Reklama

Reklama

Svět řeky

(TV film)
  • Kanada Riverworld
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jeff Hall (Brad Johnson) je kosmonaut z roku 2009 a zemře. Alice Lidell Hargreavs (Karen Holnes) je žena žijící v roce 1934, ve kterém zemře. Oba se probudí na břehu řeky na neznámé planetě. Každý má připravený tubus, ve kterém je oblečení a zjistí, že když jej vloží do věže, která stojí na břehu, vytvoří se v tubusu jídlo. Nevědí kde jsou, ale spolu s nimi se na břehu objeví spousty lidí z různého časového období. Náhle jsou zajati skupinou mužů na koních vedených Valdemarem (Kevin Smith) a určeni k životu v otroctví. Hallovi se podaří utéci a s pomocí skupiny, která staví loď se mu podaří vysvobodit lidi, které Valdemar vězní. Lodí se pak vydávají proti proudu řeky, aby zjistili kdo je zodpovědný za jejich znovuoživení. (Terva)

(více)

Recenze (3)

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle knihy "To Your Scattered Bodies Go" (1971) Philipa J. Farmera. CITÁT - Před minutou mi bylo 82 let a ted' mám tělo třicetiletý ženy.......... DIALOG: JEFF HALL (Brad Johnson) - Může to být jiná Planeta, může to být jiná dimenze, nebo dokonce duševní dimenze. ALICE LIDELL HARGREAVS (Emily Lloyd) - Myslíš tím nebe? JEFF HALL - Nebo Peklo........... Tisíce možná miliony lidí z různých časových období se probudí na břehu neznámé řeky a na neznámé Planetě. CITÁT (SENECA) - Co je to za světy? Jaké království?......... Na břehu má každý člověk připravený tubus ve kterém je základní oblečení a když jej v náležitou dobu strčí do podivného přístroje, objeví se v tubuse jídlo - že by šance na nový a bezstarostný život? Kdepak, jsme jen zvířata. Mám rád knižní předlohu a tak jsem byl i zvědav na filmové zpracování. Knih je vlastně pět a tento film čerpá z té první a částečně i z té druhé. Obsahově a trikově to však je jen takový průměr, ale jinak je to velmi povedené dobrodružství. CITÁT - Vy už dávno nejste na Zemi....... CHYBA VE FILMU - Když Nero (Jonathan Cake) padá přes palubu lodě, má na přední straně trička krev, v dalším záběru je trikot čistý a posléze před dopadem do vody už je zase od krve. Film je věnován památce Kevina Smitha, který ve filmu hrál roli Valdemara a který tragicky zahynul před premiérou filmu. Na stejné knižní téma byl v roce 2009 natočen film pod názvem "Život po životě" http://www.csfd.cz/film/275251-riverworld/ ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Snímek, jako by si hrál na novou Planetu opic. Ovšem s tím rozdílem, že se nedočkáme žádného rozuzlení či osvětlení a film je tak v podstatě naprosto zbytečné plýtvání časem... Škoda, že je právě toto poslední snímek Kevina Smithe. ()

Reklama

Zajímavosti (4)

  • Když Nero (Jonathan Cake) padá přes palubu lodě, má na přední straně trička krev, v dalším záběru je trikot čistý, avšak posléze před dopadem do vody už je zase od krve. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Kanadě, Anglii a na Novém Zélandu. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu (1970) Philipa José Farmera. (Terva)

Reklama

Reklama