišti nemohou být. Lehkovážná Ann jakoby nevěděla, kterého z mužů si vybrat. Tím ovšem zavdá příčinu k tomu, aby temné proudy vyrazily na povrch. Minimalistické postapo se v první půli vleče šnečím tempem a nic převratného se neděje. Jakmile ale dojde k prvním střetům, napětí vzrůstá a až do konce nepoleví. Oba muži mají totiž svá tajemství. Velmi se mi líbila stavba vodní elektrárny, kdy jsem si tak nějak vzpomněl na filmy W. Herzoga. Snímek vyžaduje od diváka jistou spolupráci, a tak není pro každého. ()

Související novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama